Ensam kvar på skolan en hel helg

Hej
 
Har varit en hel helg kvar på skolan och helt ensam för Sari var sjuk förra veckan och Anette åkte hem till Helsingfors över helgen
 
På fredagen efter att jag skrev blogginlägget så var jag till Tammela S-market och handlade lite mat tills helgen. Och sen tog jag de bara lungt på skolan och tittade lite på netflix.
 
På lördag sov jag lite längre och sen for jag på kaffe till Pyry. Eller rättare sakt det var sakt bara kaffe men så blev jag där och prata och titta på TV, och så bjöd han på middag, och så tittade vi på en document av Walt Disney, och ännu en film som kom på tv... så jag var där över 9 timmar! 
 
Jätte fin middag 😂. Samma sak som vi lagade med gruppen på vinterlägret hade Pyry lagat på fredagen igen hemma och nu var det rester värmt i micro. Ärligt, det var jätte gott! 
 
Walt Disney dokumentär del 3 från Yle. Jätte intressant!  
 
Idag sov jag igen länge och vaknade med värsta förkylningen så har tagit det helt lungt. Hittade lite roliga Disney quiz:
 
Tänka sig att det dlev så passande! Och att det ännu var Törnrrosa ❤
《Törnrosa ->Törnroos》
 
Sen tittade jag lite hår färger. Funderade redan vid jul att jag borde klippa mig och jag vill så ha en ny färg!  
Jag menar se på de här! Koppar blond ombre! Har alltid vill at vara mera rödhårig och har hittills bara slinga hittils men nu vill jag på ricktigt göra nått mera!
Bild från google
 ❤💛
 
Nå jag fick bokat tid till frissa tills när jag ska hem den 18.2... eller så trodde jag!
HELA SCHEMAT BLEV JU HELT ANNORLUNDA NU NÄR SKID VM HAR BYTT VECKA! Och det betyder att jag inte alls har långhelger ledigt nu utan jag har måndag och fredag efter att vi haft skola en helg och sen vanliga helger eller enstaka dar.så ja det blir inget att komma hem då och de betyder ingen tid till min frisör.... får väll se om jag orkar vänta tills jag nångång slipper till åland eller om jag letar en frisör här eller i åbo, för mina toppar vill bli klippta och jag vill få en frän ny färg!
 
Nu har jag just ätit och ser på roliga hemma videor på tv och skiver detta inlägg samtidigt. 
 
Imorgon ska vi ha vinterfiske. Frågan är bara att på vilken is vi ska va för den som är på sjön nu går jag inte en meter ut på  det vit plusgrader så länge nu. Om isen äns e kvar imorgon 😂
 
Kram från en Eva-Maria 😊 

vinterläger

Hej
 
Från onsdag tills fredag har vi haft "vinterläger" i nollgradigt slask väder. Kan ju säga att jag inte alls var sugen på detta läger  man tittade vad de lovat för vatten slask till hela veckan. 
 
Här är vårat läger av vindskydd och en typisk bild på vädret från Teemu Instagram vilken jag rekommenderar om man gillar att se bilder från utflykter och uteliv.
 
 
På onsdag då vi packat allt i våra pulkor och bilarna lämnat av oss så skidade vi till lägerplatsen. Där började vi bygga upp lägret och hugga ved åt oss. Då vi hade allt fixat tog vi en liten skidrunda till och så var dagsljuset nästan slut så vi lagade mat. Vi hade den mäst lyxiga läger maten planerad i min grupp. Nöt ytter filé med glaserade potatisar och grädd sås. 
 
 
Och så testade vi på att laga "rako valkea" en stor eld som brinner länge. Det är i princip t stockar under och en över så de blir som en triangel. Vi hade tidigare på dagen fällt ett stort upprätt dött träd så vi hade tora stockar till att göra den av.
 
 
Nästa dag när jag vaknade så regnade det, men det slutade passligt tills då jag bäst ämne mig för att stiga ut ur sovsäcken. Vi började dagen med att smälta mera snö för att få dricksvatten.
 
 
Och sen for vi ut till isen och tästa på pilkastning.
 
 
Tillbaka på lägret lagade vi lunch och chilla de lite tills vi fick tråkigt och vissa for och skidade och tvingade mig med.
 
Jag ute I skogen. Bild från Teemu.
 
På kvällen lagade vi gemensam mat med hela klassen. Potatis och lax inlindat i  folie och på glöd.
 
 
Och efter att vi ätit så lagade vi en ny "rako valkea" till kvällen.
 
 
Där satt vi och pratade skit och berättade historier.
 
Idag var sista dagen ute i skogen och vi rev lägret och skidade tillbaka till hämta platsen. På skolan satte vi allt och torka och skötte utrustningen och så badade vi bastu och åt. Och nu sitter jag ensam kvar på skolan och alla andra har åkt hem. Blir kvar här på skolans denna helg och ska se vad jag hittar på att göra.
 
Kram från en Eva-Maria 

Hemligheter på bloggen?

Hej!
 
Som rubriken lyder "Hemligheter på bloggen?" Vissa saker hör inte till att skriva på sociala medier som alla kan läsa. Oberoende om det gäller mig själv eller andra så har jag förr också valt att hålla saker borta från bloggen med att skruva kortare. Ett typiskt exempel är nån fest var jag bara skrivit att det var en intressant kväll... men ni fattar säkert alla att be är bäst så ibland. Denna helg är hämska på de sättet för kan inte berätta nästan någonting alls! 
 
 
Vad kan jag säga om helgen då? Jo att jag städat på lägenheten då pappa kommer med lite möbler snart dit. Och så sydde jag mina fjällräven byxor som sprack då vi skidade senast.
 
IKEA "SY" = billig och bra 
 
På fredag morgon när jag stack från skolan så var det MINUS 30!!! Ute och min bil tyckte inte om de! När jag vred nyckeln till stt få lamporna på så tändes de inte. Jag satte hel ljusen på I nån sekund och vred om nyckeln för att starta bilen. Volvon kämpade ett litet tag och sedan hostade den igång sig. Under tiden jag sopade av bilen så märkte jag att lamporna ännu inte lyste men att motorn rullade helt bra. Så jag satte mig i bilen och trampade lite på gasen för att vecka bilen, men ingenting speciellt hände. Jag hade lite brottom att lämna ett par saker till en på bestämd tid så jag tänkte bara att jag sätter mig i bilen och kör för de e ju ändå ljust redan. När jag började köra och testade bromsen så had EDEN FRUSIT FAST! Så jag måstade stampa ner den och så körde jag sakta fram och bromsade några gånger till tills jag märkte att den fungerade nästan som den ska. Först efter ca 30 km så började mina lampor lysa! Stackars lilla volvon har nog aldrig stått ute i så kallt förr.
 
Nej jag är inte så glad på de här kör vädret...
 
Men idag när jag kom tillbaka till skolan så var det bara -2. Så bilen klarade sig bra men Väglaget var lite slask aktivt och fanns en vall i mitten på motorvägen som inte kändes så värst kul. Och tills imorgon har de lovat regn så villa inye köra i ricktigt slask väder...Men nu är jag framme och imorgon börjar skolan igen och onsdag till fredag ska vi ha vinter läger!
 
Kram från en Eva-Maria 😊