en tung skolvecka

Hej.
 
Denna vecka har varit fysiskt jätte jobbig. På måndag fick jag reda på en sak som fick mig helt ur balans och till på de hade vi tre olika tentor denna vecka som jag stressat över. Så har ärligt känt mig helt i botten. Till saken hjälper ju inte att jag känner av mina känslor starkare än tidigare. Har varit jätte ledsen vissa stunder. I måndaskäll hade jag egentligen två val i mitt huvud, springa till Susse och Henni och få tröst eller springa till bilen och köra till Åbo för att vara för mig själv. Valde att förlita mig på mina vänner. 
 
Måndag och tisdag hade vi ört skolning. Egentligen inte en så stor grej då det är bara ett kort man får som visar att vilka vilda örter man skulle kunna få plocka för handel om det intreserar en. De örter man känner igen markeras på kortert och de man plocka. Jag kände igen 17/32 så helt fel gick de inte.
 
Henni (Henriikka) 
 
På onsdag var vi i Forssa och hade fågel tentan. Måste få 80% rätt i den och det ligger lite på gränsen att om det blev över eller under 80% för mig. Vi hade tentan på Forssas natur museum, några timmar före fick vi se på de upstoppade fåglarna där och så hade vi fritt att äta lunch var vi villa och göra vad vi ville. Jag och Anette var och åt Fuccatia och glass och sedan satt vi på bryggan vid museet och njöt av solen med klasskompisarna.
 
Chokladbombglass
 
 
På Torsdag hade vi växttäntan. Där tänkte jag använde man 50% joker för det finns ingen chans att jag känner igen över 50 växter men 30 kanske jag kan då det var 60 växter i provet av 120 möjliga... Ingen aning hur det gick där. Det var tur att jag,Anette, Essi och Joonas hade gått en växt runda dagen föra för då lärde jag mig mycket.
 
stressen vid tentorna var värre efteråt när vi gick igenom vad alla var. Hämska känsla.
 
Nu är det bara två tentor kvar på skolan och några få skolveckor, sedan är det entligen över och jag slipper därifrån och kan fundera på vad jag vill göra med mitt liv igen. Har några få idér om att åka upp till Lappland och jobba över vintern och senare söka arbetsvisum till Canada. För det enda jag vet är att jag vill iväg och resa och se nya ställen.
 
Det är på grund av dessa underbara klass komo´pisar som jag orkat med skolan så långt som jag orkat
utan med skulle jag nog inte ha fortsatt.
 
Ja jo Måndagens nyheter.
Det är inte så farligt som jag kände just den dagen och dagena på skolan. Det var mäst bara det att jag inte såg det komma alls och allt hade gått så bra. Så när Onni sa att det skulle vara lättare och bättre att bara vara vänner så hade jag svårt att se det positiva i de. Men nu har jag kommit i insikt att han är mogen, modig och ärlig som sa det så snabbt föran det skulle ha gjort mera ont. En bra vän är ju bättre än inget. Saningen är att det kanske är bättre att bara hitta nya vänner nu då jag endå vill resa och bor just nu ännu på en liten ö mitt i östersjön och vi skulle ses så sällan. Det är just de skäl han gav till att han känner att vänner skulle vara bättre, avståndet och att vi ses så sällan än vad han skulle villa ses.
 
Ja helt förstår jag inte de. Jag tänker mera att kan man inte bara vara och se hur det blir. Måste man tänka framåt, allt löser sig alltid på nått sätt. Men är det menat att vara så är det annors går det som det går. Vi fortsätter som vänner och ska träffas i helgen.
 
Kram från en Eva-Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: