vecka 47

Hej
 
Under denna vecka har jag som vanligt jobbat. När jag kommit hem har jag lagat mat och fixat med hemma sysslor.
 
På tisdag morgon var jag till Fysioterapeften igen och fick värmekudde och massage. Lyx start på morgonen!
 
På torsdagens scoutmöte spelade vi monopol för att stärka gruppens gemenskap och förståelse för varandra vilket jag tyckte gick mycket bra.
 
kom snö igen idag (söndag) och blåser storm men de gör inte så mycket :)
 
På fredag kväll så beslöt, mamma och jag, oss för att se på "skönheten och odjuret". Alltså Disnay versionen från 2002 var en låten "Human again" är med, den var bortklippt från orginalet från 1991. Det skall ju komma en ny filmatition av beauty and the beast nästa år var Emma Watson och Dan Stevens är huvudrollerna (som jag längtar!)
 
På lördag började jag och mamma dagen med att laga kållåda. klockan ett var jag med Moa och red. Hon hade Senti och jag hade Gelic. Vi gjorde en jätte bra och kul övning som Moa berättade om och jag vågade sitta ner i sadeln ett litet tag med. Men det gillade inte min nacke så ska vara försiktig med de tydligen.
 
sötaste max
gelic gubben
 
Hemma igen så började jag och mamma organisera och sortera bland sakerna som är i vardagsrummet. Saker efter mormor och efter att vi tömt lägenheten i stan. 
 
På kvällen var jag via tant Doris med en av scouternas adventskalendrar och blev hos henne och prata i över en halvtimme fören jag fortsatte hem till Linda. Där fick jag låna en av hennes tröjor och sedan åkte vi och hämta hennes kusin Ann och därifrån vidare hem till Benjamin på fest.
 
 
 
Hos Benjamin spelade vi spel. vi började med "med andra ord" och så gick det över till "sanning eller konsikvens". Vi hade hur kul som hällst och det kanske sporade lite mne inget farligt! (haha) Klockan ett så bestämde jag att det får räcka för jag villa hem. Så jag  körde Ann och Linda hem och var själv hemma halv två.
 
Idag har jag och mamma varit till Labbas på Lillajulsmarknad. Vi promenerade dit med Mia. Hemma sorterade vi tavlor från vardagsrummet och så kom Henrik hem så lagade vi rostbiff av kronhjort med ungsgrönsaker.
 
 
Kram från en Eva-Maria :)
 

Reunion

Hej
 
Har inte skriviggt någonting på länge nu, och tänkte inte skriva dag för dag nu heller. Dels för att jag på riktigt inte minns vad jag gjort Måndag-Torsdag så där exakt, och dels för att det inte hänt nått speciellt endå. Men på fredag bröt jag mönstret och var i Sibbo lördag-söndag.
 
Måndag-Torsdag
Jobbat på Centrumbaren och Eftiset som vanligt. Hemma har jag tagit det lugnt och sett på film och badat bastu och sånt där annat vanligt. 
 
På onsdag kväll hade jag personalmöte på eftiset och på torsdag kväll höll jag scoutmöte.
 
Fredag
Fredag var jag helt ledigt från båda jobbena för jad var på väg över till fastlandet. Tog Finnlines från Långnäs till Nådendhal. När jag kom fram till Åbo legenheten så tog jag det bara lugnt i pyamas och tittade på Netflix. Tittade klart hela sesong 2 på serien "Lovesick" på en och samma dag.
 
Lördag 
För ett bra tag sedan så meddelade Teemu ett datum som han bjuder alla i Luopas19 klassen på reunion på hans stuga i Sibbo. Datumet var 19.11 2016, alltså i Lördags.
 
Jag vaknade i lugn och ro i Åbo, gick till butiken och köpte frukost och tog en dusch, packade och gjorde mig i ordning utan stress. När jag var klar så började jag köra mot Sibbo. Det var första gången jag hade min Nissan med till fastlandet och på motorvägar: Den orkar och klarar av det hur brar som hällst. Brensleförbrukningen är ungefär samma som med Volvon då den mådde bra ännu. Så jag är mycket nöjd med Nissanens prestationer!
 
 
Framme i Sibbo och Teemus stuga möttes jag av Teemu själv och Heikki när jag anlände. Men det dröjde inte länge fören det började komma flera dit. Jag kom vid ca halv två tiden och de sista kom vid kanske fem. Orsaken varför det var så  var för att det inte fanns en ankomsttid som var bestämd, utan det vara bara sakt att efter tolv och passligt till middag.
 
När alla kommit visade Teemu oss runt på området och berättade lite historik om stället. Då hittade jag ett piano och slapp och visa mina "loupas-vänner" ännu en av mina talanger,  haha! (Kan ju bara en låt ännu)
 
Sedan åt vi middag. Blinier tror jag det heter på svenska eller Blini. det är en rysk rätt med plättar som det kommer smetana, fisk, rödlök och annat på, och som tillbehör hade vi saltgurka med honung. Gott var det och till efterrätt var det jultårtor. 
 
13 av 20 luopas19 slapp att komma :)
 
Under kvällen så Spelade Eetu gitarr som vanligt och Marko sjöng. Jag och Eetu körde duo med den låten som jag kan på piano, Eetu lärde Mika spela lite gitarr och jag lärde Mika spela lite piano, Killarna var i bastun och det blev lite tjej prat ett tag. 
 
annors gick kvällen åt att prata med folk och höra vad de gjort de senaste månaderna, lyssna på lite muik, och lugnt hängande tills de andra, tills de som drack alkohol hade börjat få i sig så mycket att "allsång" blev till "allbröl" och saker man diskutarde inte längre hade någon sammanfattning... Så jag bestämde mig för att ta och lägga mig iställlet.
 
 
Jag hade fått ett alldeles eget "prinsessrum" att sova i så jag var mycket tacksam. Men stugan var lyhörd och så fick jag i varje fall sällskap dit av en trött festare vid halv fem. Så det blev inte allt för mycket sovande den natten med tanke på nästa dagens väcknings tid....
 
Söndag
Kvart i sju rang min väckarklocka för att jag skulle hinna köra utan stress till Nådendhal och ta Finnlines tillbaka till Åland. Hann även ta frukost på vägen utan att måsta stressa så det var bra planerat tycker jag. Hemma åt jag middag med mamma pappa och Eija, som kom till oss efter sin ridning. När hon åkte var vi till bastun
 
strax före långnäs på väg hem med Finnlines
 
Och det var min vecka de, kort och gott!
 
 Kram från en Eva-Maria :D
 

Fysioterapi

Hej!
 
Har entligen börjat med min OMT fysioterapi.
 
Ortopedisk Manuell Terapi (OMT)
är ett internationellt specialistområde inom fysioterapi
för handhavande av akuta och långvariga smärtproblem,
funktionsstörningar, skador och sjukdomar
i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).
 
Tidigt på måndag morgon var jag till Medimar var jag fick träffa OMT specialisten. Jag fick börja med att förklara om mina bekymmer som min stela nacke, hur hela ryggen gjort ont ibland och skuldrorna med. Berättade om alla andra små symtom som huvudvärken jag haft igen. Jag berättade även om balans störningarna jag känt då jag varit ut på promenad och tittat bakåt om det kommit bil eller liknande.
 
Sedan fick jag göra lite rörelser och hon kände på ryggen. När jag skulle luta mot höger och vänster och fram gick det bra. Men när jag lutade mig bakåt blev jag jätte yr och synen blev dålig.
 
Jag fick legga mig ner på en masagebrits medans hon kände igenom hela nacken och ryggen och vred mot olika håll och frågade hur allt kändes.
 
Hon kommer varje gång känna igenom hela nacken och ryggen och så konsentrerar vi oss på de som känns mäst stelt just då den dagen. I måndags var det vänster sida högst upp i nacken som var det jag kände att störde mig mäst. Fick vrida huvudet på olika sätt medans hon häll emot eller hjälpte till lite med händerna. Det hjälpte värkligen och nu såhär en dag efter så känns höger sidan av nacken stel och lite sjuk medans vänster känns bra. 
 
Som hel het sa hon att det är de övre kotorna i nacken som är helt stela, och att resten av ryggen reagerar på de, och på grund av stelheten har jag säkert ont i huvudet med nu. Jag har fått lite muskel knutar som kan vara orsaken till yrseln.
 
Så här fram över ska jag få gå 15 ggr 45 minuter där. I början ska jag komma en gång i veckan men mot mars kanske man kan komma intensivare och så sparar man några gånger tills när jag kommer hem på besök efter att jag börjat skolan igen. 
 
Kram från en Eva-Maria