Dressyrtävling

Hej! 
 
Förra lördagen var det dressyrtävling på Stall Rosenqvist i Eckerö. Bara en vecka före tävlingen hade jag bestämt mig för att delta och häst valet blev Cilda på 5 år som aldrig varit på tävling. Vi tränade som snabbast i början på samma vecka. Jag var till stallet söndag, måndag, tisdag och torsdag och vi gjordde snabba och stora framsteg i både form och galopp. Kände mig jätte bra för tävlingen och sista dagen före tävlingen råpluggade jag banorna för lättC och lättB, putsade sadel och träns samt testade på mina nyinköpte tävlingskläder med resten av min ridutrusting. 
 
På själva tävlingsdagen kom jag i god tid till stallet för att hjälpa de andra fläta och knoppa sina hästar samt  göra egna til lCilda. I och med att det var hemma tävling och de utomstående hästanra åkte direkt upp till manege parkeringen så kändes våra hästar lugna inne i stellet, lite märkte de att det var nått skumt på gång med alla vita byxor och flätande, men i stort sätt så var hästarna lugna. 
 
Moa med Affe. Moa van Mini med Mysen och tog även andra platsen med Affe!
 
Jag och Nelly hade båda unghästar, Jag Cilda och Nelly hade Max som också är 5, vi hade ävan starterna rätt nära varandra på båda klasserna så vi bestämde att vi håller ihop och gör varandra sällskap under dagen. Uppvärmingen gick fort och de skötte sig jätte fint. Cilda kändes så lugn fastän det ar en utomstående häst med på banan.
 
När det var min och Cildas tur att rida LättC så började motgångarna. Hon vägrade gå framåt efter mittlinjen mot domaren. Jag fick hälsat och så var det stopp, efter lite bråk så slapp vi och fortsätta men det tog stopp igen när vi var på väg i stora mitt volten över mittlinjen mot domarna igen. Då fick vi ett spö med oss som hjälptetill ett par gånger till så slapp frammåt men i skritt delen så var det bara back och små skutt som fungerade. Cilda började även med en ny grej, nämnligen vända huvudet backåt mot de håll jag villa styra henne och bita mig i foten! Jag tog och tackade för mig och hoppades på att hon skulle bete sig bättre på LättB
 
Men nej. På lättB slapp vi inte bort från portöppningen och B hörnet alls. När jag gick på Cilda så gav hon tillbaka, med fotbitande, försökte sparka mig med hennes bakfötter, sedan gick det över till morrande och märrande och även ett par backut. Victoria kom och hjälpte till in på banan men inte äns de villa fungera. Istället fick jag tacka för mig igen utan att äns hinna hälsa.
 
 
Cilda hade tydligen hunnit bli brunstig under dagen och villa inte lämna pojkarnas synfält. Så det var nog inte helt bra att hänga med Max hela dagen... Cilda fick komma in i stallet och få knoppanran bort och sedan gå ut i sin gräshage och ta resten av dagen ledigt.
 
Men tävlingen var inte slut där utan jag fick en extra start på Gellic som sista startande i klassen. Gellic är gammal härreman på 25 år så han hade inte problem med nånting. Stadigt och fint in och igenom kom vi med 60,40% på lättB! Räkte inte till nån rosett för oss men jag är super nöjd endå.
 
 
Efter tävlingarna var vi till Bodegan och äta glass med stall gänget och de som han och villa. Mickis som vann LättB fick bjuda.
 
Jag, Moa, Hannah, Nelly, Lova och Mikaela åt vinnarmjukgalss på Bodegan
 
Jag är endå nöjd med dagen och Cilda är ju bara 5år, hennes första tävling och hon var så snäll, lugn och fin före själva klass starten för oss. Nog ska de bli tävlings häst av henne. Med nästa gåg bara och, träna, träna ,träna! övning ger fördighet och hon har många år på sig att öva.
 
Kram från en Eva-Maria :D

Semester i Uppsala

Hej!
 
På torsdag åkre jag, pappa och mamam över till Uppsala för att träffa Henrik och Elin och se dreas nyrenoverade kök. Hemma hos dem fick vi middag och efter de så gick jag på egna äventyr. Våren var mycket längre på väg i Uppsala, alla träd var helt gröna med små löv och det var varmt, sommar värme, 25 grader minast.
 
Jag träffade Evelina och hon och jag gick på lång promenad runt hela Fyresån efter att vi hade bytt till shorts (tur att jag tog med mig "ifall det blir varmt") Senare på kvällen då fick hon mig med in på Gottlands nation var vi åt hamburgare. Hela dagen gick jag runt med den känslan att jag är utomlands. Sverige e utomlands, men mera utomlands, som London, Paris eller Amsterdam. På kvällen var vi via butiken och köpte glass som vi hade tänkt äta sammtiigt som vi ser på film men de blev ingen film då vi ännu hade så mycket att prata om. Den natten sov jag hos Evelina
 
Evelina och Jag
Fyresån
 
På fredag morogn när jag vaknade hos Evelina med solan skinande ute, lite varmt redan inne, och inte så mycket måsten på hela dagen bara lite små planer så kände jag igen känslan av semester och utomlands. Vi bestämde oss för att gå till stan och shoppa. Jag hittade en jätte fin sommar topp, en helt vanlig T-shirt, jeans jacka och nya ljusblåjeans. Vid 12  träffade vi Biana och alla tre var vi och köpte sallad på Coop och så satte vi oss vid ån på gräset och Lunchade. Sedan tog jag min kasse från Evelinas till Bianas var jag skulle sova följande natt. 
Jag Evelina och Biana
Gottlands Parken
 
På eftermiddagen mötte jag upp familjen igen och vi var på Ångkvarn och åt middag tillsamans. Ångkvarn är ett eget litet bryggeri och mera som en bar än resturang men plockar man några små rätter som förrätt så en lite större rätt som varmrätt så blir man ricktigt bra mätt. speciellt om man tar efterrätt med som jag gjorde. Mysigt och trevkligt ställe och kommer nog att gå dit igen när jag kommer till Uppsala men mera som bar med nått smått tilltugg då stämmningen där passar bättre till de.  
 
 
varmrätt, fich and crisps
 Efterätt, glass med bacon
 
Efter de var jag och hämta Evelina och vi gick till Biana för att förfesta före vi gick ut på barer. Det var först var det bara vi tre men så bjöd Biana mednån till dit, en kille hon pluggar med, som jag inte minns vad han heter men han kom inte med ut på bar så kan skulle på jobb följade dag. Jag, Evelina och Biana gick int ill centrum för att leta upp nån bra bar och hittade oss på O'Connor's var de hade ett bra Live band. Evelina gick lite tidigare och jag och Biana fortsatte till ännu en bar på en sista drink före vi gick till henne.
 
 
Följande dag, efter bara 4 h sovande, så var jag på frukost till Hotellet var mamma och pappa bode. Elite heter hotellet, där vill jag bo nästa gång med. De har jätte fina frecha rum, bekväma sängar, de ligger precis vid tågstation/busstation, och deras frukost är gudomlig. De har ett våffelgärn så att gästerna får laga sina egna voflor och det finna massor med tillbhör. Efter frukosten var jag, mamma och pappa och hämtade Henrik och vi fortsatte alla fyra till Kungsör för att träffa pappas kusiner och våra småkusiner (sysslingar) 
 
Där var vi först hos Magret och Björn på lite smått Fika och titta till deras fastigheter och sitta och prata före vi fortsatte till Benny och hans familj på midddag. Efter middagen var jag med Nelly och bada, senare satt Henrik och Rasmus ute på terassen och pratade och jag Filippa Rebecka och Nelly lagade hemma gjord slime med lim, raklödder och linsvätska. 
 
Björna och Margrets hund
Magrgrets och björns brygga
Jag har vattenkrig med Nelly
Nelly och Jag med Slime
 
Jag fick vara chaufför hem då jag är familjens absolutist. Det var mycket tungt efter så lite sömn natten före och det började just bli mörkare när vi åkte så det tog mycket på ögonen. Vi klarade oss alla hem till våra ställen och jag blev och sova hos Henrik den natten. 
 
Det var Eurovisions final, men ärligt så kände jag bara efter att ha sett intrott och första låten att nej, Nej jag vill inte äns se detta i år. Så vi bytte till Avicii Tru Story istället. 
 
Söndag var sista dagen i Uppsala och det kändes som sista dagen på semester då jag Henrik och Elin satt och åt frukost på balkongen. Jag och Henrik var och hämtade mamma och pappa från hotellet och så vi var hos henrik  och Elin och fika före vi åkte till båten och hem.
 
Ålandshav
 
Hela resan har varit som en utlands semester för mig. Och ska man var helt riktig så var det ju de. Sverige är utomlands då man bor i Finland och det var Semerster då jag inte har jobb. Jag hade allt rätt att känna mig som på semester för det var just de jag var på.
 
Kram från en Eva-Maria :D

Mellanlanda i Åbo

Hej! 
 
Jag mellanlandade lite i Åbo på väg hem från Lappland. Jag var där torsdag-tisdag och hann träffa de flästa vännerna men hann även med att gå runt i buteiker själv och bara sitta i legenheten och titta på serier hela dagen (två dagar egentligen) 
 
På torsdag träffade jag Anita och vi var på kaffe och sdan var vi på Aboa Ventus museeum.... Jag och Anita på museeum var inte så bra ide om det är meningen att vara tyst och snällt. Vi lekta i alla lekställen som var menat för barn och Anita lyckades ha sönder en sak, som jag som tur fick lagat direkt på plats. Vi eller åtminstone jag, lärde mig ingenting nytt men jag hade sjukt kul, och med tanke på att Anita igen skrattade så att hon grät så måste hon nog haft rätt roligt med.
 
Anita lekte för våldsamt med den... snöret brast.
 
Jag var på fredag kväll med Sandra ut på Cosmic Comic Cafe på spel kväll var vi spelade Faritale Gloom och så var vi på Suchi Panda och åt suchi och Vidare till Hunters Inn var vi spelade Zombi Fluxx. Båda barer och spel samt suchi stället var helt nya för mig så det var trevligt att komma tillbaka till mitt Åbo och direkt stifta nytt bekantskap med nya ställen. 
 
Fluxx
 
På lördag vaknade jag först vid 12 fastän kvällen före inte äns blev så sen. Var väll bara trött. Istället för morgon kaffe så var jag och Teemu var på "Brunch" på resturang Rantakerttu var de hade hamburgar bufé och efter de satt vi vid Auraå och pratade om allt möjligt som hänt under denna tid jag varit borta. 
 
 
 
Hela söndagen spenderade jag med Anita. Vi började med att träffas vid torget och handla picknick på Ldle och sätta oss vid Auraå. När vi satt där upptäckte vi att det var scoutparad och gick till vägen för att se när alla scouter paraderade förbi. Efter de var vi på middag på Pub Niska så tog vi efterrätt i form av glass och återvände till å kanten. Vi avslutade dagen med att gå på bio och titta på "Black Panther" 
 
Anita 
scoutparad
Niska plåtbröd
 
De var egentligen de största händelserna i Åbo. Och nu är jag hemma på Åland.Har aldrig varit borta så här länge tidigare så det var en rätt speciell känsla att komma tillbaka hem och se alla små förändringar som hänt undertiden man varit borta men endå att så mycket är det samma. Men hemma vistelsen varar inte länge. Imorgon åker jag till Uppsala.
 
Kram från en Eva-Maria :)