Jag har anlänt till praktikstället

Hej!
 
Nu sitter jag här på praktik ställets samboende med min klasskompis Eveliina och 3 andra var av 2 jobbar här och en tydligen är praktikant, de känns alla vara rätt trevliga.
 
I onsdags tog jag och mamma Finnlines över till Nådendhal och pappa kom på ledigt på samma tur så de båda kom med mig till Åbo. 
 
På torsdag satte jag mig i bilen vid ca 15.30 och började köra upp mot Tammerfors var jag kom hem till Eveliinas föräldrar, Pauli och Maarit, och fick mat där före vi tog oss till tågstaionen för att köra ombord deras bil på tåget och sedan ta en snabb tur runt i staden fören jag och Pauli åpkte med nattåget mot Rovaniemi
 
utsikten från sokos torni i tammerfors
 
Framme i Rovaniemi åt vi frukost och så spenderade vi ett tag på biblioteket(,var jag med pratade med läkaren från hjärnskadepolykliniken,)* fören vi mötte upp Luopas20 klassen vid prisma och hämtade Eveliina och fortsatte köra mot Äkäslompolo som dröjde ca 3 timmar. 
 
biblioteket
 
Snö <3
 
Där anlände vi till Konijänkän Kotieläinpiha, som jag kommer att berätta nog om de följande 4 veckorna för, det är här jag kommer att vara på praktik så jag går inte djupare in på de nu. 
 
Hittills känns det som ett rä'tt bra ställe. Har fått bra 'inside information' av de andra som varit här länge och jobbar här så känns som om att det kan bli helt bra det här. 
 
Det här är nu hur jag bor.
Jag bor i tredjesängen nerifrån så det är nästan så att jag behöver säkerhetsbälte,
eller säkerhetssäle när jag ska upp och ner  :)
 
Jag och Eveliina var med Pauli till matbutiken och på Pizza ännu fören han åkte vidare och lämnade oss hit. Så ikväll har jag bara instalerat mig och umgåtts med de andra och försökt landa i tanken med att jag faktiskt är här nu och ska fortsätta med skolan. 
 
*Vad sa läkaren?
Jag berättade hur det gått och vad jag ännu känner av för symptom och slutsatsen blev som sådan;
Att jag får återvända till det som jag gjort tidigare och känner mig trygg i, men jag skall undvika att börja med nya hobbier eller sporter som medför risk för att slå huvudet (tex boxing och skolans padlande i strömmande fors är inte att rekomendera).
I och med att jag känner att jag blir lätt irriterad på småsaker, har svårt att koncentrera mig när det är mera ljud eller umgås i strörre grupp och har under hösten fått stress problem, så tyder det på att läknings prossessen ännu är igång i huvudet och jag skall vara försiktig och känna efter vad som känns ok att göra och fortsättningsvis hålla mig borta från alkoholen. 
 
Det var vad jag hade att berätta nu.
 
Kram från en Eva-Maria 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: