Fotobomb från Norge

Hej! 
 
Jag delade redan med mig av massor av bilder på mina tre inlägg om min Norge resa men har MASSOR kvar och skulle vilja dela med mig av. Så här kommer de, utan text och utan förklaringa, endast bilder. 
 
Hoppas att ni kan känna en liten bit av den njutningen, glädjen, friden, ja massor med possitiva känslor, som jag känner då jag ser på dessa bilder. 
 
Ha de!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram från en Eva-Maria :D

Norge Road Trip Del3 feat.södra Norge

Hej!
 
Sista delan av min Norge resa. Norra Norge var ju helt fantastisk men mitten av norge har mycket att erbjuda med. 
 
Jag åkte hem lite tidigare än vad tänkt då det var lovat storm till Södra Norge, jag började känna mig trött och smått stressad av att vara på resande fot och hitta ett ställe att sova på varje natt, veta var och vad man ska äta och efter alla dessa kilometrar började nog koncentrationen även brista tidigare än vanligt. Jag hade ju sett och uppleft så mycket redan så var mera än  nöjd med min resa redan. Så efter Trondheim styrde jag mera öster ut än söder ut för att sakta börja ta mig hemmåt. 
 
13e September startade jag från Ulvsvåg och körde hela vägen till Mo i Rana, var det tydligen var nån filmfestival med live musik på torget. Där träffade jag Vegard som visdae mig runt och på kvällen var vi upp till berget brevid för att se på norrsken. 
(385km)
på vägen till Mo i Rana
 
14e September fortsatte jag till Trondheim var jag hade AirBnB boende igen. Denna gång med ett eget rum hos en familj. Till min storaförvåning så var det en svensk familj som flyttat till Trondheim som jag bode hos.
(470km)
 
Mitt rum i Trondheim
 
15e September var jag kvar i Trondheim var jag besökte Nidaros katedralen, Rockheim som är ett musik museeum och på kvällen var jag ut på bar var jag träffade Moritz och Olli, två unga tyska killar på resa med husbil. Med dem var jag ut på 2 olika barer varav en heter Trondeims camping som har minigolf inne i baren. 
 
Nidaros katedralen
Från tornet 
 
Rockheim
 
16e September gjorde Olli och Moritz mig sällskap på Atlantic Ocean Road och jag fick bo i deras husbil i Molde. Med den bestämelsen att jag lagar middag, så jag köpte Pizza till oss. Trivdes helt super bra med dessa killar. De var med som att umgås med sina bästa vänner man känt i flera år fastän vi träffats kvällen före.
(272km)
 
 
Olli och Moritz. Två helt underbara människor!
Atlantic Ocean vägen
 
 
Gissa om mina killar var glada? ;D
 
17e September åkte jag till Geiranger via Trollstigen. Efter Trollstigen plockade jag upp två Polska hitch hikers som åkte med mig till Geiranger. De var inte så himla sociala men det var en bra paus från att sitta ensam i bilen och lyssna på musik / radio eller ljudbok (eller prata med sig själv). I Geiranger tältade jag.
(133km)
 
 
 
 
Trolstigen nerifrån
 
Trollstigen uppifrån
 
Före Geiranger
Geiranger
 
18e September var jag upp till Dalsnibba var det var snö, blåsigt, regn och kallt men frisk och fin luft från fjällen. Efter det lade jag helt kallt "Oslo" i GPSn och kollade hur långt jag orkar köra. Hittade Böybreen glaciär på vägen men sedan körde enda till Sogndal var jag tältade.
(226km)
 
Utsikten från Dalsnibba
Påväg ner från Dalsnibba
Glaciären
 
19e September kom jag fram till Oslo var jag hade skaffat en egen legenhet åt mig via AirBnB
(332km)
 
 
På väg till Oslo
Stannade i Hemsedal och torkade tältet medans jag var på Café
Utsikten från lägenheten i Oslo
Sovrummet
 
20e September var jag kvar hela dagen i Oslo och var och tittade på Frogenparken, kungliga slottet, botaniska trädgården och Naturhistoriska museet fören jag åkte tillbaka till legenheten för att ta ett bad. 
 
 
Kungliga slottet
 
Tigern i Olso
Naturhistoriska museet
Luch badbomb
 
21a September lämnade jag Norge bakom mig och åkte till Kungsör var jag bode hos Margret och Björn en natt och kollade på VM i hästhoppning
(374km)
 
22a Spetember  åkte jag med Eckerö Linjen tillbak till Åland och kom hem. 
(264km)
 
Så 6293km senare så är jag tryggt hemma på Åland med nya minnen, lärdommar och vänner!
 
Det var första gången jag var helt ensam på resa. Skulle jag ha vetat att det skulle ha blivigt så från början skulle jag nog ha packat annorlunda och planerat resan lite annorlunda med. Nästa gång jag åker på Road Tripp vill jag nog ha med en kompis, med jag kommer absolut att resa ensam på nytt. Men då åker jag till ett ställe och stanna där en vecka istället för att vara på nytt ställe varje natt. 
 
Kram från en Eva-Maria :D:D

Norge Road Trip Del2 feat.Lofote

Hej!
 
Min norge resa fortsatte som en Solo trip istället, vilket visade sig vara ett av de bästa saker jag någonsin varit med om. Lärde känna många nya människor och lärde mig jätte mycket om mig själv. 
 
 
 
5e September körde jag från Kilpisjärvi till Skibotn var jag träffade John-Martin med sin Subaru och vi var och sköt lerduvor. Jag menar... de skulle aldrig ha hänt om jag skulle ha fortsatt resta med en kompis. Därifrån fortsatte jag till Tromsö var jag tog in på mitt först AirBnB
(195km)
 
Subarun
har inte andra bilder från lerduvs skyttet, men jag kan lova att jag inte var helt dålig och bra tipps fick jag
John-Martin visade även de bästa utkiks ställena i Skibotn. Det är han som syns på bild.
 
6e September var jag i Tromsö. Där var jag var till Polaria akvariet och lyckades gå vilse till café kaffebönna var baristan lovade visa mig runt i Tromsö efter sitt skift. Så såg teaterhuset, ishavskatedralen, bibloteket och massa mer. 
 
Polaria
 
Ishavskatedralen
 
7e September körde jag till Andenes var Mahdy som shekade in mig på hostellet bjöd mig med ut på bar på kvällen med dem som jobbar på valsafarit, Dumt att tacka nej till de då jag hade köpt valsafari till nästa dag.
(495km)
valsafarits hus
 
8e September var jag först med Mahdy till Bleik och efter de hade jag guidad tur på valmuseet och valsafari var jag såg två kaskelotter. På Kvällen var jag till Mady och åt middag och så var jag ut på dans och träffade Robin och Torben som båda är brandmän på Andenes 
 
Bleik
Valsafri båten
Kakelotten Glenn
 
9e September körde jag ner längst med Lofote enda ner till Haukland beach var jag tältade. Jätte fin strand var jag även var och badade i ishavet. På natten blåste det dock lite för mkt för mitt kupoltält, så den håll på att välta, men det fick jag ordnat snabbt med lite vikter och slå ner lite extra kilar på den sidan var vinden tog tag i tältet.
(297km)
 
På väg ner för Lofote på en fin rastplats
utsikten från samma rastplats åt andra hållet
på väg ner för Lofote
 Fremme på Haukland beach
Lagade mat på min nya Primus
ser varmt och fint ut men det var det inte. det var ca 15 grader i luften och superkallt i vattnet
 
 
Vacker utsikt från tältet hade jag 
 
10e September cruisade jag in på massor med små vägar på Lofote och hittade söta små byar och fina landskap. Där träffade jag Hannes, en tysk på resa med sin paketbil och 2 motorcyklar och en vanlig cykel. Vi  höll kontaketn med varandre resten av resan och har fortsatt med det efter resan med. Jag fortsatte sakta neråt mot Reine var jag tog in på mitt andra AirBnB vilket var fantastiskt vackert, joga retreet ställe, mitt i Reine vid namn Catogården. 
(94km)
 
 
 
 
 
Nusfjord
 
Reine
 
Det stora vita huset i mitten av bilden (syns bara ett grått tak egentligen) der är Catogården
Utsikten från mitt fönster
Mitt rum, Gula rummet

11e September körde jag tillbaka uppåt till Hov för att rida en 4h uteritt på Hov Hestegård med islandshästar . Därifrån åkte jag tilll Henningsvaer var jag bodde på en AirBnB segelbåt. 
(135km)
 
Hov
Min valack som jag inte minns vad han hette
vi var bar 2 gäster och en guide 
guden heter Hanna och var trevlig och rolig att rida med.
Andra gesten heter Farrell och var från USA LA
Fastän jag inte mins min hästs namn så var han fanstastisk.
Han var frammåt, lyhörd och hade en personlighet som jag föll för.
På väg mot Henningsvär
 ett av Pøbel's street art i Hov
Den lilla vita segelbåten till höger (båten i mitten) var mitt AirBnB boende
Finns massor med Pøbel's street art i Henningsvaer så jag var ut på kvällen för att leta upp dem.
Till hjälp hade jag en cykel som hörde till boendet.
 
12e September Visade det sig att Hannes också hade kommit till Henningsvaer och  villa bestiga samma berg som jag var på väg till vid Hennigsvaer och ta sig upp till Heiavattnet. Så vi gjorde varandra sällskap på det. Senare tog vi även samma båt från Lödinge till Bognes och tillbaka till "fasta"Norge var jag tog in på hotell i Ulvsvåg.
(163km)
 
På väg upp på berget
Heitavattnet
Hannes
Jag ser över utsikten över Henningsvaer 
Båten mellan Lödinge och Bognes 
 
Min resa är inte slut här ännu utan det kommer även en del3 ännu hi ttill bloggen så småning om. 
 
Kram från en Eva-Maria :D