sista dagarna på Åland före skolan börjar igen

Hej!
 
Nu är jag så gott som klar med min sjukledighet och annors ledighet. Nu ska jag tillbaka till sklan!
 
Kännslornsa är varierande och många. Glädjen för att få fortsätta med sina studier blandas i sorgen av att lämna det man har på Åland, Nevositieten för att träffa den nya klassen blandas med förhoppningarna om att den är minst lika bra som förra klassen. Ja och allt annat vad man nu kan täbka sig känna fören man ska en månad till Lappland på praktik och sedan bli kvar i Tammela för skola och dlippa hem första gången kanske på Påsken först.
 
Under dessa få dagar kvar hemma på Åland har jag så klart försökt träffa så mycket kompisar som möjligt. 
 
I fredags när jag kom hem så var jag bara hemma med mamma, tömde bilen fort och sedan tittade hon och jag på serie efter maten.
 
På lördag var gjorde jag lite hemma sysslor och tömde väskorna från sverige resan. På dagen var jag och mamma till bastun och efter det skulle jag ha kunnat blivigt hemma framför TVn resten av kvällen. Men nej.
 
Jag var till stan och åt middag på Dinos med Linda, Evelina och Benjamin vilket var jätte roligt och gott.
 
 
 
Efter Dinos var vi till Indigo på några drinkar och pratade och därifrån fortsatte vi tjejer till Arken. 
 
 
 
Vi stannade inte länge på Arken då det var lite folk och dålig musik och jag var trött och andra skulle upp tidigt och jobba. Men jag var nörjd med kvällen endå för jag fick umgås med mina vänner! 
 
På söndag var jag och red med Linnéa och det fanns så mycket snö att vi kunde både trava och galoppera vilket var roligt för både oss och hästarna.
 
 
På kvällen var jag in till stan och på Film dejt med "Bagem bee manen" haha. Vi tittade på "suicide squad" vilket var en stor besvikelse så vi gjorde det bättre genom att titta på ett gammalt Top gear avsintt från 2003 och så blev jag fast dit och bara prata till nästan kl två på natten.
 
Vill bara på peka att detta inte är hemmlighållande som då tidigare förra vintern eller i somras utan detta är bara de att jag inte vet hur detta kommer att utvecklas och detta trotts allt är en officiell blogg. Har fått lov att skriva vad jag än vill men att namn kanske kan hållas undan än så länge.
 
På Måndag hade jag tidig tidning, kl 10, så det var rätt tungt att vakna då man kommit hem så sent. Denna ridning hade jag inte Gelic utan jag hade en liten Snottra istället, vilket var roligt att byta så här sisa tången man rider hemma på länge.  
 
På eftermiddagen hämtade jag Moa hemmifrån och Linnéa från hennes dans så var vi till Dinos och åt burgare och till Hesburger på milkshake och så tog vi en lite cruise runt på stan. Det var tänkt att det skulle vara vi alla Hästizar men Linda hade fått förhinder.
 
Idag, tisdag, är den sista hela dagen hemma så jag har varit hemma och packat. Hade plockat fram saker redan på måndagen så det gick förvånansvärt snabbt. Kommer nog endå att dra upp allt igen på onsdag i Åbo för att försäkra mig om att jag inte tar med mig allt för mycket saker. Det blir rätt mycket i vilket fall som hällst då jag har med mig mina ridsaker. 
 
Kram från en Eva-Maria :)

Roadtrip

Hej!
 
En vecka har jag varit i Sverige och träffat vänner och familj. Har varit till Stockholms trakten, Uppsla, Kungsör, och Kopparberg. Sammanlagt belv det Ungefär lite under 900 km att köra under hela veckan.
 
Roadtrip
 
Jag började resan Fredagen den 17.2 med att ta Eckerö Linjen över till Grisslehamn och därifrån köra till Orminge hem till Helen var jag fick sova 2 nätter.
 
Helen och jag
 
 
På kvällen var jag till O'learys för att täffa scoutkompisarna från Ingaröscoutkår. Det var jätte roligt att få se så måna av dem igen!
 
scoutvänner är vänner för livet!
 
På Lördag var jag och Helen på långpromenad runt i Orminge och via Embla för att träffa hennes katter.
 
"Soviet" kallade vi området...
 
På kvällen var vi på hemma fest och så gick vi till O'learys igen på några drinkar.
 
party gänget
 
På Söndag var vi och åt Pizza ett helt gäng och så var vi till Biltema och köpte några Radiostyrdaflygplan och hem till ett par av dem i gänget och hämtade luftgevär. Sedan åkte vi till en sjö för att köra flygplanen och skjuta plickskytte på dem. Det var galet roligt!
 
Gånget på väg att köpa flygplan
bara för att skryta så träffade jag ett plane en gång 
 
På eftermiddagen fortsatte jag min resa till Masmo för att träffa Goldina, Magnus och Amanda. Där hade jag sovplats i 2 nätter. 
 
 Syssling/småkusin Amanda och jag 
 
På kvällen när jag kom så åt vi middag och så tittade jag och Amanda på film och så spelade vi Afrikas stjärna.
 
Det blev så bra för;
Enligt Goldina van hon då hon hittade Diamanten men vände tillbaka för annors skulle hon ha vunnit så överlägset.
Enligt mig, van jag då jag hittade en hästsko och han tillbaka med den.
Men enligt Amanda van hon då hon köpte till sig en hästsko från banken och han först till staden fören någon av oss andra.
Kort och gott så var vi alla vinnare!
 
På Måndag tog jag dert lugnt hemma hos dem tills Amanda kom från skolan. Då var vi ut på promenad, Amanda och jag tittade på film igen fören jag tog tunellbanan till slussen för att träffa Niklas.
 
 
 
Jag och Niklas tog bara en promenad runt Slussen och pratade och tittade på utsikten fören jag åkte tillbaka till Masmo och spelade kasta gris med Amanda.
 
 
På Tisdag åkte jag vidare till Bromma för att träffa Per och Hanna. Där lärde Per mig en massa musik saker som var jätte intresant. Piano är egentligen lättare än vad man tror och så kan man överförea allt från pianot till gitarr och andra instrument. Där fick jag även lunch fören jag fortsatte till Upssala.
 
 
I Uppsala bodde jag hos Henrik en natt och därifrån fortsatte jag och Henrik tillsammmans mot Kungsör.
 
Det var bra att ha sällskap på den längre resan och dessutom så hade det kommit ännu mera snö under natten. 
 
I Kungsör bodde vi hos Margreth och Björn en natt. På kvällen var vi till Benny och Småkusinerna (Sysslingar heter de väll i sverige) på middag. Det var trevligt att se dem igen (innom ett halvår till och med!) Där åt vi gott och pratade i säkert 3 timmar fören margreth kom och hämta oss.
 
Margreths och Björns hus
 
På Torsdag var vi ut och gick lite och så var vi till ,Margrets och Bennys mamma, Margot på kaffe och prata före vi igen fortsatte till Kopparberg för att träffa Daniela våran Kusin. Hos Daniela var vi någon timme och pratade.
 
På vägen till Kopparberg
 
När vi sedan åkte tillbaka till Uppsala valde vi en lite längre väg med större vägar då den väg vi först valt var täckt av snöslask, inte kul.  Vi kom fram till Uppsala vid halv åtta ungefär. Tillbaka tittade i på film och tog det bara lugnt. Båda var rätt trötta efter en lång bilfärd fastän det bara var Henrik som kört.
 
På Fredag hade jag ingen att träffa så jag och Henrik gick ut på promenad och ordnade lite byke och annat fören jag körde till Grisslehamn för att ta 15 båten tillbaka hem till Åland.
 
Så nu är jag hemma igen, men bara i 4 dagar, fören jag återvänder till skolan och praktiken.
 
Kram från en Eva-Maria :)
 
 

sista hela veckan på Åland på ett tag

Hej
 
I måndags var jag till tandläkaren. Jag hade boka tid själv, för att jag var dit i maj men då villa jag inte få nått gjort, då min kära huvudskada bara var lite på en månad ny, så nu var det tid för att göra nått åt problemet. Problemet var då min visdomstand som växte snätt. Så nu har jag en visdomstand mindre.
 
Efter att jag kom hem så var jag med Linda och Luna till Röklobb och fottade och hade picknick. 
 
tycker så mycket om denna bild!
Fotograf: Linda
 
Linda och Luna
 
-Bulle med utsikt-
 
På tisdag Körde jag pappa på jobb och så stannade jag i stan tills mamma slutat jobba. (stannade kvar i stan = var till afären och handlade och satt på mammas jobb och chattade med folk i deras kaffe hörn).
 
På kvällen hämtade jag Linnéa och så var vi till Linda för att se på film och äta glass. Film valet blev 'Valentines day' , för det var ju alla hjärtans dag i tisdags. Moa kunde tyvärr inte vara med då hon hade annat på kvällen. annors skulle vi ha varit hela gänget. Men vi red alla tillsammans på onsdag istället.
 
 
På onsdag hade jag massor att göra! Först var jag till Fysio och fick bekräftat att nacke och skuldror nu är så gott som bra så det räcker med ett sista besök om 2 veckor.
 
Sedan hämtade jag Moa och Linnéa och där emellan var jag och Moa till bagel bee för att köpa varchoklad till oss alla att dricka i bilen på väg mot stallet.
 
Ridningen gick bra fasten vi hittade bara en lite liten bit som gick att trava. emn det var fint väder så det gjorde ingenting att det var stenhårt ute igen.
 
 
 
Efter ridningen var jag hem och gjorde mig i ordning...
Jag vet, när jag säger så är jag antingen på väg ut på krog eller så har jag varit up på kaffe dejt.... Så det ligger nått liknande i detta. Men inte med han jag träffade på bagarstugan, för han har inte hört av sig mera... :(
 
Men, i söndags när jag sa att jag "var till Bagel Bee på kaffe" så var jag inte ensam. Utan jag var där med en kille (man? ) som hade först bjudigt mig hem till han på middag men jag sa nej men föreslog kaffe istället en dag då jag var osminkad, sliten, trött, väderbiten och sotig efter 24 h på scoutstugan. smart. Men ja, det gick bra så  jag var på middag till denna samma, (man!), igår och åt god mat och satt och bara pratade en hel kväll helt enkelt. 
 
 
 
Idag har jag packat för min sverige roadtripp och tvättat bilen, ska ännu fortsätta packa bilen efter detta inlägg och så ska Linda och eventuellt Evelina komma hem till mig ikväll och baka och se på film :)
 
kom på en sak nu! Förra bilen tog jag alltid bild på från fronten men denna tar jag alltid bild på bakifrån! 
För att fronten ser lite mesigare ut :P
 
Kram från en Eva-Marai ;)