Björnebog

Hej
 
Denna skolvecka var en kort 3 dagars utflyckt till Björneborg var vi huvudsakligen tittade på fågar. Synd nog så var det klallt och blåsigt så var svårt att se fåglar men de vanligaste sjöfåglarna såg vi och hörde en hel del små fåglar.
 
På tisdag morgon åkte vi från skolan Björneborg.När vi kom fram var vi först till Ark natur center.
 
 
Efter de hade vi Lunch och en så kallad "city race" var vi gick runt i centrum och gjorde olika uppgifter och fick poäng och tävlade i grupp. 
 
Blind burger resturang
Promenad med Anette efter lunchen
 
När vi senare kom fram till camping området i Yyteri var vi tältade så lagade vi mat och på kvällen tog vi en promenad på staranden bland sand dynerna i solnedgången.
 
 
 
 
Natten till onsdag var lite små kylig med minusgrader emn det var mäst för fuktighteten i tältet men jag sov endå rätt bra. Vaknade dock till att en hackspett inte förstod att lycktstolpen var metall. Ljudet som uppstod var hämskt, men de e inte fören nu som jag tänker på stackars fågel som måste ha fått jäte ont i näbb och huvud så länge som den håll på att hacka mot metallen.
 
 
 
Efter frukost var vi till några fågeltorn och tittade på fåglar och försökte känna igen så många som möjligt.
 
 
 
Luch åt vi 'on the way' vid Kallo fyr. 
 
 
 
efter de var vi till gränsbevakningen var de berättade om deras uppgifter och så fick vi åka en liten tur med deras båt. 
 
Vi var även på en liten Mäntyluoto och Reposaari sight seeing.
 
 
 
 
 
Tillbaka på camping området hade vi knytkalas och bastu.
 
Torsdag var sista dagen så på morgonen packade ihop tält och rinkor och allt i bilarna.
 
Därefter var vi till ännu ett fågeltorn fören vi åkte till Nakkilla på lunch till en gammal Luopas elev.
 
 
 
Efter de var det raka vägen tillbaka till skolan var vi var till bastun och sedan tillbaka till Åbo med Susse och Jenni.
 
Detta var precis vad jag behövde. ett leger/en utflyckt med klassen. Slippa sitta i klassrummet, spendera tid med klassen utan att måste prata skolgrejer på kvällen, lära känne dem som individer istället för grupp. Nu känns det som om jag är accepterad med in i klassen och jjag kan vara en dal av deras gemenskap.
 
Kram från en Eva-Maria :)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: