2.5-4.5.2017

Hej
 
Ja vad ska jag säga om denna vecka? den var kort, den var intensiv men lätt, rolig men jag var så trött hela tiden så jag valde att korta av veckan själv och åka hem till Åland nu istället. 
 
På tisdag hade vi först paddling på morgonen. Sjön var spegelblank och himlen var blå. Det var jätte veckert och det gick bra att öva på alla övningar och se exakt resultat då inte vågor, vind eller ström var och hjälpte till att flytta kanoten. Jag paddlade med Jarkko, och det viste nog alla om som var i närheten... 
 
Vi hade varit i flotte formation och pratat med Susse och någon annan och så hade Jarkko slängt nån olämplig komentar som jag protesterade emot med att smälla paddeln i vattnet så att det sprättade vatten på honom. Vad jag borde ha förstått var att jag skulle få tillbaka, Och jag fick tillbaka ordentligt! Han slog paddeln i vattnet med sån fart och bra vinkel att jag fick en hel våg med vatten rätt i ansiktet och över hela kroppen och ner på benen. (tur att jag glömde mobilen i klassen) Först skrek jag "JARKKO!!!" sedan började vi båda skratt halt hysteriskt. Bra att veta är att både han och jag har rätt högljudda skratt som ekade över hela sjön och säkert långt i på land. 
 
På eftermiddagen hade vi orgentering igen. Denna gång helt normal ordentering med karta och kompass och ensamma. Jag blrjade baklänges från kontroll nr 5. Vid kontroll 3 så tog jag Eveliina med som var lite vilsen och vi gick tillsamans till trean, tvåan och vid ettan så gav hon upp och gick till mål. Jag däremot hade redan hittat alla andra så lätt och villa verkligen hitta ettan. Tydligen hade många andra oxkså haft problem med den så det var mitt i en våtmark med hygge. Jag rasade inte bara en eller två gånger genom marken i nått plött hål, så det är inte så konstigt att benen är fulla med blåmärken och skarpsår. Men jag hittade ettan och gick barfota tillbaka till mål. Tur att det var en varm och solig dag :)
 
nå nästan mot rätt håll :P
 
Efter skolan var jag till buteiken med Anette, Tomi och Onni och tillbaka på skolan få förberede vi förjande dags aktiviteter som var att hålla en friluftsdag till lågstadier i närheten. Senare på kvällen var det bastu.
 
På onsdag avr det alltså friluftsdag till lågstadiebarn. Det var i 2 omgångar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. det var uppdelade på grupper med ca 15 barn per grupp och 6 grupper så sammanlagt på hela dagen var det 180 barn på området.
 
Vi hade byggt upp friluftsdagen som ett spår med kontroller med temat sinnen. Jag hade 'käsla' tillsamans med Hanna. Med hjälp av saft dunkar och plastpåsar hade vi gjort små lådor vart man fick sätta in handen och känna efter vad som gömde sig där inne. Hanna och jag trodde att vattnet skulle vara en overraskning men det visade sig att videkissorna var det som skrämde dem mäst. De trodde att det var allt från döda humlor till kaninpluppar... barn har bra fantasi. 
 
Hannas och min kontroll var uppe på en topp.
så jag orkade inte gå någonstans när vi hade en timmes paus
så jag tog en siesta istäellet där i solen
 
Efter allt det var jag med Onni till ett vindskydd längre bort. Han har en sådan ide som att göra som en 'Kalevala' dikt om alla oss i klassen, och för att jag och Anette är tillbak på skolan och nya i dena klass så villa han lära känna mig bättre. Vi var där och pratade och grillade mat och åt och så spelade vi ett spel som han lagat. Den består av 90 frågor, lite djupare frågor som amn oftast inte frågar i vanligt små prat. Det var mycket intresant och jag lärde mig igen mycket om jag själv och hur jag förendrats som person under det senaste året.  Det var even skönt att få vara med bara en person och inte ha en massa folk runt sig hela tiden. Solen sken ännu och det var varmt i solen och brasan värmde. Mycket bra spenderad tid enligt mig.
 
 
På torsdag ahde vi först timme med Janne. Vet inte direkt vad vi gjorde för det vet jag aldrig på hans lektioner. Dt finns ingen röd tråd då det gäller lärnanrnas lärande och det är orsaken till att jag inte trivs i skolan och motivationen har fallit jätte mycket. Klassen är jätte bra och gillar dem alla så problemet ligger egentligen endast i lärnarna och deras lärar teknik, vilket är jobbigt då detta är en skola jag betalar för.
 
Jag valde även att skippa eftermiddagens orgentering då jag börjar känna att nån sorts orke vägg kommer emot och vill inte ha någott nytt problem som i höstas med sterssen. Har hela veckan haft rätt lite rafter och bara en normal uppförsbacke ha känst oövervinnerlig de västa stunderna, så allt är inte direkt som det ska. Så Istället meddelade jag till Jouni, orgenteringsläranren, att jag inte kommer att vara närvarande, vilket var okej för han och så satte jag mig i bilen och kördde till Åbo för att packa upp mina saker från skolan och helsingfors och packa en ny väska för att ta med hem till Åland. För på kvällen tog jag båten hem till Åland. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: