"sommarlov" på Åland

Hej!

Jag har varit hemma på Åland nu, som en långhelg kan man säga, från torsdag-tisdag och försökt lämna skolan helt bakom mig och bara ha semester. För det mesta har det gått bra. Vissa dagar har jag bara legat i sängen och filosoferat med min mobil och sovit, så skönt. Andra dagar har jag fått SMS från läraren var det stor att jag hade 83 % rätt i fågeltentan och 58 % i växttentan, det betyder att jag är Godkänd i dem båda (om jag använder min sista joker till växterna). Eller fått mail från klassens Onni om kommande utflykt med en massa onödig text som jag snabbt tittat igenom, knappt läst...

På torsdag när jag kom och hade ätit middag var jag med Moa till Sandviken och kastade frisbee och så promenerade vi till Bodegan och tog en glass och promenerade tillbaka hem igen.

Käringsundsbyn

På fredag morgon var jag till stallet med Linda och Linnéa och jag fick ha BG så hade Linnéa Minelli och Linda Minerva. Linda hade lagt ut bommar som vi använde. För mig och BG gick det jätte bra men tyvärr så var vi de enda som var nöjda med ridningen. Minerva la sig i handen på Linda och Minelli gick som i sirap sa Linnéa och Linda.

skuggan på mig och BG
 

Efter att vi ätit middag hemma var det Arken Garden som stod på agendan. Jag och Linda åkte in så att vi var där ca 09.30. Vi hade bestämt redan på Bomarsund att vi ska ta en Garden och fråga med flera folk så Matilda hade gjort ett bra jobb med att göra en gruppchat och som bäst var vi 8 personer. Vi satt på garden rätt länge före volymen och kylan tvingade in oss i lobbyn, där tog danssuget över hos mig och Linda och andra måste hem för att de hade jobb följande dag. Rätt snabbt tröttnade jag och Linda och så tog vi natt mat åkte hem till Eckerö. Men kvällen var inte slut där ännu. Vi var ännu till Käringsud för bada. Slutresultatet blev att jag badade och linda vadade.

Linda jag och Matilda på Garden 
 
Tänk så pigg men blir efter ett dopp i havet tre på natten

På lördag hade jag en slöar dag fram tills kvällen då jag åkte ner till Bodegan för att äta middag med Linda och Linnéa. Vi väntade länge men snällt på våran goda mat. Linda och Linnéa tog en varsin natchotallrik som jag snyltade av efter att jag ätit min Vegetariska sötpotatis, haloumi, fetaost, tzatziki hamburgare.

 peders äppelcider och muminläsk
 
 Linnéa och Linda i kvälls solen

Efter att vi ätit var vi till bergen och sitta. Linda måste hem men Linnéa och jag fortsatte kvällen med en mini roudtrip till Björnhuvud, Notviken och Skag före vi åkte hem.

Om lördag var slöar dag så var söndag ännu värre. Var inte längre än till piltavlan med pappa... eller var det i lördags? Nej det var i fredgas före middag och Arken.

 

På söndag lagade vi paella till middag med tigerräkor, vanliga räkor, kammusslor och chorizokorv.

 

Och på kvällen vi på La La Land som jag köpte i båten mär jag och pappa kom hem. Filmen har vunnit massor med priser och varit jätte känd sen den kom ut så förväntningarna var höga, lite för höga. Ska inte säga att jag var besviken men den var annorlunda. Vill absolut se den igen och tror den är bättre om man inte har förväntningarna kvar.

På måndag var jag till Centrumbaren och fick en jätte fin stor glass portion med jordgubbar, grädde, blåbär, maränger och god glass. Och så var jag till Eckerö linjen och lämnade 'La La Land' till Linda för hon och Linnéa vill se den med.

På kvällen var jag till stallet för att rida lektion, hopplektion! Var faktiskt nervös före ridningen för det är väll nästan 2 år sedan jag har hoppat. Men känner mig tillräckligt säker och bra för att testa lite låga lätta hinder med en häst som jag hoppat mycket tidigare, Minelli. Det gick som förr, alltså bra och inga konstigheter. Måsta ha mera framåt drift före och mellan hindrena och Minelli taggade till efter halvvägs och började dregla och slänga med huvudet när vi skrittade så att jag blev prickig.

 Cilda och BG väntade på att få mera vatten efter att jag lämnat tillbaka Minelli i hagen

Tisdag åkte jag tillbaka till Åbo med SIlja och packade och tog lugn kväll med lite serie och mat. Idag har jag vaknat tidigt och kört till skolan var vi har gjort inventaring av alla tält, freltiluftskök, sågar och annat och tittat att allt fungerar och helt.

Nästa gång jag kommer hem till Åland är först i augusti efter att skolan är slut. Hade tänkt komma hem en gång emellan men det händer saker i Åbo då som jag skall vara med på.  Så har massor med helger i Åbo, eller någon annanstans i Finland om jag känner för det, som inte heller är en dålig sak.

Kram från en Eva-Maria Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: