En dag ledig och så klart blev de fest då

Hej!
 
Äntligen haft ledigt! En och en halv dag. Och nu igen dubbel jobb. Som tur ska jag på egen "semester" upp till skolan nästa vecka så får se till att via ut mig där lite. 
 
Torsdag
På torsdag efter jobbet gick jag och sova en timmes powenap och så bestämde jag mig för att bara vara hemma och ta de lugnt och se på film med mamma och pappa. 
 
Fredag
På fredag sov jag länge, fixade lite byke, förde lunch till Henrik som jobbade på safarit och var själv på Centrumbaren igen ett tag och pratade. En av kunderna från Campingtiden, Hasse,  kom dit så jag satt och pratade med honom rätt länge och hade hur kul som hälst tills jag måste hem och hänga upp nästa lass med byke.
 
Sedan var jag och duchade,  valde kläder , packade en väska och körde till stan för att åka med mamma och pappa vidare till Vikingamarknaden.
 
På Vikingamarknaden hittade jag Andreas som jobbar där. Andreas visade mig runt till alla stånden som var värda att se och hade mycket intressant att berätta om vissa förmål. Vi tittade på ringar och andra smycken och letade efter drakar som såg glada ut istället för arga, smakade på honuchs med olika smak som hallon, kanel och ingefära, och så pratade vi en massa om allt möjligt.
Glömde helt bort att ta bilder till bloggen men några halv dåliga bilder fick jag taget iaf.
 
Mamma och jag tog rökt sik och (pappa hade så klart ätit ledholmare direkt när vi kom till marknaden) och Andreas tog sin middag och så satt vi alla i samma bord och åt. Det blir sista gången jag träffar Andreas på ett tag nu då han åker tillbaka till Helsingfors (Espo, i know...) nästa vecka. Jag är inte orolig för att vi inte ska ses eller att vi ska glömma varandra för Andreas är en av de få kompisar som man kanästan   vara utan att se eller höra av sig till på över ett år och sedan när man gör de så fortsätter men exakt var man senast blev av. 
 
Efter Vikingamarknaden var jag till lägenheten i stan och fixade mig i ordning och sedan kom Linda och Linnéa dit på en varsin läsk fören vi fortsatte in till stan och rockoff. Vi mötte även upp Moa på vägen in till centrum. 
 
Efter de var vi till esplanaden och satt och lyssnade på rockoff artisterna och gick ett varv runt stan, köpte potatis virvlar och popcorn.
 
När Moa och Linnéa åkte hemåt fortsatte jag och Linda på Arken! Vi tog en varsin drink,  var nere på discot och kollade läget fören vi gick upp till gubbhyllan och där blev vi och dansade tills klockan var så mycket att vi var tvungna att gå för jag har dubbel jobb idag.
 
Linda och jag har varit ut och festat 3 ggr denna sommar, förra året var vi närmare 3 ggr i veckan ut och festa, som bäst. Så jag anser att jag har haft rätten till att få ha de lite kul här emellan.  Det var även någonting som jag behövde få göra, vara ute och ha de kul med mina vänner! Det är en slagga avkoppling de med på sitt sätt. Jag och Linda hade det iaf sjukt kul som vanligt, vårat dansande är fenomenalt bra enligt oss för vi förstår varandra och dansar för att det är kul och inte för att se bra ut. Linda sa igår att det är svårt att känna sig bekväm med att dansa med någon annan och de tycker jag med, det är liksom bäst med Linda!
 
 
 
Lördag
Idag är jag trött! Skulle villa sova och ha ledigt men har istället dubbel jobb. Men som jag nämnde tidigare så ska jag över till Finland nu tills nästa vecka. Jag åker imorgon och kommer tillbaka nästa vekas söndag, så ska försöka att ta de lugnt och koppla av.
 
Får någon timme sedan kom Hasse från campingen och Assar och Eva, ett par campinggäster som alltid kommer till Erna och äter till Viltsafari Kiosken och äta glass och prata med mig lite. De är så underbara trevliga människor! 
 
Annors är det en rätt lugn dag på kiosken, hoppas på lugn dag på Hotellet idag med....
 
Kram från en Eva-Maria :) 
 

Bil affärer

Hej!
 
Jag har ägt min bil, Volvo 850, i lite över 3,5 år nu. Den har varit med mig med min första dag med körkort då jag backade in i våran murpelare på gården, den var med då jag körde första gången efter min olycka och jag körde i ens dragkrok och den har varit med mig till skolan i Tammela flera gånger förra året. En enda gång har den inte startat för den stått med baklukslampan på i en vecka, växellådan har problem och där av vill den inte orka långa sträckor,  häftiga omkörningar eller  brumma iväg snabbt från stillastående. Ljudsystemet är lite vad det är men jag har trivts bra med den. Den har varit min lilla pärla. Jag känner starkt för denna bil då jag seriöst tidigare tänkte på att bli polis och denna bil är en gammal polis bil, dessutom har den kommit i användning edast en dag efter att jag kom till världen samma år, alltså 1995, vi har rätt mycket gemensamt jag jag min bil.
 
 
 Upp till höger - nytvättad hösten 2015
Uppe till vänser - nytvättad våren 2014
Nere - natta för en kall natt vintern 2015
 
Jag har hållit på att letat efter en nyare bil rätt länge och började bli seriös med de nu denna sommar.  Pappa har hjälpt mig med att leta upp bilar och titta på dem. Vi hittade många bra kandidater förra veckan och denna vecka så hade vi 2 kandidater som var mycket lovande. 
 
Ena var en Mitsubishi som inte uppfyllde mina krav i värkligheten och en annan var en Volvo c70 t5 som var sjukt häftig och jätte stark motor då min bil har varit så trög så fastande jag direkt för dunder volvon. Men om sanningen ska fram så är jag rädd att den är för häftig och att jag inte kommer att klara av den så jag gav upp dem båda.
 
I onsdags var jag och pappa och tittade igen på en bil som lät rätt bra
 
 
 Det var denna Nissan Primera sport hatchback från 2001,manuell växellåda,  1,6l motor och gått 191 000 km, sänkt och sportfädrar, lågadäck med andra däck plus vinterdäck medföljer, inga stora skador över huvvudtaget,  nytt bateri och har kamskedja.
 
Pappa och jag var ut en tur med den sedan via mammas jobb och visa upp denna bil kandidat åt henne.
 
 
 
Efter de var vi tillbaka till säljaren och prata. Vi diskuterade användning, vad hon tyckt om bilen, varför hon säljer den och pris och lite tillbehör till bilen. Allt som allt så kom vi fram till vad allt som kommer med med denna bil, ett lite billigare pris,när det passar för oss att hämta den och en handpäng på att vi tar den.
 
JA NI LÄSTE RÄTT! JAG HAR BLIVIGT MED BIL!
 
Kommer att köra till skolan första veckan i augusti sista gången med min volvo. Efter de säger jag Hejdå till pärlan och Hej till Nissan prmeran!
 
Får se vad för smeknamn den nya bilen kommer att få
 
Kram från en Eva-Maria:) 
 
 

I'm sorry

Hej
 
Svar ja jag har jobbat för mycket! Inte tidigare i sommar med denna vecka! 2 dagar dubbel pass efter varandra och det blir endast en dag som är ledig. Har i princip jobbat och sovit bara under de senaste 3 dygnen måndag- onsdag och så jobbar jag idag (torsdag) på safarit. Ine riktigt idealt för mig. 
 
Tisdag kväll
Det var jätte mycket gäster vill säga mycket att hålla koll på att vem som skulle ha vad och vilken dricka, hinna ta in disk och diska emellan. Så när jag kom hem var jag helt slut och så glad att jag hadele digt på onsdag morgon.
 
Onsdag
Fastän jag var ledig till 17.00 så hadde jag att göra. Var först till Centrumbaren och prata som jag inte gjort på hela sommaren för en konstig orsak... Lovar att komma igen när jag har tid och ork!
 
Efter de var jag till stan och åt lunch med pappa och så var vi till mammas jobb med bilderna från Sommarfesten förra fredagen. 
 
Gjorde även en annan sak. De kommer i nästa inlägg skillt  😉
 
Detta var då den enda lugnare stunden jag haft nu på ett tag...
 
Sedan hade jag kvälls passet på Hotellet. Samma sak denna dag. Massor med gäster men de kom lite mera åt skillt från varandra så vi han med med mat och drick med disken släpade lite efter. 
 
Jag kom hem lite efter halv  tolv och tog potatissallad och åt med sked från burken, pratade lite med pappa och försökte sedan somna... var helt slut men hade i te ro i kroppen för att somna. Till sist pluggade i hörlurarna och försökte somna med hjälp av musik men inte äns de fungerade. Sista gången jag tittade på klockan så var den 02.18... så efter de har jag sovit bra tills jag hörde mamma och pappa åka hemfrån på morgonen. Första gången jag tittade vad klockan på morgonen var den 08.07 ... så har inte sovit tillräckligt. Antar att det är på grund av allt jobbande.
 
Det viktigaste för mig är ju sömnen. Det är de som hjälper hjärnan att återhämta sig och reparera allt som är skadat där efter min olycka. Så detta är inte bra. Som tur är så är risken för ny hjärnblödning knappt befintlig mera men min huvudvärk är tillbaka och jag kan säga att jag absolut inte saknat den! 
 
Torsdag
Nu sitter jag i Safari Kiosken igen med kaffe och skriver bloggen som vanligt. Alla ljud ekar i mitt huvud och jag vill bara hem och sova egentligen. 
 
Klart att mamma och pappa har sakt åt mig att inte jobba slut mig och att jag måste säga till om det börjar kännas jobbigt. Men det har inte känts jobbigt fören denna vecka. Hittills har allt gått bra. Och så har jag inte jobbat dubbel jobb två dagar i rad tidigare heller. 
 
Men ikväll blir det som högst en helt lugn kväll med Linda på bodegan eller bergen bara eller så stannar jag hemma. Får se hur jag mår. 
 
Förlåt alla som sakt att jag ska ta de lugnt och förlåt till mig själv att jag är så envis och tror jag klarar mera än vad jag gör även när jag är sjukskriven...
 
Kram från en Eva-Maria :)