ursäkta detta blev ett djupt inlägg

Hej!
 
Jag hade valt att spendera första veckoslutet på mitt korta sommarlov, jag menar 'långa självstudietid', i Åbo för det är länge sedan jag varit ett veckoslut i Åbo. Det gick dock inte så bra som jag hade hoppats på. Mina vänner var inte på plats eller hade inte tid att träffas så mycket som jag hade hoppats på. För det mästa var jag bara själv i lägenheten, vilket nog gjorde helt bra att få varva ner och tänka på saker i lugn och ro med tanke på denna veckas början...
 
Nå helt ensam var jag ju inte, speciellt på inte på torsdag, för mamma och pappa var i Åbo. Först när jag kom till Åbo från skolan var jag mamma och pappa till medeltidsmarknaden och tittade fören vi gick till Svarte Rudolf och åt middag.
 
Svarte Rudolf är då en resturangbåt i auraå som ni ser av bilden
dom har världens bästa strömming om man frågar pappa
och jag gillar stället för att det är rent, fint och relatift lugnt.
 
Efter middagen gick vi till Sampolinna sommarteater för att se en pjäs vid namn "Elo,Heinä,Kesä" (=augusti,Juli,Juni). Vet inte hur man kort skall säga vad den handlar om, men den handlar om åldringar på ålderdomshem som inte vill att deras liv skall sluta med att vara som på sjukhus, så rymmer därifrån sartar en egen åldrinarnas stat på en strand samtidigt som en gammal man minns tillaka på sitt liv....(?) En teater pjäs fyllt med tokigheter och nostalgi.
Den var inte i min stil och de mesta gick över huvudet då jag är för ung för att fatta allt men den hade bra humor så fick skratta. 
 
På kvällen var jag ut och träffade Susse och träffade massor med nya människor. först var vi på TVO, nått jätte udda hippiställ, sedan var vi till Daily News var man inte får spela musik, sjunga eller dansa, Endast sitta och umgås. Stället passade mig ypperligt men Susse försvan till ett annat bord och lämnade mig att prata med hennes kompis-kompisars-kompisar som var de mest Hippi flumigga personer jag träffat. Så vid halv två bestämde jag mig för att lämna och fick köra Susse hem sammtidigt. 
 
Ja hon är väll rätt flummig själv men hon är en av de bästa vänner jag har i Åbo
 
På fredag damsög jag i lägenheten och tittade film och skrev blogg. På kvällen var jag till Susses var Onni från Klassen var för att han villa vara på medeltidsmarkanden i Åbo. Susse kom bara fram och tillbaka dit efter jobbet och Onni gick in för att chatta men nån.
Men jag satt kvar ute och pratade med grannarna som hade fest på gården... och pratade med grannarnas kompisar. Så det hände igen. Jag är någonstans för att vara med kompisar men det slutar med att jag är med folk jag inte känner. Men dessa personer var roliga och jag valde ju själv att sitta kvar.
Körde en av grannarnas kompisar hem då han frågade så snällt och så betalade han bensinen till mig med.
 
På  lördag var jag till Mylly och shoppade och hittade ett par nya short. Så mina andra jeans shorts skall slängas snartast, för de är... ja, inte sönder... men genomskillninga! Och så köpte jag HOOKE? T-skirten från Gina-tricot <3
Hooke = i princip som att hooka på svenska, hångla, hänga med någon.
ordet kommer från serien SKAM
 
 
På kvällen var jag på kaffe med Onni (andra Onni, han från Åbo). Hade tänkt prata med han om det han sa i Måndags men kunde knappt titta på han.
 
Jag vet ju vad han menade och förstår honnom så egentligen skulle jag kunna låta det vara och bara fortsätta ses och aldrig ta upp det. Men en del av mig känner att jag måste få höra det, inte bara läsa det. Höra han säga det se att han kan se mig i ögonen när han säger det. Men för att se om han kan det så måste jag kunna se på han när han säger det.. och det kan jag inte, inte än. 
 
Vi hade det iaf trevligt på kaffet fast jag skulle väll ha kunnat vara lite mera pratglad och så men känner att det är dumt att dölja hur man mår, fastän jag inte kunde ta upp det på tal så såg han nog att jag behöver tid ännu för att förstå.
 
På Söndag var jag via Masku och mormors grav. Har inte varit där en enda gång efter begravningen. Har inte haft någon så nära som gått bort tidigare så antar att tanken skrämt mig. Men det var skönt att sitta där och viska tyst för sig själv skaer jag skulle ha velat säga till henne och tro på att hon på något vis hör mig och ser ner på oss.
 
På kvällen var jag ut och äta med Suusse och Henriikka på Blanko var maten var jätte god. Bättre smakade det ju förståss för att Susse bjöd mig, då jag hjälpt henne en massa och hon kände att hon måste tacka mig på nått sätt. 
 
jag och Henriikka
 
När vi satt där och åt så såg jag Onni gå förbi med Teemu. Måsta ju slänga iväg ett meddelande åt han och fråga om de skulle ha tid och lust att ses en snabbis och kanske träffa mina skolkamrater. Så efter Blanko gick vi till El Gringo vart Onni och Teemu kom efter att de varit och ätit och så satt vi där och pratade ett tag fören de måsta vidare. Jag gick strax där efter för följande dag var det tidig morgon för att hinna med båten.
 
Jag och Susse posar för bild
 
Nu sitter jag i hytten på Silja på väg hem till Åland, skall tillbaka till Åbo igen imorgon men det skriver jag om senare. Snart skall jag till cafeterian och ta frukost och sedan till taxfree och så skall jag använda bort min drinkkupong. 
 
Kram från en Eva-Maria :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: