Tisdag Onsdag

Hej
 
Tisdag
tisdags lastade jag och Mia Renar in i paket bilen och trailern och körde till Ruka. Där fixade vi allt i ordning som vanligt och så väntade vi på att 10 st italienare skulle komma på plats med snöskoters. När de kom så berättade Mia om renarna och när turisterna satt i slädarna så lånade jag deras kameror och tog knäppte några  bilder åt dem. turen var lyckad och italienarna tyckte det var avslappnande och fint.
 
selfie med italienare :)
 
När vi körde tillbaka så sprang jag via butien och köpte kaffe och lite annat som saknades från hemmet. när jag kom tillbaka till bilen luckade det bränt och bilen hade tappat all drivkraft. vi slapp enda tillbaka hem och sen märkte vi att en motorrem gått av. fanns inte så mycket att göra åt de just då.
 
istället tog jag Särkiä in och borstade och for på banan och bekantade mig med hästen. Särkiä är gammal men klok. gick jätte fint men orkade inte hålla upp galoppen ricktigt.
 
Särkiä efter ridningen
 
på kvällen när de blivigt mörkt så började hunden källa en massa. så jag for ut och tittade vad det var han källde för. Då såg jag att Veikko kommit över till gran hagen var nya hästen Pasi var med Jenni, Särkiä och Tuppu. Jag for fort ut och se om jag kunde få Veikko bort därifrån. Veikko jagade alla 4 som galen och bet och sprkades på alla. Ett himla liv. Snabbt kom jag på att det inte var nån ide och for och hämta lite havre i en hink istället. En efter en kom det och se om de var nått gott till dem. När Veikko kom så tog jajg fort fast han, slängde havret till de andra och hinken över stängslet och ryckte med Veikko in till stallet var han fick stå över natten och fundera på vad han gjort fel denna gång.
 
Onsdag
På onsdag kom det en mamma och ett barn som skulle ha lektion. Mamman hade ridigt tidigare för ca 10 år sedan och barnet var så ny så hon fick gå som handhäst. Mia höll lektion till mamma som red Särkiä sammtidigt som jag ledde barnet runt på banan på Money och visade henne "gas och broms" och hur man styr. 
 
Direkt efter deras lektion så kom en tjej med sin familj till stallet. tjejen var en 14 åring som skulle ha en en timmes ute ritt. Den ridturen fick jag dra. Vi tog samma häster som varit på förra lektionen. Alltså jag Särkiä och hon Money och så skrittade vi och travade på grusvägarna runt stallet. När vi kom tillbaka så tog vi lite galopp på banan ännu. 
 
På kvällen tog vi in fölen för att de ska lära sig vara utan sina mammor hela tiden. de fick hö och vatten och så blev jag i stallet och pyssla ett tag för att se att de lugnade ner sig lite.
 
 
Kram från en Eva-Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: