Tillbaka På Skolan

Hej
 
Förlåt om någon väntat på blogg inlägg men grejen är den att min dator laddare hade gått sönder under redan till Tammerfors så måsta vänta tills idag fören jag fick en ny köppt och datorn laddad. 
 
På tåget från Kolari-Tammerfors
saknar Äkäslompolo!
 
Jag var alltså först söndag - måndag i Tammerfos hos Eveliina och på måndag kväll körde jag oss till Tammela till skolan som började på tisdag kl 08.15. 
 
Nya klassen bastår av 6 killar och 14 tjejer och nu när jag och annette kom så blir det 16 tjejer och medelåldern ligger på under 30 i jämförelse med förra årets över 30 för att de flästa är bara 20+.Även i överigt så känns Luopas20 klassen mycket annorlunda i jämförelse med min förre Luopas19. Det är inte en hel sammanhängande klassammanhållning utan mera uppdelat i smågrupper och klassandan är annorlunda.
 
 Det är tur att jag har Anette med på denna kurs igen.
Någon som förstår mig.
 
Under första dagarna i skolan har vi gått igenom var alla var på praktik och vad de tycket och vad de lärt sig och så har vi gått igenom fåglar och deras läten för de mästa. 
 
Efter endast 5-10 fåglar så räcker det för mig och jag kan inte koncentrera mig. Ifrågasätter även läraren som tar upp alla 82 fåglar på samma dag alla dar om och om igen istället för att bli kvar och verligen lägga tid på bara några få för att få dem inlärda ordentligt. Plus att läraren lägger med ljud och fåglar som vi inte äns har med i våran artkännedomslista in för tentamen. 
 
På torsdag kväll hade vi nattorgentering från kl 20. Vill säga att det var ljust då vi började men sedan mörknade det fören vi var tillbaka. Jag och anette gick tillsammans efter att hon kom ikapp mig på andra stationen och vi var tillbaka i klassen kl 22.10.
 
Oregenteringen var väll det mäst vettiga och roliga vi gjorde denna vecka. 
Och bra gick det med med tanke på att det är över ett år sedan jag senast orgenterat.
 
Jag återvände till Åbo samma kväll och var framme i lägenheten och i säng strax efter midnatt.
 
Denna första 3 dagars vecka på skolan har varit... igenomkomlig. Har lärt känna vissa i klassen och ett par är riktigt roliga och trevliga och jag kan bra komma överrens med dem. Medasn andra knappt pratat med en eller brytt sig om en förutom att prata skit bakom ryggen på mig och Anette. så går de när majoriteten i klassen är 20+ åriga tjejer Och med vissa så tappar jag nerverna redan så de anländer i samma rum. Detta kommer att resultera i mycket intresanta 4 månaders skola. 
 
Till mitt försvar så har jag ju min hjärnskada som gör att jag är lättirriterad. Men dås här lättirriterad vill jag inte vara att jag redan efter första dagen är skoltrött och tycker att allt är jobbig och rent ut sagt skit. Får bara hoppas att det blir bättre när man lär känna klassen och kommer ut på utflyckter istället för att sitta inne i en klass och lyssna på lärare som har stora brister i utbildningsförmågan då de gäller teori.
 
Kram från en Eva-Maria :/ 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: