Uppsala

Hej!
 
Under helgan var jag i Uppsala för att ta det lugnt, koppla av, ladda batterierna och slippa undan lite från det vanliga. Har på sista tiden kännt mig stressad  och nedstämmd med en ständig oros känsla i magen av någon konstig orsak så jag såg verkligen fram emot en Uppsala resa, och bra blev den! 
 
På Fredag kväll när jag kom så hade vi bara hemma mys med ost och peparkakor. 
 
 
På Lördag vaknade vi till ett vitt vinterlandskap som gjorde dagen redan så mycket gladare!
Vi gick ute på stan och matade ankorna vid fyris ån och så gick vi till Uppsala dom kyrka och lite i butiker. Jag hittade två jätte fina röda tröjor så här till jul.
 
 
 
 
 
 
 
Vi åt lunch på en mysig resturang var de lagade sin egna pasta. Vi tog alla tre olika sorters pasta och alla smakade helt olika och var jätte goda!
 
 
 
Sedan var vi via Lush för att köpa badbomb. När vi kom tillbaka hem till Henrik och Elin så fyllde jag upp ett bad till mig och slängde i min badbomb. Ljuvligt!
 
twilight hette den och hjälper med avslappnande och hitta lugn med lavender doft.
 
Efter mitt bad så la vi igång filmen Footlose (orginal filmen från 1984) och så åt vi mat. Förrätten var Elins lagade carpatccio med ruccola, valnötter, parmesan och dishongkräm och varmrätten var vegetarisk stroganoff med ris.
 
 
 
 
Sedan gjorde vi oss fina igen och så gick vi runt till Uppslas barer. Först var vi till Frenchi i rådhuset. Ett rätt "fancy" ställe som jag tyckte var jätte mysigt och fint. Sedan var vi till Trreassen kök och bar vilket också var mycket mysigt och fint med en fin utsikt över ån och kyrken iaf vid de bord där vi satt. Sedan började det ta slut på mysiga ställen som inte var fullsatta med folk eller som inte hade för hög volym på musiken. men vi hittade ett litet ställe lite längre bort från centrum med bara några få gäster och lagom hög volym. Där började Elin prata om chips och plöttsliggt var vi tvugna att gå och köpa chipps för att vi alla hade fått ett sånt chipps sug. Så vi promenerade till shell 7-eleven och därifrån hem för att se på filmen Rango och äta chipsen. Vi orkade dock inte se på hela filmen utan vi gick och sova.
 
Snö
 
Söndag morgon efter frukosten fortsatte vi se filmen Rango klart och så packade jag ihop mina saker fören vi började promenerade vi Resecentrum varifrån min buss till båten gick ifrån. Jag kom lite i förtid så jag han via en kaffebutik och köpa kaffe åt mig. På busen lyssnade jag på musik och sov och på båten tittade jag på film.
 
Stressen smällde på mig direkt när jag kom hem och fick reda på att jag ska vara scout ledare på lucia tåget för min kår. Så denna gång var det inte "borta bra hemma bäst" för jag vill vända tillbaka och fortsäatta vara i Uppsala. Där märkte jag kanppt av stressen alls och kunde bara vara och njuta istället förr att ha ont i magen av någon konstig oro som jag inte vet varifrån den kommer direkt. Men sa fortsätta här hemma och försöka hitta lite inre lugn med min Twilight doftande "sleepy" body lotion och min nya bästa vän vetekudden.
 
Tck Elin och Henrik för att jag fick bo hos er och tack Uppsala för besöket! På återseende!
 
Kram från en Eva-Maria :D
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: