ledigt veckoslut

Hej!
 
Veckoslutuet gick fort. Helt ledig var jag inte då jag har en skol inlämingsuppgift som skal vara innelämnad efter praktiken med absolut senast 30:e april så måste komma igång med den. Annors tog jag de lungt med film och choklad och så var jag såkalrt ut på lite äventyr med.
 
På lördag var jag med Noora och promenerade till butiken. Det snöade lite men inte mycket när vi gick och efter att vi handlat så var vi till 'selvä pyy' på lunch. Men, när vi gick tillbaka var det som en arktisksnöstorm ute. Det blåste horisontalmotvind och det var snöslask som frös fast på kinder och kläder. Men helt intresant var det och så kunde man sitta inne hela resten av dagen med gott samvete. 
 
In till bycentrum, Lunch med Noora, Tillbaka till stugan...
 
På söndag var jag inte ut alls, satt bara inne med skoluppgiften när jag hade fått fart på den igen. På kvällen var jag och Noora till hotellet. Jag var Nooras privata chaufför för kvällen då hon har flera lediga dagar efter varandara så hon tog och utnyttjade det total. Jag däremot hade jobb nästa dag men ledig tisdag så jag tänkte att en jobb dag emmelan sedan får man vila.
 
Alina jobbar på hotellet och Äkäslompolo är en så liten by med 450 invånare
så det finns helt klart fördelar att utnyttja för mig med här.
Noora och jag slapp in gratis, ingen garderob betalning, de bjuder på drinkar. och nattmaten går på halva priset.
På bild är det min 5:e gratis dricka i form av en milkshake denna gång och Nooras 5: drink :)
så inte så svårt att gissa att jag trivas här :D
 
Nästa morgon efter 3,5 h sömn var jag på jobb och hade fågel, get delan igen. Lite lättare var det att kliva upp än vad jag trodde för på natten hade det kommit tillökning i familjen. En liten getunge hade fötts.
 
svårt att få bild på lilla 'rosetti' när hon bara springer runt och det är dunkelt ljus i sjukstugan.
det är 2 andra getter som väntar på att föda där med :)
 
Annors gick dagen rätt bra och hade hela tiden nått att göra. Några ponny ridningar och lite städande i hästhagens innehus och lite annat pyssel, så klarade jag mig igenom arbetsdagen.
 
'Dippis'
 
Efter arbetsdagen gick jag direkt och sova. Han sova en halvtimme fören Noora och Alina frågade om *svenska förstärkningen villa komma hem ett tag* alltså om jag villa med dem över till sverige sidan och köpa godis på Ica. De skulle till Kolari kommun var närmaste posten är och hämta ut ett paket så därifrån är det inte långt till Sverige. Så jag sa så klart ja! 
 
Köpte en massa som man inte får ta gpå i finland ;)
 
Idag, tisdag, så är jag ledig igen och tänkte bara vara inne och blogga, netflixa, lite skolarbete, om jag vill, annors tar jag en dag som jag bara återhämtar mig från en veckas förskylning och sömnbristen och allt jobb. 
Kram från en Eva-Maria :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: