*Yr*

Hej!
 
Denna vecka började jätte bra, men så har det inte fortsatt direkt..
 
Måndag
Måndag var jag och red med Linda, ridläraren och en till ute i trängen. Jag hade Gelic som vanligt, Linda fick ha Pola och så hade de andra islandshästar barbacka. Det är roligt att följa med några andra ut ibland så kan man själv njuta av turen utan att tänka var man ska rida och vad klockan är.
 
Efter ridturen putsade vi sadlar och så hade jag Eftis jobb. Det hade kommit lite mera snö så jag hade snäbollskrig med barnen när vi gick ut.
 
På kvällen var jag till gymmet med Linda. Jag gick på springmattan och så gjorde lite enkla ben och mag övningar bara. Efter gymmet så kom Linda och Benjamin hem till mig och Linda bakade scones åt oss som var jätte goda.
 
Tisdag
På tisdag var jag på jobb på centrumbaren och eftiset som vanligt. Under hela dagen hade jag kännt mig yrslig och som om marken gungade. Ett par gånger hade synen börjat bli suddig och börjat svartna. Men jag klarade endå av att forstätta jobba den dagen klart tyckte jag.
 
När jag kom hem så rang jag till min fysioterapeut som föreslog att jag tar en powernapp och vete kudde på nacken så att musklerna skulle kunna slappna av om det kanske berode på muskelspänningarna. Det hjälpte rätt bra och resten av dagen tog jag det lugnt. Tittade på Disneys film "modig" och tog mat åt mig från frysen.
 
Onsdag
På onsdag åkte jag på jobb som vanligt och allt gick bra tills jag började damsuga. Då svartnade det igen och yrseln kändes starkare än dagen före. Så jag fick åka hem och vänta på att Henrik skulle komma och köra mig till sjukhuset. När jag var hemma rang jag till hjärnskade pollykliniken i Åbo var jag har behandlats tidigare i somras efter min olycka och raporterade mitt mående och frågade vilket av  fysioterap eller sjukmottagningen skulle vara bättre att gå till. De menade ett sjukhuset då de kan undersöka om det har men hjärnan, musklerna, blodtrycket eller annat att göra med. 
 
Henrik körde mig till sjukhuset var jag slapp in i ett vilorum direkt och så kom en läkare och gjorde en massa reflex och neurologiska tester för att utesluta hjärnproblem och så trykte han på olika ställen i nacken och ryggen och frågade frågor. Han kom fram till att det är muskelspänningar och därför skrev han ut muskelavslappnande medecin till mig och bad mig fundera över mitt liv om jag har mycket stress eller oro just nu som gör att jag spänner mig mera än vanligt och så skrev han sjukledigt till mig enda fram tills fredag. 
 
Efter lekar besöket körde Henrik mig via apoteket och sedan körde vi hem och började laga mat så att han skulle hinna fören han skulle med båten tillbaka till sverige och mamma skulle hinna äta före hennes spanska timme. Medans jag var ensam hemma tittade jag på disneys "björn bröder". Gråter varje gång till den filmen
 
Torsdag
Idag har jag varit på fysioterapt igen och fått 3 större smukelknutar öppnade. Så får hoppas att de var nån av dom som gjort mig yrslig.
 
Efter de har jag bara slöat ett tag och skrivigt blogg. Ska börja packa lite saker idag för imorgon åker jag med Hästizarna till Åbo och ikväll ska jag ha scoutmöte.
 
Kram från en Eva-Maria :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: