Vädret

Hej!
 
Under denna vecka har vädret varierat en hel del. På början av veckan var det närmare -30 hela dagarna med klar himmel, men slutet ev veckan har vi haft bara ett få minusgrader och gått över till pluss grader en gång.
 
 
 
Nu när det har varit varmare så har det snöat eller haglat massor och blåsigt sammtidigt vilket betyder att det blåser kall snö i ansiktet på en och man ser inte ordentligt när man kör bil eller släde. En dag kom det underkylltregn, som alla vet som varit med om de är rent av förjävligt att skrapa från vindrutan, men tänk alla djur som är som is på ryggen och man ska borsta bort istappar (!?)
 
När det är kallt så är det bara kallt. Fastän det skulle snöa så kommer de som lugna snöflingor ner. Om det är klar himmela så kan man se norrsken. Och när det är kallt så försvinner luftfuktigheten som annos kryper in under alla kläder. 
 
Orsaken till att det blåser när det är varmt och inte när det är kallt är för att det oftast är högtryck när det är kallt. Lite kul för på sommaren så är det varmt när det är högtryck. 
 
Så jag föredraf det kalla vädret. Jag är ju trots allt i Lappland så de hör till. (och kläder finns)
 
Kram från en Eva-Maria :)
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: