Helg som helg

Hej!
 
Denna helg har varit full med ändrade planer och nya idéer skäms det som, men i slut ändan har allt blivigt helt perfect på nått sätt endå.
 
Lördagens stora projekt var att få mormor till ett ställe var hon har närvårdare 24/7 och efter mycket om och men så bor hon nu på trobergshemmet tills annat kommer upp! 
 
Före de så var jag ut och red med mitt busfrö och hästizarna. Marken var rätt hård så det blev ut i skogen istället för lektion... men det var roligt iaf.
 
Min glada BeGo
 
Jag, Linda med Oden, Linnéa med Minelli och Moa med Minerva 
 
Vi skulle egentligen fått gäster den dagen men när det inte blev av så for jag och Linda ut på fest istället. Till min stora glädje hade Linda pratat med Söderback och vi satt på Indigo ett tag med henne och Joel och några andra. Sedan dansade vi egentligen hela natten igen och tog taxi hem efter natt mat allt för sent och jag var hemma vid halv fem.... uuupps! Men som jag ser det så var det värt de 😁
 
Före
Under
 
Efter... fråga inte jag åt just då ... 
 
Söndag var ännu kallare och marken var helt frusen så det blev en skritt tur med hästizarna. Denna gång hade jag Minerva 
 
Hon tyckte att vi kunde gå normalt istället för att försöka på nån fin form....
 
 
Efter ridningen så lagade jag lite saker i ordning hemma fören mamma och pappa kom hem med våra gäster som hade passligt att komma dagen efter också. Så vi hade Mikaela och Joacim hem till oss och äta julmat och umgås. Sen var jag snäll och körde hem dem. 
 
Idag så vakande jag sent och ska så småningom med Linnéa och Moa till stan och så ska vi alla hästizar äta middag i stan. Måste ju spendera tid med dem utanför stallet också.
 
Kram från en Eva-Maria 😊 
 
 
 
 

Har redan varit en vecka hemma!

Hej
 
Sedan jag kom hem på fredag-lördag natt  så har jag bland annat hunnit julhandlat med mormor, rida 2 gånger, vara ut och festa med Linda och så klart fira jul med familjen. 
 
Lördag
Var och julhandlade med mormor och för att min bil inte rymmer hennes rullator så tackar jag maxinge köpcenter för att de har en låne rullstol som jag körde runt mormor med i alla butiker tills vi hittat julklappar till alla.
På kvällen var jag med Linda till Indigo och Arken. Jag vet ärligt inte om jag någonsin skrattat så mycket på dansgolvet som vi gjorde då! Det är ju så länge sen jag dansat med linda och denna ng så fjantade vi oss bara! Men sjukt kul hade vi! 
 
Smink made by Linda 
 
Söndag
Var och hämta julgran med brorsan och jag tycker nog att vi hittade en rätt snygg gran!
Sedan var vi alla hästizar till stallet och på banan och red. Det är så roligt att se hur alla har gjort stora framsteg och hur fint det går. Och så var de såklart roligt att få rida mitt lilla busfrö igen! Hemma lagade jag och mamma köttbullar och badade bastu.
 
Någon som var lite nöjd att jag är hemma igen! 
 
Måndag 
Jag ver in till stan och fixa lite ärenden och handla lite vad mamma och jag behövde hem för att kunna fortsätta med julmats lagade hemma. På kvällen tittade jag och mamma på filmen Elf, en bra och rolig julfilm, före jag körde tillbaka till stan för att hämta pappa från hamnen.
 
Tisdag
Var in till stan och åt lunch med Linda på Dinos före jag var med Henrik till mormor och Julpynt hemma hos henne. Dagens film var Withe House Down och den var bra! 
 
BG gumman i onsdags då hon fick låna Linnéas tomte mössa.
 
Onsdag
Var ut i skogen och red med Linnéa och hästarna tyckte det var jätte roligt, speciellt i galoppen. 
Hemma fortsatte julförberedelser na med att julpynta och dekorera granen. På kvällen tittade vi igen en film. Denna gång en lite äldre (1993)  vid namn The Fugitive. Också väldigt sevärd! 
 
Våran fina julgran
 
Torsdag - Julafton 
Väcktes klockan 8 av att skinkan var klar och efer de var de ju onödigt att gå tillbaka och sova... så jag dukat bordet och förbereder annat inför kvällen med mamma före jag var till stan och hämta mormor hem till oss. Nytt för iår var att även Farfar firade jul hemma hos oss. Allt gick till som vanligt vi åt gott och öppnade paket. Lungt och trevlig Jul! 
 
 
Vad fick jag i julklapp då? Jo
Tuppervara burk, skärbräda och kniv och allt var rosa såklart!
2 muminmuggar
Ett halsband 
Mössa,vantar,halsduk
Choklad
Vuxen målarduk 
Smink väska med smink! (Av linda som kompletterade mitt smink med va jag saknat 😊)
 
Årets udda julklapp var av mig till brorsan....
Mård huvvet från Hollola veckan i en burk med stenar... 
 
Fredag - juldag
Vet inte vad jag ska göra idag men uppenbarligen skriva blogginlägg i flera timmar e ju redan gjort så nu ska jag väll beundra mina julklappar och ta de lungt. Mamma och pappa är ute och går och jag bakar jultårtor.
 
God fortsatt jul från en Eva-Maria 😊 

mellan landning

Hej! 
 
Jag har nu varit halva torsdagen och fredagen fram tills nu i Åbo och mellan landat före fortsatt resa hem till Åland.
 
I torsdags så var jag på ett litet ärende in till stan och så köpte jag taco tallrik behöv och lyxade till kvällen mad film och mat. 
 
På fredag vaknade jag tidigt, pga ryttman i skolan, så jag började med att sortera saker till kvar i åbo, hem och tillbaka till skolan efter lovet saker. Var kl armed de vid tolv så då for jag igen till stan för att fixa klart en Julklapp till brorsan.
 
Sedan tillbaka till lägenheten och se vad mera jag kan hitta på att göra före jag måstade vara i hamnen. Så jag fick tag på en kompis och for på kaffe. 
 
Annors har jag tagit det lungt och nu är jag på båten mot Långnäs. Så om ca 5 h får jag se min katt och mamma ❤❤
 
Och imorgon ska vi börja med julmat och annat och så ska jag ut och festa med bästaste Linda ❤ 
 
 
Kram från en Eva-Maria 😊