Några dagar på skolan

Hej.
 
Var ännu en gång en kort tid på skolan och hälsade på. Börjar känna mig rätt stadig och säker när jag går. Blir dock trött snabbt och allt som inte är rak och slät mark är jobbigare att gå på. Huvudvärken håller sig rätt stadig hela dagen efter att ha lagt sig på morgonen. Så börjar känna mig rätt bra och det är kul att få åka till skolan ibland och vara med på lektioner och träffa klassen.
 
Söndag
I måndags åkte jag och pappa till Åbo med Finnlines. Vi gjorde inte så mycket mera på hela dagen egentligen än reste och tog det lungt på lägenheten i Åbo. 
 
 
 
Måndag
Vi tog sovmorgon och sedan åkte vi mot Mylly köpcenter. Jag använde upp en rabatt kupong på The body shop, köpte morsdagsspresent och tittade igenom alla butiker medans pappa var på hårklippning. 
 
När vi var klara där åkte vi till Ikea och titta och äta lunch. Tror det är första gången jag är på Ikea och kommer ut tomhänt.
 
Sedan var klockan så mycket att vi började köra mot skolan. På vägen stannade vi på "Jokioisten Leipä" fabriks café på kaffe.
 
"Tippaleippä"
 
 
När vi kom till skolan följde pappa mig till campus som bärhjälp. När pappa åkt gick jag till idrottshallen och titta på när några i min klass spelade innebandy före bastun. Resten av kvällen tog jag de lugnt och pratade med klasskamraterna om vad de gjort förra veckan då jag inte var på skolan.
 
 
 
Tisdag
Anette kom på besök denna dag. Hon var uppe på kryckor och kunde ta lite små steg utan kryckorna redan. Hon kommer att fortsätta utbildningen nästa år istället.
 
På morgonen åkte vi till fritids platsen, var vi ska hålla drömmarnas idrottsdag för högstadie barn på våren, och titta och planera var vi ska ha våra stationer. Tror det blir ricktigt bra. Jag håller en station med Annukka som är som klabb bowling.
 
 
 
När vi kom tillbaka till skolan gick vi igenom lite tid och poäng räkning för drömmarnas idrottsdag och sedan åt vi lunch.
 
Efter lunchen hade vi skogsbruk teoretiskt. De hade vi hela resten av dagen.
 
Regnade hela dagen i princip
 
Efter skolan och lite vila och middag städade jag hela köket. Det behövdes värkligen, om vi säger som så! När jag fått de gjort villa jag göra nått roligt så jag gick till klassen var vissa spelade kort. Där blev jag i över en timme och spelade kort med dem. Det var jätte roligt! Precis vad jag behövde.
 
Onsdag
I onsdags hade vi vårans sista lektion med Kartsa. Temat för denna dag var rotarbeten. Så vi började med att gå ut till skogen och hämta rötter, björkar och allt annat som kan användas som rep och snören från naturen.
 
 
 
När vi gick där i skogen så träfflade vi på heer tjäder. Kari gick riktigt nära för att ta bilder och tjäder började bli lite irriterad. Då Kari inte flyttade på sig så kom tjäder mot honom.  Kari backade sanabbt undan men tjäder kom efter! Efter de följde tjäder efter honom tills han sprang under och någon annan i klassen var närmare istället. Då kom tjäder efter den istället. Vid nått tillfälle orkade den inte längre jaga oss mera. Men sedan kom den tillbaka igen när resten av klassen va vid gränsen till en myr mark och jag och Kari var kvar på andra sidan diket. Som tur var var tjäder på resten av klassens sida av diket. Jag och Kari hade första parkett då Heikki villa gå nära och reta tjäder lite. Det slutade dock med att tjäder atakerade Heikki fötter och han fick springa iväg. Det blev klart och tydligt bevisat att vems skog det var vi gick i! 
 
 
Teemu bilder
 
Screenshot från Karis video 
https://www.instagram.com/p/BEsge3NR4ar/
 
När vi samlat ihop rötter och allt så satte vi oss vid lavun och började pyssla armband och allt vad vi kom på att göra. Jag gjorde ett armband, en ring och en visp av de jag hade. 
 
 
Eetu demostrerar hur starkt björk är när man gjort det till en ketting, Mikko övande på att laga fina trä flisor och jag pysslade med mina små grejer... Bild kombinationen var  ara så fin 😂
 
Kartsa lärde oss även hur man bygger järsgårdsstaket. 
 
 
 
Efter skolan kom pappa och hämtade mig och vi åkte till Ikea (again) men på middag. 
 
Sedan var vi till lägenheten och vila ett tag fören vi åkte till sjukhuset Neo var jag var på neurologisk undersökning och på magnet bild av huvvet.  Resultatet av magnet bilden får vi på fredag. Men "neuro" läkaren sa att alla symptom jag har är helt normala och hör till efter en sådan hård smäll som jag fått.
 
 
 
Sedan åkte vi tillbaka till lägenheten för att ta kväller.
 
Torsdag
Idag åker jag hem igen. Sitter just nu på Finnlines ... again 
 
Kram från en Eva-Maria 😊 
 

Fortsättningen på veckan hemma

Hej!
 
Onsdag Fortsättning
Papps och jag började se på en film men bestämde oss fort att spara den tills kvällen då mamma är med. Så  vi tog nästa. Det blev "Wedding daze". hann se ungefär en timme in på filmen när Linnéa kom och hälsade på.
 
Linnéa och jag pratade lite och sen började vi med självaste orsaken till att att hon kom, finska plugg. Jag fattar noll av finska grammatik men gjorde mitt bästa. För mig var det bara roligt att få besök.
 
När Linnéa gick hem fortsatte jag och pappa med filmen. 
 
Senare när mamma kommit hem och vi ätit, så tittade vi på filmen jag och pappa sparat "Wedding date"
Vet inte vad för bröllops tema vi kommit in i nu.(borde man vara orolig eller nått?) Men roliga (Och galna) filmer var de.
 
Torsdag
På torsdag hade jag tänkt göra lite skoluppgifter men blev så fast i de,då allt började gå så bra, att jag helt glömde bort tiden och jobbade med de ända tills pappa skulle köra mig till stallet kl 18. 
 
På stallet var vi alla Hästizar och jag fick använda Lindas kamera och fota när de hoppade. Tog säkert 200 bilder! Så har Linda haft rätt mycket jobb med att rensa och redigera. Jag längtar så tills jag får själ sitta häst ryggen igen! De gick såklart jätte bra för dem tills sista hoppet... eller efter sista hoppet. Då blev de nått tok med ena hästen som visade att hon har massor med energi ännu och villa inte alls trava av ännu. Men hon lugnade ner sig snabbt. 
 
Här är några få bilder. Vill ni se flera bilder gå in på http://lindametsik.blogg.se/2016/april/bilder-fran-hoppningen.html
 
 
Linda 
och Minelli
 
 
Linnéa och Mimmi 
 
Moa och Senti

Efter ridningen var jag ut i hagen och hälsa på BG men gick in igen då max kom fram, för han kliar sig så mot en hela tiden. 
 
BG gumman. Tror hon saknar mig med lite.
 
 
Efter stallet var vi alla till Moa och tittade på deras urgulliga valpar. De var bara 12 dagar gamla då och sååå sööötttaa!!! 
 
 
 
Hemma igen så var jag till bastun och sedan grillade vi korv. Och så fortsatte jag med skoluppgiten. Jag kände att jag inte kunde sluta med den fören jag hade det klart då det var så lite kvar. 
 
Natten sov jag dåligt och hade jätte ont i huvvet men orkade inte stiga upp och ta huvudvärkstablett.. säkert för att jag ansträngt min hjärna så med allt tänkande med skoluppgiten.
 
Fredag
jag vaknade åtta på morgonen, tog panadol och pappa skickade mig tillbaka och sova.
 
Vaknade igen kl 11 och mådde så mycket bättre. Det var tur de för vi skulle till stan den dagen.
 
Vi började med att pappa släppte av mig var Henrik väntade så att han och jag var sammtidigt till mormor och hälsade på. Där satt vi ute på balkongen och pratade ett tag tills pappa var klar i  mat affären ochans kom ochans hämnade mig. 
 
Sedan åkte jag och pappa till Maxinge (det var maxinges 3 års dag) och köpa mjukisbyxor och titta runt, delta i en massa tävlingar (pappas idé) och köpa läsk tills lördag.  Det var inte så farligt mycket folk där egentligen med tankeln på att det var ven special dag. 
 
Efter att ha yrat runt där ett tag var vi till mammas jobb och sedan var helst familjen samlad för att åka och äta middag. Det blev Fantasias så klart. 
 
Henrik hade varit till Paris med Elin och hade med sig lite saker till oss. Vi fick godis och mamma och pappa fick nån fin påse med krydda och jag fick en jätte fin tröja.
 
Och tröjan passade perfekt! 
 
Hemma igen var vi vid halv sju och jag tog en halvtimmes powernap och sedan tittade vi på film som vanligt. Denna gång en helt galen film "Bout tripp" . På riktigt helt galen!
 
Lördag
Hör och häpna alla som känner mig! Jag städade i mitt rum! 
 
Ja ni läste rätt. Jag började med den vanliga kläd högen och sortera byke från rent, sedan la jag alla rena in i garderoben och så plockade jag skräp. Det är redan mkt gjort men städ humöret blev på. Jag ska fortsätta städa och slänga en massa onödigt krimskrams! Och damsuga... de är olagligt länge sen jag kunnat göra de i mitt rum.
 
På kvällen körde pappa mig, Linnéa och Moa hem till Linda var vi lagade hamburgare och Linda lagade hemmalagade pommes. Helt sjukt gott. Moa hade fixat chips, jag läsk och Linnéa hade bakat en så himmel god oreo cheese cake !
 
 
 
 
 
 
Vi åt , pratade och tittade bilderna från hoppningen i torsdags, tittade på videos Linda gjort (garvade ihäl oss på vissa) och spelade familje spelet "absolut överens" (garvade än mera på de!)
 
Linnéas pappa kom och hämtade oss vid 23 tiden. Det var helt bra, för fastän jag hade hur kul som hälst så var jag redan trött och började få huvudvärken att växa fram till pannan igen som det blir efter en lång dag. 
 
Dessa Hästiz middagar har nog blivigt till en sorts tradition att ha hemma hos varandra i tur och ordning då alla är hemma. ❤ tror det är min tur nästa gång? 
 
 
Kram från en Eva-Maria 😊
 
 

Hemma ...Again

Hej!
 
Jag är tillbaka hemma igen, och blir hemma ännu hela denna vecka för att resten av klassen är på utflykt och sover ute i skogen. Inte får jag vara med på sånt heller än. och så har det padling. Och det får jag absolut inte vara med i. Så helt onödigt att vara på skolan då jag kan vara hemma med katten och träffa vänner istället. OCh göra skolarbeten så klart med.
 
 
 
Söndag
 
Jag pappa och mamma var ut och gick. Vi tog bilen ner till Käringsund och titta och bestämde oss att gå till Bodegan och titta och gå runt. Det var lite dimmigt men båthusen såg jätte bra ut. Lite lessen att jag inte hade min kamera men mobilen är rätt bra endå.
 
 
 
 
När vi var påväg tillbaka till bolen så hörde vi en väl bekant röst. Steve, en bra vän till våran familj. Så vi blev där och pratade med han ett tag och snart kom ännu en av våra grannar som var ut med bilen.
 
 
 
Tillbaka började vi med maten. Ungsgrönsaker och gris i ugn. Det blev helt sjukt gott! han inte ta bild på den fören vi hade huggit in...
 
På kvällen tittade vi på film (Marley and me) och så pratade jag med Anette i telefon. Anette skadade sig rätt illa på sin praktikplats också. Stora lår benet gick av! så det var trevligt att prata med nån som vet hur tråkigt det är då man inte får göra någonting. Men hon har värre. hennes sjukledighet äri flera månader och hon kan inte gå så.. stackarn.
 
 
Måndag
Pappa åkta till stan för lite ärenden och jag blev kvar hemma. Blev dock inte ensam så länge då Evelina kom över på kaffe. Det var ett tag sen vi sågs sist då hon studerar i Uppsala. Hela 2 timmar var hon här och vi satt och pratade om en massa.
 
anaors gick dagen som vanligt. Mamma och pappa kom hem, vi lagade mat, tittade på film.
 
Tisdag
På dagen började jag känna mig rastlös och villa göra nånting så vi tänkte gå till Centrumbaren (mitt gamla jobb) men så var de så grått så vi tog bilen dit. Det var tur för det började regna presis när vi kom in och satte oss med kaffe och läsk. Satt där ett tag och pratade med min Erna och Kalle och sen åkte vi en liten by runda och hem.
 
Pappa och jag förberedde maten och när mamma kom hem så fortsatte jag med att laga med lite hjälp av mamma ännu. Första gången jag lagar ordentlig mat igen på länge. Nog för att det bara blev omelett, men den var god!
 
På kvällen hade jag och linda bestämt att göra någonting. Efter lite ändringar hit och dit och jag som läst slarvigt och missförstått plats så slutade vi upp hos Linda. Där pratade vi en massa , åt glass och vindruvor och choklasnötter.
Plötsligt kom Linda på idén med att filma en video. Denna gång blev det "blindfolded makeup challenge". Ja det är precis så. Man ska sminka en person medans man inte ser vad man gör. Det var logiskt att Linda sminkar mig då det alltid är så (av förståerliga själ. Jag kan inte sminka och Linda är expert) 
 
Herre gud vad vi hade roligt! jag såg ju hur bra ut som helst efter åt. Eller hur? 
 
 
Onsdag
Idag har jag kommit igång med nästa prektik plats redan. Kunstenniemi lägerområde i Rimito. har en massa förfrågningar där redan då jag är insatt som en egen arangör där. Jag har fått lite dubbel bokningar redan och jag ska försöka få ordning på detta. Har kanppt varit på stället än så jag vet inte direkt hur jag ska kunna organisera upp allt. men hoppas på att få lite klarhet i de då jag ska på intervju i Åbo den 4 Maj. 
 
Annors så har pappa och jag tagit det lungt och snart ska vi kanske se på film och Linnéa kommer till mig efter skolan och hälsar på.
 
Mera om denna dag i nästa inlägg!
 
Kram från en Eva-Maria :)