"Min andra jul 2016"

Hej
 
Denna vecka har vi firal jul som alla andra. bara de tatt vi firade redan förra veckan före pappa åkte på jobb så detta blev min andra jul för iår :)
 
Fredag - dan före julafton
Jag sov enda tills mamma rang och väkte mig och jag fick börja med hemma sysslor och baka en julkaka till oss. Denna gång blev det Henriks önskemål om en kryddkaka. Det blev egenltigen 2, en stor och en liten för receptet var jätte konstigt och det skulle ha svämmat över om jag inte delat upp smeten.
 
kryddkakorna i ugnen
 
När jag var klar med allt så kom mamma hem och så fortsatte vi med att plocka fram alla talrikar och besik och asketter att ha på julafton. 
 
Henrik kom hem och så åt vi middag tillsammans. Efter middagen körde jag Henrik till en kompis och när jag kom tillbaka så badade jag och mamma bastu och tittade på QI
 
Lördag Julafton
Denna morgon fick vi alla sova ut ordentligt fören vi började med att ställa i ordning, baka bröd och förbereda maten för julmiddagen. 
 
kryddkakan glacerad
 
Sedan åt vi  och öppnade paket. Jag fick Mumin mugg och Muminskål, en vägguttagsadapter, ett presentkort av henrik på en drink, glass eller en våffla och lite pängar efter Mormor.
 
Jul selfie
 
På kvällen spelade vi monopol igen. Vi började i tid men det gick endå fram tills halv 2 fören vi la av med spelet och gick och sova. Jag förlorade igen och Henrik vann denna gång.
 
påminn mig att
köpa så mycket hus och hotell
jag bara kan
så fort jag kan
nästa gång jag spelar monopol
 
Söndag Juldagen
På morgonen åt vi tomtegröt och Henrik åkte till Vårdö. Mamma och jag var ut till Degersand och ta friskluft och fotografera lite och så var vi en sväng till postbryggan med. (bilderna kommer snart på skillt inlägg)
 
Julgröt
 
Hemma igen så tog vi de lugnt. Åt jul kallrätter, tittade på en film, åt jul varmrätter och tittade på en till film.
Första filmen var "How Sahra got her wings" ,den behöver ni inte se, den var en B-film.
Andra filmen var "Merry Kissmas", den an vi absolut se. Den var en riktig må bra film!
 
Måndag annan dag jul
Idag har jag varit till stallet med Linnéa och på banan och rida. Den var lite hår på mitten men annors gick det jätte bra att rida där. Övade mycket tempobyten idag. Nu är jag hemma igen och ska abra ta de lugnt och göra lite hushållssysslor och till bastun ikväll. kanske se på en julfilm igen.
 
Gelic
 
Godfortsättnig från en Eva-Maria :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: