"Min första Jul 2016"

Hej Hallo!
 
En hel vecka har gått igen. Denna vecka har varit lite stressig men sammtidigt jätte rolig med en massa att göra och en massa nytt! Jag har så klart jobbat som vanligt, men ut över det så har jag bland annat varit på julbord, ridigt, luciatåg och frisören.
 
Måndag
Jag och Linda var  och red ut i skogen på en skritt tur då marken var frusen.
 
 
Annors minns jag ärligt inte vad jag mera gjorde utom ridning och eftis jobb den dagen...
 
Tisdag
Efter jobbena var jag med mamma ut och åt på Dinos fören jag var med som scoutledare i Mariehamns Lucia tåg. Ingen av mina scoutbarn kom, vilket var tråkigt, men jag fyllde upp en plats och det var egentligen rätt rogivande att gå med ett par stormlycktor igenom stans gator. 
 
lite suddig bild på de andra scouterna som bar facklor
 
Onsdag
Jag hade inget annat speciellt att göra så jag och mamma tittade på filmen "the spirit of christmas". Jag läste bara upp tittlarna på de nyaste filmerna på Netflix och den lät som en film i våran stil. Men så var det inte en vanlig jul film, utan en lite mera spöklig... Ni måste se den!
 
Torsdag
Dagen jag hade längtat till hela veckan!
Orsak?
Frissa!
 
Jag hade bokat tid till både mamma och mig till samma tid samma plats, Liten rolig grej bara. 
Jag bestämde mig för att klippa bort allt mitt slitna hår och byta mig från Eva med långt hår till Eva med axellångt hår. Och så gick jag från röd-blonde-ombré till halblond med många smala blonda slingor. Jag är super nöjd!
 
före-efter
 
Fredag
När jag kom hem från jobben så var jag via duchen, lockade mitt hår (vilken var svårt då man var van med att se vad man gör...) Och så gjorde jag min i övrigt klar för att köra till Smakbyn på julbord med Eckerö Komun och Eckerö Skola. 
 
 
 
Stället; Smakbyn,  lika fint som på farsdagen då vi var där men nu med fint uppsatt Stående bord och levande ljus över allt.
 
Maten; Fanns hur mycket som hällst att välja mellan. Lite för mycket kanske. Allt var inte helt hundra bra så som det var tidigare. Men dåligt var det absolut inte!
 
Sällskapet; Jag satt i bordet med Komunen och hade inte så mycket alls att göra med skolan. Men det gör absolut ingenting för jag hade hur kul som hällst och lärde känna några nya människor och fick många goda skratt! 
 
 
 
Efter middagen så bestämmdes det att vi skulle ha efterfest  hos Emma. Jag körde föst hem en  Andreas före jag åkte till efterfesten. Där var jag till ca midnatt, körde hem Benjamin, och så var jag hemma halv ett.
 
Lördag
På morgonen var jag ut och gå med Willma då hennes familj var i sverige. I början verkade hon inte känna igen mig för hon morrade på mig men det dröjde inte länge fören hon gick glatt brevid mig som då när jag var hundvakt till henne tidigare i somras. 
 
 
Lördag var även den dagen som vi firade julafton med familjen. Pappa är på jobb på riktiga julafton så vi passade på att fira i förtid då alla är hemma. Så det var jul förberedelser hela dagen med pynt, bakande, mat och gran. 
 
 
 
På kvällen var det hemma Julbord och julklappar och allt som hör till med julafton. 
Jag fick ett presentkort till Sepällä och till på Hasses ur och Guld, en ny bilnyckel till min min bil, en Samsung galaxy A3(6) mobil och skal.... :D Så glad, så nöjd! Tack!
 
Vanligtvis brukar vi lägga puzzel på kvällen eller på jul annandag men i år så blev det Monopol. Vi spelade monopol fram tills kl 3 på natten! Jag hade gått och sova lite tidigare då jag blivigt av med alla mina pängar och var tvungen att pantsätta mina gröna gator med hus till mamma för jag var skyldighenne så mycket pänar. Slut resultatet hade blivigt att mamma och Henrik delade på vinsten då spelet aldrig villa ta slut och pängar och gator gavs fram och tillbaka hela tiden.
 
(någon annan som märker skilnaden på bildkvaliteten då den e tagen med min nya mobil?)
 
Söndag
Idag har jag varit och ridigt med Linnéa en skritt tur i skogen.
Sedan har jag varit via bastun och ätit julskinkspizza och nu ska vi se på film!
 
God Jul från en Eva-Maria! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: