Öst-Finland

Hej!
 
Lite dåligt med vanliga bilder i detta inlägg. Mäst bara kamera bilder och lite bilder jag snott från klasskompisars instagram. Denna gång var det inte de att jag var dålig på att fotografera utan de att jag tappat min mobil.... Nu ligger den djupt nere i gytjebottnet under bryggan i Likesa. Hoppas
 
På fredag åkte jag till Tammerfors för att vara en natt hos Eveliina. Där var vi och badade och så var vi i bastun och så tittade jag och Eveliinas pappa på "Despicable me 2". Medans vi satt där och tittade på Minionerna så märkte jag att jag hade min Minion pyamas på och åt banan till kvällsbit. haha.
 
Nästa dag åkte vi tidigt till Tammerfors tågstation och hämtade Sussanna, ockås en klasskompis som inte kunde vara med och padla. Sedan började den långa körningen till Lieksa Öst-Finland. Det dröjde Ungefär 7 timmar att köra och jag var den enda som kunde köra... Så det var tungt som f*n.
 
Framme i Lieksa sammanslöt vi oss med klassen och sedan åkte vi till Jaako Saaristo som har hand om gameldags stock hantering i form av att föra stockar ner för forsar och tävla i stockrullning. Första kvällen satte vi bara upp lägret och tog det lungt.
 
 
 
Eller rättare sagt de andra gjorde så och jag och Susse och Liisa åkte ut till Lieksa och se vad stan har att erbjuda en lördagkväll. svaret är förvånansvärt bra med folk och trevligt terasshäng och karaåke för våran del.
 
Följande dag började vi dagen med att hugga ner en massa björkar och göra ett mått ved på 3 timmar. (ett mått = en kubik med björkved = en meters klabbar staplade en meter brett och en meter högt)
 
På kvällen började övningarna för att gå på stockar. Gissa vad jag var inte med man hade roligt att titta på när de andra föll och lärde sig hur man gör det på bästa sätt.
 
Följande dag var det tävling inom stockgående och stockrullning. Den som var snabbast att ta sig från en sida av stranden till andra på stockar var Joonas och den som var bäst på att hållas på stocken och rulla den så att den andra tävlande trillade ner var Erika.
 
 
 
Senare slapp vi och se när Jaako demostrerade hur man åker på stock ner för en fors.
 
 
 
Sedan var vi tillbaka till Lieksa till matbutik och på kaffe. 
 
Senare på kvällen kom Jaakko och villa visa Neitikoski till de som var inntreserade så vi var ett gäng som kom med för att se på de. 
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka så skulle jag visa bilder till de som inte var med men tog bara fram min bobil ut fickan. tappade den på mitt lår och den glad rätt ner perfekt genom en av de stora springorna i bryggan och sjönk ner i gytjebottnet snabbare än vad man han titta vart den for. Jag var snabbt av med kläderna och underbryggan och letade efterbobilen men den var inte att bli funnen. Så den ligger kvar där. 
 
Följande dag fortsatte vi våran resa till Erä-Eero var vi spenderade natten i rovdjurs utskiks stugor och tittade på djur som kom för att äta. De andra hade sätt björn men vi såg bara en massa järvar och så hörde vi vargar. Det var jätte häftigt.
 
 
 
 
 
Förljande dag på morgonen körde vi tillbaka men denna gång hade jag Jukkis, Susse och Johanna med i bilen och Johanna körde en lång bit så jag klarade resan mycket bättre denna gång. 
 
Nu är jag tillbaka i åbo och har varit här med amma och pappa som ska fira midsommar i torvoila. själv åker jag tillbaka till Åland och firar midsommar. Men det är först på fredag jag åker för skall träffa Onni idag och tanken är att vara med hans vänner och kasta frisbee.
 
Kram från en Eva-Maria :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: