Låste ut mig själv

Hej
 
Som rubriken lyder, jag låste ut mig sjäv.  
 
Imorse hade jag reserverat 2 h tid att köra till skolan. När jag var redo att åka åka så förde jag ut soporna fören jag tog med allt annat och gick till bilen och skrapa fram min bil från frost tecken.  
 
Det vara bara ett litet problem. När jag skulle in igen så märkte jag att jag inte hade min nyvkel med mig jag var ut låst.
 
 
Som tur var hade jag med mig min mobil. Så jag rang till vaktmästaren och sa vad som hänt och bad han komma och öppna åt mig. Det var bara de problemet att jag inte är skriven till den lägenheten så han fick inte öppna till mig.
 
Så jag rang mamma och som rang vaktmästaren och sa att han får släppa in mig.
 
Efter de fick jag vänta ute i en halvtimme fören någon kom och öppnade dörrarna åt mig. Under den tiden så var det inte många som var vakna men en gumma i byggnaden brevid tittade ut genom gardinerna ett par gånger.
 
Jag slapp in och jag måste nu kommaihåg att nästa vecka betala vaktmästaren 20 € för dörröppnandet då jag inte hade mera än 5 € på mig för tillfället.
 
Sedan tog jag mina saker och gick till bilen och kom iväg lite mera än en halvtimme sent. Som tur är dröjer det bara en och en halvtimme  att köra till skolan så jag hann rätt bra endå 😊
 
Nu sitter jag på en buss med 13 andra i klanen 2 lärare och en busschaufför på väg upp mot Lappland (700km att köra) 
 
Kram från en Eva-Maria 😊

Förberedning för Lappland

Hej!
 
Detta veckslut har jag varit i Åbo och packat och förberett mig för Lappland så gott jag kan.
 
På fredag när jag vaknade tittade jag upp var men kan ta passfoto. hittade ett ställe nära tågstationen vart jag skulle efter att jag fått passfotona och fixa VRs studiekort till mig. Fick allt det fixat och körde sedan till butiken och köpa mat åt mig för helgen.
 
När jag kom till legenheten började jag med mitt skolarbete. En presentation om samernas kultur historia som jag ska berätta i bussen på väg upp till lappland. Det var svårare att komma igång med de än jag trodde att det skulle vara.
 
 
snap chat filter 
 
På lördag fortsatte jag med skolarbetet och så började jag se alla saker som jag ska ha med mig till Lappland. Och det är massor! jag vet inte äns vad jag ska ha allt till! när jag fick allt sorterat och uträtt att i vilken rinka och kasse jag ska sätta allt i gav jag upp och lät själva packandet bli nästa dags projekt.
 
sedan åkte jag till IKEA endast för att äta.
 
senare kom jag på att vara jätte sugen på att baka.... men jag ska ju iväg på måndag. Men de gjorde ingenting. jag bakade en massa muffins att ta med mig till bussen och bjuda alla på.
 
sedan tog jag det bara lungt igen och tittade på serie. 
 
Som ni kansek ser så har min blogg även fått ett litet lyft. Jag lekte med de på lördags kvällen rätt länge och är rätt nöjd med resultatet.
 
På söndag vaknade jag tidigt och körde till Nådendals hamn och åt frukost med pappa. Ägg och bacon frukost är värt att vakna tidigt för och köra några kilometer.
 
pappas jobb
 
tillbaka på legenheten packade jag alla mina saker som gick snabbt för att jag redan planerat lite hur jag skulle göra.
 
sedan for jag till butiken för att köpa lite nötter och choklad och nån mat att ha till Lapplands vägret.... det blev 3 påsar med pås mat och säkert 15 chokladstänger och en massa annat gott. jag lär ju inte ha problem med lågt blodsocker. haha 
 
Sedan har jag lagat met igen och så har jag diskat allt som jag inte orkat diska tidigare under helgen och så har jag städat efter mig lite så att det inte ser helt hämskt ut här.
 
ikväll ska jag gå och sova tidigt efter nån serie till och imorgon är det tidigt väckning för att vara på skolan halv åtta.
 
Nästa vecka är det Lappland, som sakt. Vi ska vara på utflyckt i 8 dagar varav 4 är ute i naturen.
 
Kram från en Eva-Maria :)
 

Friluftsdags för vårdare och närvårdare

Hej.
 
I måndags efter ett utvecklingssamtal med Asko så fortsatte vi med lite genomgång om Lappland resa och feedback från off-Tack skidningen igen...
 
Efter skolan var det innebandy och jag blev träffad av värsta mål skotten 2 ggr = nya fina blåmärken.
 
På kvällen var det bastu i lilla strand bastun och jag for och badade i vaken första gången på ett tag igen.
 
På tisdag gick vi igenom lite av de 82 fåglar vi ska lära oss. Omg! Och hälften av dem ska vi känna igen med hjälp av deras sång med. Sen övade vi nästa dagens frilufts timme som vi sku hålla dagen efter för de andra eleverna på skolan. 
 
 
 
 
Efter skolan var jag och Anette ut och gick då de va vacker väder ute.
 
 
 
På onsdag morgon så höll vi frilufts timmen för vårdeleverna och närvårdare eleverna. De värkande tycka de var kul. Och på efer middagen gjorde vi klart nästa dagens stora frilufts sak till samma folk. Då gick vi runt till alla stationer som vi skulle ha. På vägen mellan stationerna så kastade vi snöbollar men de fick sluta efter att Kari sa till oss på skarpen med att sluta då han i te tyckte de var kul. Men jag kom på annat kul att göra. Som att bygga snögubbar lite här och där och åka i pulka som Markko drog efter sig (video på min instagram @etornroos).
 
 
 
På kvällen hade vi bastu i stora strand bastun och istället för att fara i vaken så hade jag och Anette och jag snöbollskrig.
 
På Torsdag började skolan först kl 12. Så på morgonen så packade jag allt vad jag behöver till lappland på nått udda sätt och packade alla mina saker bort från vårat boende då vi inte kommer att vara där på 6 veckor nu. Och så packade jag och Anette våran pulka för lappland lägret.
 
Där emellan hade vi lite dö tid så jag bestämde mig för att gå och skinna på våran lilla isbana.
 
 
 
Då skolan började så förberedde vi allt för kvällens frilufts dag. Kl 15 började de och idén  ar de att de skulle lära sig om ran utbildning och få reda på allt de behöver veta för att kunna sätta upp ett läger, så som sätta upp en eld, använda trangia och sätta up vindskydd. Efter de gått hela rundan så samlades de för en tävling då de skulle använda allt de lärt sig och förste som hade ett läger uppbyggd van. 
 
 
 
Det var klart vid 18 och då tog jag bilen och körde till Åbo.