Interdressage

Hej!
 
Jag har fått lära mig nått nytt. Man behöver inte ordna eller åka till tävlingar för at få tävla. Man kan tävla via internett på en internationell nivå genom att filma sitt bidrag och ladda upp den på Youtube genom att använda en kåd som man får i mailen när man anmäler sig. hemsidan är www.interdressage.com. Har inte heöt alla svar på hur det fungerar och vad det är men vill man få reda på mera så kan man komentera detta inlägg.
 
 
här är mitt Bidgar i Class 1A för vuxna i december tävlingen:
 
https://www.youtube.com/watch?v=J7xGl0Fbhlg&feature=youtu.be
 
Och jag kom på 4:e plats fastän jag glömde byta sittben i fria traven och hade lite dåliga hörn och svårt att hålla farten med hästen. Så jag är jätte nöjd och ska vara med igen i Januari :)
 
 
 
Kram från en Eva-Maria :)

Tolka efter häst

Hej!
 
På fredagar har jag Ponniklubb i två timmar på eftermiddagen och får fritt hitta på vad vi ska göra så länge det har nått att göra med hästar. Så vi har lekt lekar med häst och flätat man och svans och haft skönhetstävling för ponnisarna men förra fredagen gjorde vi nått jag aldrig gjort förr men kommer absolut göra pånytt. Vi tollka efter häst, det betyder att man åker snålskjuts skidor (eller snowbord/pulka) bakom en häst. 
 
Vi hade Oiva och Oona som hästar och många små tjejer och några föräldrar var med och hade med sig sina egna skidor.  Vi sattte fast långskeringslinor i sadeln och så fick skidaren bestämma fasrten och ropa till ryttaren som satt på hästen och red. 
 
TIPS: om man gör detta så kan det vara bra att ha en brösta för att förhindra att sadeln glider bakåt.
Vi hade inte det då vi hade så små barn och med ordentliga slalomskidor som gled bra på den nya snön. 
 
ponniklubbs tjejerna
tog de lugnt i början med endast skritt och lite trav
men snart så var degalopp som gälde
 
kram från en Eva-Maria :)

Hur jag firat jul i år.

Hej!
 
Hoppas alla haft en fridfull och god Jul.
 
 
Jag har haft en vanlig arbetsdag på Julafton och Juldagen bortsätt från att vi fick tomtegröt till frukost på jobbet på julafton och att jag gick runt med tomtemössa på mig båda dagarna, även när jag haft ridning så har jag dragit tomtemössen ovanpå hjälmen. 
 
Här är Vares med min tomtemössa
och tittar in igenom mattdraperiet till hästarnas innehus.
 
I vanliga fall så är julen den tid då det kommer mäst besökare men denna jul har tydligen varit rätt lugn. Klagar inte för de besökare vi har haft har varit jätte trevliga. Det har varit folk från Stor Britanien, Sweitch, Nederländerna, Holland och Finland mäst hittills. 
 
Jag och Saara gjorde slutet av julaftonens arbetsdag lite roligare då vi var och hämtade pulkorna som blivigt i pulkabacken så passade vi på att åka några gånger själva. 
 
Tillbaka på stugan lagade vi julmat, inget lyxigt och inget märkvärdigt, vi höll det till de som vi viste att vi alla äter.
 
julskina, jullimpa och batatlåda.
 
Vet inte vad det kom i de Jussi och Saara för de båda gick och sova efter maten så jag gick upp på mitt loft och "öppnade" mina julklappar. (öppnade mailen var mamma och pappa hade mailat bilder på vad de hade till mig som julklapp hemma och tittade på Polarexpressen. 
 
God fortsättning från en Eva-Maria :)