kulturell helg i Åbo

Hej! 
 
Har spenderat en lång helg i Åbo tillsammans med klasskompisar och deras vänner till stro del, vilket har varit riktigt roligt att ha vänner i Åbo att hänga med. 
 
Kom tillbaka till Åbo på torsdag kväll och spenderade bara en lugn hemma kväll i legenheten.
 
På fredag var jag på en liten utflyckt med Susse och Jennni, som är båda klasskompisar, till Ruissalo.
 
Jenni balanserar och jag ger stöd.
chill med svanarna
Susse och jag tog siesta
:)
 
När vi gick därifrån så mötte vi upp en Kyösti, Susses en kompis, som vi gick på kaffe med. Senare på dagen var jag tillbaka till legenheten för att byka och laga mat och göra skolarbeten. På kvällen var jag hem till Susse för att hänga med henne, Jenni och Kyösti igen.
 
På lördag sov jag jätte länge och så hörde jag av mig till Susse för att höra vad de hade för sig. De var på väg till konstmuseet så jag mötte dem där och så gick vi där och tittade på tavlor. Det var jätte roligt för Kyösti är också en kultur människa så kunde tala med han om tavlornas kanslor och teknik.
 
Efter Konstmuseet var vi till på stan och så var vi till Åbo domkyrka för att det började komma ner hagel... härligt vår väder när det haglade eller snöade minst en gång per timme.
 
Kyösti och Susse i Åbo domkyrka.
 
På kvällen var jag hem till Susse med Kyösti och en annan av hennes vänner som jag inte minns manent på och så åt vi middag och pratade och lyssnade på musik.
 
Plötsligt så kom Susse på att hon villa till Dymano och se på live musik. Jag viste inte vem artisten Iisa var men jag var med på ideen så hon och jag gick dit och hade en rolig kväll och blev dit efter konserten och dansade ett tag.
 
Iisa
Susse och jag (Obs non-alcoholik beer)
 
Söndagen var rena rama motsatsen till dessa sociala och kulturella dagar. Eller ja på ett vist kulturell för jag tittade på serie.
 
Började dagen med plättar och satte jag mig i soffan och tittade på 'Thirteen Reasons Why' som är den sorligaste djupaste netflix serien jag har sett.  De tre sista avsnitten satt jag ärligt och grät. Hade annors lite nerstäms känsla den dagen, så som det kan vara ibland, så 13RW hjälpte ju inte. Jag ser det endå som en bra sak att jag hade en sådan dag och fick de känslorna ut ur kroppen.
 
Jo jag anser att ni borde se Thireteen Reasons Why. Man lär sig mycket och får en ordentlig tankeställare över hur hämska ungdomar kan vara utan att de vet de. Man börjar tänka över vad man själv genomlidigt eller vad man kasnke orsakat andra att känna utan att man vetat de
 
 Där ar min söndag. En serie på en dag och abslut ingen friskluft eller motion. Lite social var jag för jag pratade med mamma och senare med pappa i telefon.
 
Kram från en Eva-Maria
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: