en tung skolvecka

Hej.
 
Denna vecka har varit fysiskt jätte jobbig. På måndag fick jag reda på en sak som fick mig helt ur balans och till på de hade vi tre olika tentor denna vecka som jag stressat över. Så har ärligt känt mig helt i botten. Till saken hjälper ju inte att jag känner av mina känslor starkare än tidigare. Har varit jätte ledsen vissa stunder. I måndaskäll hade jag egentligen två val i mitt huvud, springa till Susse och Henni och få tröst eller springa till bilen och köra till Åbo för att vara för mig själv. Valde att förlita mig på mina vänner. 
 
Måndag och tisdag hade vi ört skolning. Egentligen inte en så stor grej då det är bara ett kort man får som visar att vilka vilda örter man skulle kunna få plocka för handel om det intreserar en. De örter man känner igen markeras på kortert och de man plocka. Jag kände igen 17/32 så helt fel gick de inte.
 
Henni (Henriikka) 
 
På onsdag var vi i Forssa och hade fågel tentan. Måste få 80% rätt i den och det ligger lite på gränsen att om det blev över eller under 80% för mig. Vi hade tentan på Forssas natur museum, några timmar före fick vi se på de upstoppade fåglarna där och så hade vi fritt att äta lunch var vi villa och göra vad vi ville. Jag och Anette var och åt Fuccatia och glass och sedan satt vi på bryggan vid museet och njöt av solen med klasskompisarna.
 
Chokladbombglass
 
 
På Torsdag hade vi växttäntan. Där tänkte jag använde man 50% joker för det finns ingen chans att jag känner igen över 50 växter men 30 kanske jag kan då det var 60 växter i provet av 120 möjliga... Ingen aning hur det gick där. Det var tur att jag,Anette, Essi och Joonas hade gått en växt runda dagen föra för då lärde jag mig mycket.
 
stressen vid tentorna var värre efteråt när vi gick igenom vad alla var. Hämska känsla.
 
Nu är det bara två tentor kvar på skolan och några få skolveckor, sedan är det entligen över och jag slipper därifrån och kan fundera på vad jag vill göra med mitt liv igen. Har några få idér om att åka upp till Lappland och jobba över vintern och senare söka arbetsvisum till Canada. För det enda jag vet är att jag vill iväg och resa och se nya ställen.
 
Det är på grund av dessa underbara klass komo´pisar som jag orkat med skolan så långt som jag orkat
utan med skulle jag nog inte ha fortsatt.
 
Ja jo Måndagens nyheter.
Det är inte så farligt som jag kände just den dagen och dagena på skolan. Det var mäst bara det att jag inte såg det komma alls och allt hade gått så bra. Så när Onni sa att det skulle vara lättare och bättre att bara vara vänner så hade jag svårt att se det positiva i de. Men nu har jag kommit i insikt att han är mogen, modig och ärlig som sa det så snabbt föran det skulle ha gjort mera ont. En bra vän är ju bättre än inget. Saningen är att det kanske är bättre att bara hitta nya vänner nu då jag endå vill resa och bor just nu ännu på en liten ö mitt i östersjön och vi skulle ses så sällan. Det är just de skäl han gav till att han känner att vänner skulle vara bättre, avståndet och att vi ses så sällan än vad han skulle villa ses.
 
Ja helt förstår jag inte de. Jag tänker mera att kan man inte bara vara och se hur det blir. Måste man tänka framåt, allt löser sig alltid på nått sätt. Men är det menat att vara så är det annors går det som det går. Vi fortsätter som vänner och ska träffas i helgen.
 
Kram från en Eva-Maria

midsommar

Hej!
 
I torsdag träffade jag Onni. Föst var han och jag till Auraå och sitta och prata medans vi väntade på att hans kompis Teemu kunde komma med oss. När Teemu kom var i till butiken fören vi gick till parken för att  kasta frisbee med den nyinköpta frisbeen (som jag fick som minne) och åt våran picknick i form av fylda baguetter. 
 
Efter park hänget var vi på kaffe och sedan hem till Teemu var tiden bara flög förbi. Plöttsligt var klockan långt över midnatt och jag hade en färja att åka med nästa morgon så jag åkte till lägenheten.
 
På fredag åkte jag med silja hem och sov hela resan för att ha ens en liten chans att orka fira midsommar.
 
Jag var ensam hemma så jag firade midsommar hemma men med Linda , Evelina och Linnnéa som gäster och vi åt grillat och ost, kex, räkor och vattenmelon, vindruvor, sockerkaka och glass och lagade messaor med roliga drickor. 
 
mina tjejer :) 
fördrink made by Linda
ute kylskåp
 
På kvällen var jag Linda och Evelina till Käringsund på dans. Där var det inte samma band som förr så det var ingen pardans känsla så för det mästa var jag ute på terassen och pratade med folk.
 
 
Jag blev och pratade med en kille från Gävle och snart träffade jag hans brorson som var i samma ålder (kompliserad familje historia) Evelina och Linda träffade dem med och så var vi tjejer in och dansa en sväng fören vi gick ut igen och där träffade vi gävle killarna igen. 
 
Det slutade med att jag körde hem en trött Linda och (jag körde även hem en Simon som betalade) och hämtade jag Evelina och gävle killarna och så var det en liten lungn efterfest hemma hos mig och vi satt i köket och åt matrester och pratade.
 
På Lördag kom Linda och Linnéa hem till mig igen och evelina hade sovit över så åt vi lunch tillsammans fören jag var tvungen att köra framochtillbaka genom hela Åland för att föra reservbilnycklar till min kära bror som förlaggt sina nycklar för dagen. Det var väll kul att ses och slippa ut och vädra huvudet nog så helt fel var det ju inte.
 
Han bra hem till Eckerö fören jag skulle hämta Moa och vi var till stallet och fixa hästarna i ordning tills Linnéa kom med oss och vi red på banan.Eller ja vi var på banan. Kan inte kalla de jag gjorde för ridande. Orkade knappt göra en ordentlig volt utan att ge upp i mitten med  drivandet och styrandet. Ärligt var det min sämsta ridning någonsin. Hade noll motivation och ork. så pinsamt.
 
På söndag vattnade jag blommor, kollade poolen städade hemma och packade väska fören jag var till stan och hamnen för att ta båten tillbaka till Fastlandet.
 
Sov igen på båten och pluggade lite växter. Fick även bestämt med Onni att han slipper till Lägenheten och sova hoss mig för att det är närmare hans jobb än att komma ända från Nousis. Vi tittade på en film (21 and over) före vi gick och sova.
 
Idag sa jag hejdå till Onni när han gick till jobbet och så hämtade jag Susse och körde till skolan.
 
Kram från en Eva-Maria :)
 

Öst-Finland

Hej!
 
Lite dåligt med vanliga bilder i detta inlägg. Mäst bara kamera bilder och lite bilder jag snott från klasskompisars instagram. Denna gång var det inte de att jag var dålig på att fotografera utan de att jag tappat min mobil.... Nu ligger den djupt nere i gytjebottnet under bryggan i Likesa. Hoppas
 
På fredag åkte jag till Tammerfors för att vara en natt hos Eveliina. Där var vi och badade och så var vi i bastun och så tittade jag och Eveliinas pappa på "Despicable me 2". Medans vi satt där och tittade på Minionerna så märkte jag att jag hade min Minion pyamas på och åt banan till kvällsbit. haha.
 
Nästa dag åkte vi tidigt till Tammerfors tågstation och hämtade Sussanna, ockås en klasskompis som inte kunde vara med och padla. Sedan började den långa körningen till Lieksa Öst-Finland. Det dröjde Ungefär 7 timmar att köra och jag var den enda som kunde köra... Så det var tungt som f*n.
 
Framme i Lieksa sammanslöt vi oss med klassen och sedan åkte vi till Jaako Saaristo som har hand om gameldags stock hantering i form av att föra stockar ner för forsar och tävla i stockrullning. Första kvällen satte vi bara upp lägret och tog det lungt.
 
 
 
Eller rättare sagt de andra gjorde så och jag och Susse och Liisa åkte ut till Lieksa och se vad stan har att erbjuda en lördagkväll. svaret är förvånansvärt bra med folk och trevligt terasshäng och karaåke för våran del.
 
Följande dag började vi dagen med att hugga ner en massa björkar och göra ett mått ved på 3 timmar. (ett mått = en kubik med björkved = en meters klabbar staplade en meter brett och en meter högt)
 
På kvällen började övningarna för att gå på stockar. Gissa vad jag var inte med man hade roligt att titta på när de andra föll och lärde sig hur man gör det på bästa sätt.
 
Följande dag var det tävling inom stockgående och stockrullning. Den som var snabbast att ta sig från en sida av stranden till andra på stockar var Joonas och den som var bäst på att hållas på stocken och rulla den så att den andra tävlande trillade ner var Erika.
 
 
 
Senare slapp vi och se när Jaako demostrerade hur man åker på stock ner för en fors.
 
 
 
Sedan var vi tillbaka till Lieksa till matbutik och på kaffe. 
 
Senare på kvällen kom Jaakko och villa visa Neitikoski till de som var inntreserade så vi var ett gäng som kom med för att se på de. 
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka så skulle jag visa bilder till de som inte var med men tog bara fram min bobil ut fickan. tappade den på mitt lår och den glad rätt ner perfekt genom en av de stora springorna i bryggan och sjönk ner i gytjebottnet snabbare än vad man han titta vart den for. Jag var snabbt av med kläderna och underbryggan och letade efterbobilen men den var inte att bli funnen. Så den ligger kvar där. 
 
Följande dag fortsatte vi våran resa till Erä-Eero var vi spenderade natten i rovdjurs utskiks stugor och tittade på djur som kom för att äta. De andra hade sätt björn men vi såg bara en massa järvar och så hörde vi vargar. Det var jätte häftigt.
 
 
 
 
 
Förljande dag på morgonen körde vi tillbaka men denna gång hade jag Jukkis, Susse och Johanna med i bilen och Johanna körde en lång bit så jag klarade resan mycket bättre denna gång. 
 
Nu är jag tillbaka i åbo och har varit här med amma och pappa som ska fira midsommar i torvoila. själv åker jag tillbaka till Åland och firar midsommar. Men det är först på fredag jag åker för skall träffa Onni idag och tanken är att vara med hans vänner och kasta frisbee.
 
Kram från en Eva-Maria :)