24-28.4.2017

Hej!
 
Har haft en full, fem dagars, skolvecka och det har varit tungt. Speciellt i början när vi var mäst bara inne i klassen, men de sista dagarna var lättre då vi var utomhus och fick göra saker själv istället för att bara lyssna på en lärare.
 
 
 
På måndag var vi ute och padlade på formiddagen och på eftermiddagen och inne i klassen där emellan. 
Först var jag och padlade med Anita som gick bra. På eftermiddagen var jag med eveliina (varför? bra fråga!) men vi klarade oss igenom det utan någo större problem. Sedan bestämde jag med klassen att jag ska padla med Jarkko i framtiden. 
 
Sirle och Tomi över på undan manövrar.
 
På kvällen var jag och Anette ut på promenad som snabbt blev till ett äventyr. Vi mötte tjädern som var på revir bekyddar parad och så har de huggit skogen var stigen gick tidigare så vi gick lite vilse och hamnade att hoppa över 3 diken. Men det var bara roligt att vara på äventyr.
 
 
Tisdag var det Janne lektion och på kvällen var vi i simhallen på skolan. På onsdag var det Janne lektion igen. Båda lektionerna gick åt att förbereda kommande resor och evenemang.
 
På onsdag efter skolan var jag till Tavastehus (Hämenlinna) på eget Äventyr för att träffa Marko igen. Vi var och åt middag på en kinesisk resturang och så var vi och tittade på slottet fastän det var stängt så slapp man in på gården. Efter det var vi hem till han och drack kaffe och tittade en film.
 
Tavastehus slott
 
På torsdag hade vi Kartsa lektion och gjorde en massa för hand av rötter och kvistar. Lärde oss att använda natur material istället för att använda t.ex snöre eller band. Jag var dock väldigt trött för det hade blivigt en lite senare kväll än tänkt så jag gjorde inte så mycket och passade på att gå och ta en sieata när klassen endå var splitrad. Det hjälpte hjätte mycket och efter skolan orakde jag sitta ner med mitt planerings tim och planera en utflyckt som kommer senare i sommar.
 
Anette missade att påsken for redan. haha!
vide vägg... för varför inte?!
 
På kvällen hade vi bastu och så var vi rätt många som var till grill taket och stekte plättar och spenderade tid tillsammans.
 
En rät stor del av de som var med
och så har jag ju inte lyckats få en endaste bra bild
men denna var iaf ingen jätte suddig på
men minerna är en annan sak ...
 
Fredag var nog den bästa dagen. Både väder messigt och skol messigt. Det var strålande solsken och näst in till vindstilla och vi hade orgentering med kanot. Jag och Anette var i samma kanot då Jarkko hade försovit sig och hennes par inte var på skolan. Vi hade jätte roligt och hittade alla destinationer bra. 
 
Jag tog en siesta igen
och skickade anette ensam att leta en destinatoin
när vi kom till stranden. haha 
 
Skoldagen slutede tidigt så efter skolan var jag med Hanna och Erika till någre Saaren naturreservat och Turpoo
för att titta lite ställen i riktiga livet fören vi fortsätter planera våren resa till Turpoo flod som är om 2 veckor. 
 
Erika och jag 
 
Nu sitter jag hemma hoss Anette i Helsingfors, var jag har bestämt att jag skall fira valborg. Lite viste jag att nästa alla många andra jag känner och inte träffat på länge har åkt till just Åbo för att fira valborg, var jag annors vanligtvis är på veckoslutena. Det blir nog roligt att vara här med!
 
Kram från en Eva-Maria :D