Fotografering

Hej!
 
Har på sista tiden börjat ha med mig kameran allt mera och fått upp mitt foto intresse igen.
 
Så nu har jag en massa fina bilder som jag vill dela med mig av.
 
Det har för det mesta varit fåglar, och speciellt svanar, som jag fotograferat det senaste dagarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Först var det dessa fina svanar i Ekenäs vid Stallörsparken på lördag kvällen.
 
 
 
Sedan var det nån slags strand fågel idag när jag och pappa var i Ruissalo och gick
 
 
Och denna lilla sötis 
 
 
När jag och pappa kom ner till stranden så hittade vi dessa sjöfåglar som stod och puttsade sig medans ungarna deras tog en tupplur på en sten i solen. så söta! vågade inte gå närmare så att inte föräldrarna skulle bli arga eller ungarna bli rädda.
 
 
Där fanns även en massa fina svanar som lät en komma riktigt nära. Så här kommer massor med mera svan bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var alla mina bilder för denna gång :) 
 
Kram från en Eva-Maria :)

En Fartfylld Helg

Hej!
 
Denna helg har jag varit en sväng via både Ekenäs och Hangö för att träffa släkt och vänner.
 
Lördag
På lördag mogon träffade jag Mikko i Åbo. Mikko är en av mina klasskompisar från skolan som var i Åbo för att träffa sin bror. Vi gick längst med Auraå för att se om det fanns nått kafé öppet men det var tydligen för tidigt på en lördag för morgon kaffe någonstans där så vi gick till torgkafét på kaffe istället. Efter att vi druckigt upp gick vi tillbaka till ån och satt och pratade där om allt och inget. 
Det var jätte kul få träffa nån från skolan och få reda på lite hur det går där och höra om hur praktiken gått.
 
Mikko
 
Efter mogon kaffe på stan så började jag och pappa åka mot Ekenäs. Där träffade vi min gudfar Kimmen och satt där på kaffe och pratade ett tag. Pappa blev och umgås med Kimmen efter att ha lämnat av mig till MyWay för att möta Cecci.
 
Jag och Cecci stannade på MyWay på kaffe och därifrån förflyttade vi oss till Baywatch resturang och kefé var jag tog pizza. Efter att tag kom Axo dit och vi åkte till honnom. 
 
Kvällen började med att jag, Cecci, Axo och Corinne, en ny person för mig som är en god vän till Axo, var hemma hos axo och chillade och pratade en massa fören vi gick ner till Stallörsparken istället.
 
Där fottade jag lite svanar och även mina vänner. 
 
 
 
Cecci, Corinne, Axo
 
Senare när det började bli kallt ute så gick vi tillbaka hem till Axo. På vägen dit träffade jag och Cecci på Domenic som vi bjöd med. När vi kom hem till Axo så rang Toste som vi även bjöd dit. Axo som tagit en omväg tillbaka hade även han tagit med några nänner. Och snabbt så eskalerade allt och det var över 10 personer hemma hos axo och många trodde det var hemma fest där. 
 
Jag var klart jätte galad att få träffa flera vänner och bekanta, med det var lite väl många där som jag aldrig sett som inte viste vad jag gått igenom och att det borde hållas lungt. Även Axo hade glömt det efter rätt många gals med alkohol antar jag. Jag hade kul, det hade jag, men efter ett tag blev jag trött och då tog de roliga snabbt slut för mig.
 
Vid klocken ett på natten stack de sista gästerna och jag, Cecci och Axo kunde börja sova. skönt.
 
Söndag
Vaknade vid nio då Cecci åkte. Efter de låg jag ett tag och slöade fören jag började se på film. Efter de kokade jag kaffe och väkte Axo.
 
Vi ett tiden var vi hem till Emppu för att fira hennes lilla flicka Vanessa som fyller ett år idag!
 
Jag redo för kalas 
 
Efter kaffe bjudningen och umgänget med Vanessa och Emppu så åkte jag och Axo hem till honnom för att laga mat och sedan så hämtade Faster Carina mig och jag åkte med henne till Hangö
 
Pappa var i hangö redan så vi var där på kaffe och pratade. Jag och pappa var även en sväng via Farfar.
 
Skulle gärna ha stannat längre i Hangö men var tvungen att börja åka tillbaka fören klockan skulle vara allt för mycket när vi kom tillbaka till Åbo.
 
Tillbaka till Åbo åkte vi gamla riksväg 1 (nuförtiden väg 110) tillbaka. Det var lungt och skönt och vi hade radion av. Men vad hjälte de mig då jag hörde ändå någon "radio". Jag kollade våra mobilerr och det var inte dom, jag försäkrade mig om att radion påriktigt var avstängd och nu tror jag att det var AC:n som lät. annors hör jag väll i syner, eller så ekar går kvällens musik i huvudet ännu.
 
Finlands gamla riksväg 1
 
Hur som hällst så är jag nu i Åbo och hör inget annat än TV:n och datorn som surrar och tangenterna som låter då jag skriver :)
 
Kram från en Eva-Maria :)

ÅBO

Hej!
 
Det var dags att ta sig till Åbo igen för mera magnetbilder och läkar besök.
 
Onsdag
I onsdags åkte vi med BalticPrincess mot Åbo. Där åt vi gott och handlade lite på taxfreen. Annors tog vi det bara lungt i hytten.
 
 
min eftrerätt på båten
 
 
Framme i Åbo så var vi via närbutiken och handlade vad vi behöver för en vecka på fastlandet.
 
På kvällen tog vi det bara lungt.
 
Torsdag
På morgonen började vi städa i lägenheten. Jag städade hela "mitt-lilla-rum". Jag har ju lyckats med kaos i de rummet med. Men nu är det städat utsidigt. lådorna och skåpen tar jag någon annan gång.
 
På eftermiddagen var vi till köpcentret Mylly och tittaede runt.
 
Min oblikatoriska smoothie på mylly
 
Sedan var det dags att ta sig till sjukhuset på magnetröntken. Fick igen ligga en halvtimme helt stilla inne i en tunnel som lät mycket mera denna gång än senast. Jag hörde inte äns radion i hörlurarna så mycket som den lät. Men allt gick bra och jag låg snällt stilla tills alla bilder var tagna.
 
stödet man får från sin BFF och bror när man skriver:
"magnetröntken taget. Nu är det bara att vänta tills tisdag på resultatet"
haha Linda skojas su men Henrik är jag inte så säker på...
 
På kvällen hämtade vi Henrik från hamnen som kom till fastlandet för att skriva inträdestprov i Helsingfors följande dag.
 
 
 
På kvällen var henrik ut med nån kompis på stan och jag och pappa tittade på film.
 
Fredag
Idag var Henrik i Helsingfors och jag och pappa fortsatte städa med att damma hyllor och annat och damsuga. Och så var pappa ioch jag via IKEA och lokala soptippen. 
 
 Ja... ni får en bild på en soptipp här. har inget annat från idag :)
 
När henrik kom tillbaka till Åbo mötte vi han på tågstationen ooch körde "hem" igen.
 
Nu har vi ätit och pappa och Henrik är på jakt efter en slips till Henrik och jag är kvar och chillar med blogg och musik.
 
Kram från en Eva-Maria :)