Andra veckan på Praktiken

Hej
 
Andra veckan av praktiken är över och det betyder att hälften av tiden här har gått och jag har bara två veckor kvar här i Äkäslompolo.
 
Denna vecka har jag skött fågel/gris/ren/ fåren och getterna själv varannan dag och varnanna har jag hjälpt Noora med stall delen på morgonen.
 
På tisdag var jag med på en 2h ridning  med mera fart och med paus vid vindskyydet var vi drack saft. Jag hade en liten finnhäst som herer Mipsa och red bakom som bakomhållande guide. 
 
Mipsa
 
 
Efter arbetsdagen hämtade vi ved till våran stuga och Alina lagade fattiga riddare åt oss så satt vi vid matbordet och pratade en massa. Hade en helt spontan tjejkväll mitt i veckan.
 
På Onsdag hade det hommit snö så morgon sysslorna gick fort när det inte fanns en massa bajs överallt. så före konijänkä öppnade så han vi ta Vares, en finnhäst, och åka häst och släde en längre tur för att träna Vares lite. Han är en gammal travare och lite hetsig så han ska hällst inte trava men det gjorde han i varjefall! 
 
Ja det är hunden Pontus som springar efter släden
 
Annors var det rätt lite kunder så vi gjorde ordentligt snöarbete, ja Iida och Leila gjorde och jag hostade och snörvlade bara och höll dem sällskap. och så var jag i djurhuset och hälsade på lite djur.
 
vanliga bondkatter som bor inne i djurhuset.
Denna väntar ungar 
På tal om ungar så är detta en rätt unge. 
Inte kattmat som pappa föreslog.
(om nått så blir den orm mat.)
 
På kvällen var jag och Mirka till Äkäslomoplos hotell för att se på bandet 'Yö' som var där och spelade! 
Vi blev inte där länge för nästa morogn var det jobb igen så vi åkte kl 11.50 därifrån.
 
 
På torsdag fick jag tästa på nått nytt. Jag fick bara huvud Guide ute på en lugn skogstur och rida föst. Alina gick längst bak och sa bara vartåt jag skulle gå. Det gick jätte bra, inga konstigheter eller svårigheter.
 
 
På kvällen var jag Mirka och Alina till Pallas tunturi och gå och titta på solnedgången, som inte syntes så bra men vi hade roligt i varjefall. 
 
Alina och Mirka
Solnedgången.... lite färger bara. Och en jätte fin utsikt!
 
På fredag var jag igen med på en 2h ridning med paus vid vindskyddet. Men denna gång så var det en stor grupp tyskar som vissa aldrig ridigt tidigare så det var bara skritt och jag fick rida längst bak med Mipsa igen. 
 
2 guder och 8 kunder.... alltså 10 hästar som skulle borstas och fixas. 10 kunder är max antal som de kan ta.
 
Efter arbetsdagen tog jag de bara lugnt. Jag och Mirka tittade på Tru Blod tillsammans på övervåningen.
 
Denna helg har jag helt ledigt. Mina första på riktigt ledida dagar här sedan jag började praktigken. Så jag ska nog bara ta de helt lugnt och hänga med de andra om de tänkte göra nått kul. Annors blir det sova, äta, film och ringa till mamma och pappa. 
 
Kram från en Eva-Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: