Några dagar på skolan

Hej.
 
Var ännu en gång en kort tid på skolan och hälsade på. Börjar känna mig rätt stadig och säker när jag går. Blir dock trött snabbt och allt som inte är rak och slät mark är jobbigare att gå på. Huvudvärken håller sig rätt stadig hela dagen efter att ha lagt sig på morgonen. Så börjar känna mig rätt bra och det är kul att få åka till skolan ibland och vara med på lektioner och träffa klassen.
 
Söndag
I måndags åkte jag och pappa till Åbo med Finnlines. Vi gjorde inte så mycket mera på hela dagen egentligen än reste och tog det lungt på lägenheten i Åbo. 
 
 
 
Måndag
Vi tog sovmorgon och sedan åkte vi mot Mylly köpcenter. Jag använde upp en rabatt kupong på The body shop, köpte morsdagsspresent och tittade igenom alla butiker medans pappa var på hårklippning. 
 
När vi var klara där åkte vi till Ikea och titta och äta lunch. Tror det är första gången jag är på Ikea och kommer ut tomhänt.
 
Sedan var klockan så mycket att vi började köra mot skolan. På vägen stannade vi på "Jokioisten Leipä" fabriks café på kaffe.
 
"Tippaleippä"
 
 
När vi kom till skolan följde pappa mig till campus som bärhjälp. När pappa åkt gick jag till idrottshallen och titta på när några i min klass spelade innebandy före bastun. Resten av kvällen tog jag de lugnt och pratade med klasskamraterna om vad de gjort förra veckan då jag inte var på skolan.
 
 
 
Tisdag
Anette kom på besök denna dag. Hon var uppe på kryckor och kunde ta lite små steg utan kryckorna redan. Hon kommer att fortsätta utbildningen nästa år istället.
 
På morgonen åkte vi till fritids platsen, var vi ska hålla drömmarnas idrottsdag för högstadie barn på våren, och titta och planera var vi ska ha våra stationer. Tror det blir ricktigt bra. Jag håller en station med Annukka som är som klabb bowling.
 
 
 
När vi kom tillbaka till skolan gick vi igenom lite tid och poäng räkning för drömmarnas idrottsdag och sedan åt vi lunch.
 
Efter lunchen hade vi skogsbruk teoretiskt. De hade vi hela resten av dagen.
 
Regnade hela dagen i princip
 
Efter skolan och lite vila och middag städade jag hela köket. Det behövdes värkligen, om vi säger som så! När jag fått de gjort villa jag göra nått roligt så jag gick till klassen var vissa spelade kort. Där blev jag i över en timme och spelade kort med dem. Det var jätte roligt! Precis vad jag behövde.
 
Onsdag
I onsdags hade vi vårans sista lektion med Kartsa. Temat för denna dag var rotarbeten. Så vi började med att gå ut till skogen och hämta rötter, björkar och allt annat som kan användas som rep och snören från naturen.
 
 
 
När vi gick där i skogen så träfflade vi på heer tjäder. Kari gick riktigt nära för att ta bilder och tjäder började bli lite irriterad. Då Kari inte flyttade på sig så kom tjäder mot honom.  Kari backade sanabbt undan men tjäder kom efter! Efter de följde tjäder efter honom tills han sprang under och någon annan i klassen var närmare istället. Då kom tjäder efter den istället. Vid nått tillfälle orkade den inte längre jaga oss mera. Men sedan kom den tillbaka igen när resten av klassen va vid gränsen till en myr mark och jag och Kari var kvar på andra sidan diket. Som tur var var tjäder på resten av klassens sida av diket. Jag och Kari hade första parkett då Heikki villa gå nära och reta tjäder lite. Det slutade dock med att tjäder atakerade Heikki fötter och han fick springa iväg. Det blev klart och tydligt bevisat att vems skog det var vi gick i! 
 
 
Teemu bilder
 
Screenshot från Karis video 
https://www.instagram.com/p/BEsge3NR4ar/
 
När vi samlat ihop rötter och allt så satte vi oss vid lavun och började pyssla armband och allt vad vi kom på att göra. Jag gjorde ett armband, en ring och en visp av de jag hade. 
 
 
Eetu demostrerar hur starkt björk är när man gjort det till en ketting, Mikko övande på att laga fina trä flisor och jag pysslade med mina små grejer... Bild kombinationen var  ara så fin 😂
 
Kartsa lärde oss även hur man bygger järsgårdsstaket. 
 
 
 
Efter skolan kom pappa och hämtade mig och vi åkte till Ikea (again) men på middag. 
 
Sedan var vi till lägenheten och vila ett tag fören vi åkte till sjukhuset Neo var jag var på neurologisk undersökning och på magnet bild av huvvet.  Resultatet av magnet bilden får vi på fredag. Men "neuro" läkaren sa att alla symptom jag har är helt normala och hör till efter en sådan hård smäll som jag fått.
 
 
 
Sedan åkte vi tillbaka till lägenheten för att ta kväller.
 
Torsdag
Idag åker jag hem igen. Sitter just nu på Finnlines ... again 
 
Kram från en Eva-Maria 😊