påsklov

Hej
och hoppas alla har haft en glad påsk!
 
Katten Jansson
 
Jag har varit hemma på Åland från fredag tidigt på morgonen tills måndag eftermiddag. På denna tid har jag inte hunnit med hälften av de jag skulle ha velta och har prioriterat lite tokigt. Men påsklovet är kort och när man kommer hem så sällan nu så finns det mycket att göra. 
 
På fredag var jag och red med Linda och Linnéa på banan och på kvällen var vi alla hästizar till Linda för att fira Linnéa som fyllt år och för att umgås och äta middag. Vi lagade hamburgere, pratade , lyssnade på musik och fick inte skam att fungera via norka sidorna så måste vänta tills skam kom ut på yle arenan. 
 
 
på lördag var jag igen till stallet men på lektion. Red mycket skänkelvikningar och satt ner i sadeln nästan hela lektionen så har fått veckans lårträning och magmusklerna värker med. 
 
På eftermiddagen kom Hnerik och Elin till Eckerö så vi åt gott och så lockade jag Elins hår och vi åkte till stan alla tillsamman. Henrik och Elin skulle vidare på födelsedagsfest men jag åkte till bagel-bee mannen på filmkväll.
 vi tittade först på Illusiomisten och sedan på the Prestige.
När filmen var slut hämtade jag Henrik och Elin och så körde jag tillbaka till Eckerö igen.
 
Söndag, konfirmationsdag. Moa har gått skriftskola under denna vinter och vår och i söndags blev hon konfirmerad. Grattsi Moa!
 
alla kofirmander i eckerö 2017
 
Jag och Linda var med där och Linnéa var och firade hennes syster som ockås blev konfirmerad. Moa bjöd på så mkt gott, marängtårta, kladdkaka, bullar, kokosbollar, snittar, ballerinakex, kaffe och saft m.m. sådanna här tillställningar är alltid lika stela på nått sätt. så jag och Linda satt i en egen enda och pratade och sedan när vissa andra redan åkt så började vi också gå. Linda och jag pratade om att man nu kommit till den åldern att det antas att vi vet hur man ska betee sig. 
 
På kvällen åt vi igen gott hemma och på kvällen hade jag en liten känsla av ångest över att packa för denna veckas utflyckt med klassen och för x antal veckor tillbaka på fastlandet. Kommer senast hem till midsommar, tror jag, men aldra senast första veckan i Juli. 
 
kallrökt lam, sparris, vitlökspotatis, sallad, alkoholfritt vin <3
förätten var röktsikröra som Elin lagat på hennes pappas fiskade och rökta sik.
 
Måndag, alltså idag, har jag packat klart min bil. Har med mig en massa till Åbo och rinkan till skolan måste jag packa klart i Åbo.  Jag var via butiken och köppte de jag behöver matmässtigt denna vecka på utflyckten och så åker jag just nu båten tillbaka till Åbo och ikväll åker jag med Susse till skolan. För på tisdag morgon bär det av till Björneborg!
 
Kram från en Eva-Maria :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: