"Klara Vappen"

Hej!
 
Hoppas alla haft en bra valborg för det hade jag :) Jag åkte till Anette för att fira Valborg i Finlands Huvudstad. I Finland är Valborgen en jätte stor fest och man samlas utomhus i alla sorters parker och alla studenter har sina studentmösser på sig. Jag är van med Ålands att man är med familj eller nära vänner och eldar en majbrasa... (det heter väll första maj där mera än valborg?)
 
På lördag var jag och Anette till Jumbo och shoppade i några timmar. 
 
Detta var vad jag köpte.
 
Efter shoppandet hade vi chill kväll och var vi till bastun och så tittade vi film och började på en ny serie tillsamans.
 
På söndag, Valborgsafton,  var vi in till Helsingfors centrum för att titta var det var bäst med folk. Vi lämnade Brunnsparken (Kaivopuisto) medd avsikt för det var dömt för att vara fullt men vi var till esplanaden och till galma kyrkoparken (Ruttopoisto) var vi var med några av Anettes kompisar (Maria och Henriikka) och några av deras vänner (Amelia och krista).
 
Övre raden från vänster ; Maria, Henriikka
Nedrereden från vänster; Anette, Krista, Amalia
 
Vi hanni inte sittä länge fören duggregnet blev till tätare regn och sedan till slask och hagel. Så vi tog åkte hem till Maria för att ha picknick i hennes lägenhet istället. 
 
När vi ätit picknick mat till middag och de andra hade grundat bra med alkoholen och jag fick låna lite nytt smink och smycken av Maria så var vi klara att gå ut på natt klubb. Valet blev Amarillo. Detta var första gången jag var ute på klubb i Helsingfors, Kan vara att valborgen gjorde att det var mycket med folk och mycket högljudda personer, så det var inte ricktigt mitt ställe men jag slapp iväg tidigare till Kopis-komis-kompis-kompis-kompis som bodde nära och dit och sova. Tro mig det var ett bättre alternativ och var mycket säkrare än detta låter. 
 
Valbordsafton hade jag blommor i håret
 
 Söndag, valborgsdagen, Hade jag forst ett äventyr att hitta rätt tåg och buss tillbaka till Anette, Sedan åt vi pizza hos henne före vi åkte tillbaka till stan och detta till Brunnparken som var helt smockfull med glada, festande, bakfulla, studenter, barnfamiljer, gamlingar, m.m. alla där bara för att umgås och sitta i solen.
 
Detta ser men inte på åland...'
 
Valborgsdagen var det studentmössa för mig med 
 
 Resten av dagen var det pacande och chill och tidig kväll för på tisdag morgon vaknade vi före kl 06 för att hinna till skolan igen.
 
Dett var en annorlunda men rolig valborg! får se var jag e nästa valborg. men inte på nattklubb iaf.
 
Kram från en Eva-Maria :)
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: