Helg i Åbo igen

Hej!
Denna helg har jag spenderat i åbo.
 
På fredag kom jag till Åbo vid 17 tiden. Var en sväng via butiken och handlade och efter de satt jag bara i soffan och tittade på TV.
 
På lördagen lagade jag lite mat till att frysa ner och ta med till skolan nästa vecka. Bestämde mig för att ta en sväng på stan och hittade en bra dun jacka i märket WarmPeace som var läskigt billig så den kom med mig ut ur butiken :) På kvällen var jag och tittade "We Are Your Friends" på bio. Den var ett bra tidsfördriv och en mycket bra film om man ser den en gång... men jag misstänker starkt att den inte alls är lika bra om man ser den en andra gång. En engångsfilm som jag kallar de. 
 
Idag, söndag, har jag sovit ut totalt! På dagen träffade jag min kära vän Ika på stan, for till H&M, var jag skaffade en snygg hat bara för att jag kan, och ett varv genom stockman. Vi tänkte fara och fika men körde budget varianten med att handla i butiken och gå hem till Ika för att fika istället. Hemma hos henne flög tiden förbi i bra sällskap, goda samtal och blogg och instagram världen blandat med Facebook test. Så kl 18.30 var jag tillbaka i lägenheten och har packat och förberett allt för imorgon då de blir en tidig morgon för att köra tillbaka till skolan.
 
Vi hörs nästa vecka!
 
Kram från en Eva-Maria 

grillfest 1.0

HPiihoviloj!
 
I torsdags hade vi grillfest :)
De var hos Annukka, samma dam som jag rider med. Vi var 12 personer där (alla från vår kurs, ingen utomstående). Vi hade alla lagt en 5€ i kassa budget för gemensam inhandlande av sallad,mat som kyckling ,biff, majs och nachos a la Kari... och efterrätt. Drickan stod man själv för så jag drack battery och var kvällens chaufför de andra hade icke körvänliga drickor i burk.
 
Karis nachos är så jäkla goda! De är med tonfisk och parmaskinka!
 
 
 
Vi kastade pil, spelade tennis, lekte med hundarna, minglade och lärde känna samma personer igen men på ett mera avslappnat sätt... Inte för att jag kände nån skillnad men så sa de anta iaf.
 
Jag är inte så bra på pil och här har ni beviset...
 
 
Vi var där från kl 18.00-23.30 och de var inte de att de blev tråkigt som gjorde att vi for, snarare tvärtom... men de var skoldagen dan efter som låg på och tryckte
 
Mys bild från sent på kvällen:
 
 
Vi bestämde att de där var våran första grillfest men långtifrån sista. De var verkligen jätte roligt!
 
Idag var de tillbaka till verkligheten med hygienpass skolning och prov! Och gissa vad? JAG KLARADE PROVET! Och ja skolan är på finska och jag skrev det på finska och fick 38/40 poäng :) Jag är mycket glad!
 
Just nu sitter jag på ABC Piihovi och har nyss ätit klar min panini och ska fortsätta min färd mot Åbo. 
 
Kram från en Eva-Maria 😊 

vecka 35

Hej
 
Denna vecka började med att fältmatsläraren hade skadat ryggen och skolan började föst kl 13 med padling.  Vi gjorde en kanot pyramid som jag hoppas jag kan få delat en video som Eeva filmade men lovar inget. På tisdag hade vi egenföretagslära som jag inte kan kommentera.. Idag (onsdag) lärde vi oss att tända eld med allt mellan himmel och gjord men inte med tändare eller tändstickor, lite mera så som de gjorde på medeltiden.
 
( Bild från lilla bastu stranden)
 
 
På fritiden har vi sportat en massa som vanligt. Vi har bland annat spelat beach wolly, innebandy, gymma och i  tisdags så cyklade vi till närbutiken och tillbaka för att handla som blev så där 15 km.
 
(Bild på våra kompisar svanarna)
 
 
Tisdags kvällen satt vi vid grill taket och Eetu spelade gitarr och jag och Marko sjöng. De var jätte mysigt och vi sjöng där tills alla andra hade gått och sova 😂
 
(Bild på månen i tisdags)
 
 
Trivs helt sjukt bra på kvällarna och efter skolan men själva skolan känns rätt seg ännu men de blir bara bättre.
 
Kram en Eva-Maria