Sista veckan uppe i norr

Hej
 
Nu har fjärde och sisa veckan gått här på praktiken och det är dags att ta sig tillbaka söder ut.
Denna vecka har jag bara varit på stall delen varje dag med olika personer. fastän man så gott som ändast mockar skit från kl 8-10 så är den endå min favorit del, på grund av, hästar!
 
Kommer att sakna dettta ställe. 
och jag kommer nog förr eller senare att komma tillbaka på besök! 
 
 
I söndags kom det två små friska vita getter till världen! 
 
Mirikkas bild som hon delade på våran FB sida
 
På måndag var det tänkt att vi skulle kratta gården ordentligt men det blev kallare och kom snö igen så istället var det en lugn dag mend lite ponny ridningar och så var jag och tittade på bebisarna.
 
en av de fyra kattungar. de e så små ännu så de ryms i en hand.
Leila och jag tvilling getterna. 
 
På tisdag var jag och Veera med getterna och mjölkade mammorna då barnen inte dricker så mycket som de producerar mjölk så måsta vi hjälpa dem lite. Efter arbetsdagen var jag med Leila och Iida ut på en skogs ridning och efter det på banan lite. Där galperade jag med den andra shire hästen för att tästa på stora galoppen igen och denna gång gick det jätte bra. 
 
 
 
På onsdag var det Poonyridningar och så höll jag ridlektioner för ägarens barn.
 
Teena, ponnyridnings ponnyn. 
 
På torsdag hände det lite mera. Då kom en stor grupp med skolungdomar hit på Huskey ridning och några var ut på en skogstur med häst. Dock var huskysarna och hästarna på väg sammtidigt och huskysar är rovdjur så de gick ju i attack mot hästana. Där fick jag rycka in och hjälpa till att hålla undan hundarna medas hästarna gick förby. Slutade med att jag blev omkull knuffad i diket för att inte bli på körd av huskey släden då hundarna drog så att bromsen inte höll i snön mera... Men inget mera dramatiskt än det. 
 
Fick kompensation och fick åka med på en huskey tur.
 
 
 
På morgonen kom min lärare Asko hit för att utverdera min praktik. Egentligen fylde jag och Ägaren Mirikka i en blanket bara och så beräöttade jag lite vad jag gjort och vad jag tyckt om stället, sedan åkte läraren vidare. Så inte så hämst givande för mig.
 
Efter arbetsdagen lånade jag Neas bil och körde till Levi på massage på Relaxa center var jag hade en sportmassör som tittade igenom ryggen för allt mockande och krattande jag gjort här på praktiken och så har ryggen varit lite stel efter att jag trillade av Dippis. Men nacke och skuldror var helt ok, lite stele mand men det gjorde inte lika ont som mitt i korsryggen höger sida. Jäklar vad de gjorde ont när han tröck där. 
 
Vägen mot Levi
 
Efter masagen var jag opch åt ren hamburgare på en resturang i närheten. 
 
På fredag gjorde det ont i axlarna efter massagen men annors var allt helt bra. och idag (lördag) känns ryggen jätte bra. 
 
Fredag var jag ensam på stall delen men det var en bra dag då stora hästana varit på andra sidan var man inte måsta mocka så jag var klar i tid i varjefall. 
 
 
Idaghar jag tagit sovmorgon och packat alla mina saker.
Jag har ännu inte sagt hejdå till alla arbetskompisar och djur men skall till gårdden nu när jag skrivigt detta och säga hejdå och så kommer Eveliinas föräldrar och hämtar mig vid 14 tiden. 
 
Kommer så att sakna denna lilla krabat. den är fin favorit!
Lite tidiga med att öppna ögona då det är bara lite på en vecka galma.
 
Kram från en Eva-Maria :)
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: