En Dag i Taget

Hej!
 
Skulle ju försöka skriva ett blogg inlägg per dag, om en dag i taget men detta blir ju nästan de nu. Det är ju iallafall en bra förendring från tidigare 3 dagar i taget, för nu blir det bara om måndag (alltså igår) och idag vad jag gjort på morgonen. Men nu har jag istället svårt att komma på en bra rubrik.... Men de hinner jag tänka på medans jag sitter och skriver :)
 
Måndag
På måndag tog jag sovmorgon igen och när pappa kom hem från stan så började jag och pappa på vårat projekt "bura in körsbärsträdet"
 
 
Orsaken till detta är att det finns massor med små körsbär och om vi inte skyddar det så kommer fåglarna att hinna före med att äta dem och jag får inte ett ende körsbär! Vi lagade ena sidan så att man får loss nätet och slipper in dit för att plocka eller sköta om trädet. Det tog nästen hela dagen att bygga den och det saknades lite nät som pappa fixat idag.
 
Efter att vi ätit  middag var jag ner till Hotell Elvira för att höra lite med arbetsider och vad jag kommer att göra där egentligen. För de kommer att vara mitt andra jobb nu i sommar.
 
Senare på kvällen var jag till stallet och titta på när Hästizarna red. Hade inte bestämt att hålla någon lektion så de kom på sina övningar själva och jag stod vid sidan och rättade och komenterade och gav tipps på hur de skulle kunna göra. De är så duktiga alla tre! Tror det var en av de bästa ridningar jag sett med Linda och Minelli i år!
 
Linda - Minelli, Moa-  Senti, Linnéa - BG
 
Efter ridningen skulle de och bada men jag skippade de då jag hade tidig väckning nästa dag.
 
Tisdag
Idag hade jag tidig väckning för jag skulle på jobb till Elvira och bekanta mig med hur frukosten fungerar. Jag fick bekanta mig med vad allt man ska ha fram och dukning och vilka rutiner de har där samt bra tipps på hur man kan göra och så var jag med och hjälpte till med att städa efter åt. Imorgon skall jag dit igen men då ska jag vara ensam. Jag tror det kommer gå jätte bra för fick se och testa allt idag och dessutom har jag ju jobbat med lite liknande tidigare.
 
Under tiden jag var där på jobb så fick jag mail angående beskedet om serveringpass provet som jag var och skrev förra veckans (...måste kolla kalendern) onsdag, och jag är ...GODKÄND! :) Så nu är det klart att jag kan jobba på hotellets bar också. 
 
Jag är så nöjd med hur denna sommar värkar kunna bli! Jag får vara på"sommarlov" sjukledighet på Åland, jag har 2 helt nya jobb, jag har mindre begränsningar än vad jag hade tidigare, jag har en resa bokad med mamma och pappa till Sverige och så ska jag till skolan i början av augusti och då får jag träffa min klass men har endå tid med att träffa kompisarna här på Åland och vara med familjen. Jag får ta en dag i taget bara och se vad för allt kul som denna sommar på ricktigt kommer att föra med sig :)
 
 
Kram från en Eva-Maria :D

MIDSOMMAR!

Hej!
 
Onsdagkväll
På onsdag kväll kom Linnéa kusin och knackade på och villa se på fotboll som Linnés familj förvarnat mig om att kommer att hända. Senare kom även linneas andra kusin och deras pappa. Så jag satt och tittade på fotboll med dem och umgicks med dem samtidigt.
 
Efter kvällspromenaden kom resten av kusin familjen, alltså mamman och en liten tjej över för att se på matchen med sverige. Så vi satt alla där och så hade de med sig dricka och lite tilltugg som jag fick vara med och dela på.
 
 
Torsdag
På torsdag efter att jag varit ut med Willma var jag till stan med pappa för att göra lite ärenden så tog vi mamma med hem.
 
före vi hämtade mamma var vi och tittade på stora båtarna som kom till Mariehamn.
 
På kvällen tog jag willma med hem till oss och vi satt under lönnen och njöt. När vi åt så var willma med oss på terassen. (Jansson fick hållas inne.)
 
 
 
Fredag-Midsommarafton
På morgonen efter mogon promanaden städade jag lite efter mig hos Linnéa och packade mina saker som jag haft med och förde dem hem tillbaka då jag inte skulle sova där hos dom mera.
 
På kvällen hade jag gett djur-vaktar-ansvaret till de Linneas kusiners föreldrar. Så jag hade en ledig kväll!
 
Jag var först hemma med mamma och pappa och åt gott! 
 
och åt gott hemma så menar jag GOTT!!
Efter maten åkte jag till Helens (en bra kompis från sverige som jag lärde känna för 3 år sedan påmidsommar) stuga för att spendera kvällen med dem. Där var bra med folk. Helens föräldrar bror kompisar pojkvänner och flickvänner till kompisarna och lite mera. Var trevligt att få lära känne nya människor! kvällen började med pratande och musik och fortsatte med lite isbitskrig och annat fuffens. 
 
Helen, jag och nya bekantsakpen Embla
Detta belv bilden för kvällen då det var samtalsämmnet till och från hela midsommar helgen! <3
 
Efter tolv så villa jag och en annan absolut till Käringsund för att dansa men tyvärr var det ingen som villa med, hur vi än försökte så fick vi inte med oss någon, så vi åkte dit, bara han och jag, och dansade bugg tills jag var yr och pratade en massa om oss jälva och vad för planer drömmar och mål vi har i livet.
 
Vid 2 tiden var jag tillbaka hemma och satt uppe ett litet tag med pappa och mamma ute på terassen.
 
Lördag-Midsommardagen
På morgonen var jag hem till Willma som var överlycklig för att se mig! Vi var ut på en vanlig morgon promenad. Våran sista promenad tillsammans. 
 
Sedan hade jag lovat hålla en ridlektion åt Linda som var ensam med Minelli på banan... bilden får tala för den saken ....
 
haha varsågod Linda :*
 
Efter att Linda ridigt och vi pysslat lite i stallet så var vi till Bodegan och delade på en Natchotallrik som var super god! Linda och jag berättade om våran midsommar till varandra då vi inte firat den tillsammans utan hade bara sett varandra allt som hastigast på käringsund när det var på väg att stänga där.
 
Vid 13 tiden så kom Willmas matte och husse och resten av familjen hem så jag var där för att "lämna över ansvaret" till de rätta ägarna och berätta lite hur det gott!
 
kan bra tänka mig att hundvakta denna sötis igen
 
Senare på eftermiddagen var jag tillbaka till Helens stuga och umgås med de alla och så var jag och Helen hem till mig och hämtade ett kubb-spel och via centrumbaren på glass medans vissa andra från hennes gäng hade cyklat dit för att ta öl. Tillbaka på stugan så spelade vi en omgång kubb fören jag åkte hem för att äta.
 
På kvällen var jag till berget med Hästizarna och hade liten improviserad knytis och så var vi och tästade på att bada. Det var jag och Moa som badade och Linda doppade sig nog. Linné var ju van med det varma vattnet på Kreta så hon doppade vara fötterna! Efter att vi suttit på berget ett tag så var vi till Bodegan och åt glass.
 
 
 
Ännu senare på kvällen var jag tillaka till Helens stuga igen var stämmningen var på topp och de var volymen på musiken med. Var hemma vid halv 2 den kvällen.
 
Söndag
Hade sovmorgon! Så skönt! 
 
När jag vaknat och ätit brunch så packade jag ur mina väskor som jag haft till hos Linnéa då jag var hundvakt
 
Sedan var jag såklart tillbaka till Helens stuga igen! Efter att ha suttit där ett tag och drukit kaffe och pratat så skulle de till Bodegan och äta hamburgare och jag följde med endast som sällskap. Jag vet inte vad som gick snett där men personalen på Bodegan trodde att även jag skulle ha en hamburgare så jag fick en gratis hamburgere för annors så skulle de slänga den. 
inget fel på de tycker jag :P
 
 
Hade lovat Moa att komma via minigolf kiosken på en glass så det passade ju perfekt efter att ha ätit sig mätt på en hamburgare att lugna ner magen med en kall galss.
 
Hemma åt vi (Fatta hur mätt jag är idag!) grillbiffar och annat gott och sedan satt vi ute på terassen och lyssnare på stand up komik .... vet inte hur de började men det var kul!
 
alkoholfritt vin till lilla mig.... men inte va de illa de heller
 
Nu sitter jag här vi datorn och har fullt upp med att försöka komma ihåg vad jag har gjort och vad jag ska skriva.... Har såklart lämnat blogg skrivandet ogjort i för många dagar igen. Kanske ska försöka börja skriva endast en dag i taget, om jag nu hinner med de.
 
Kram från en Eva-Maria :D :D