mellan uppdatering mitt i blogg pausen

Hej!
 
Har hänt en hel del sen jag la igång med min blogg paus. Pausen har varit jätte skön och nödvändig och kommer fortsätta med den efter detta inlägg enda fram till slutet på november. Hur vat jag det tänker ni nu? Jo för då ska jag få börja jobba med det jag utbildat mig till, Natur och vildmarksdude, uppe i Lappland på häst- och rengård.
 
Men det är sen de. Nu vill jag dela med mig av lite saker jag gjort sedan jag slutade skolan.
 
Jag var på hopptävling på hemma stallet med Minelli på både 40cm och 50cm (säkra små hinder dettta år) Som vanligt var hon helt "bananas" vid uppvärmningen och vid collekting ringen men inne på tävlingsbanan var hon skarp och lyssnade så vi tog oss igenom båda klasserna av clear round och fick rosett i båda.
 
Jag har varit till Evo på talko jobb och stug mys med några från luopas20 (Jukkis, Eki, Liisa, Hanna och jag) Talkot var att tömma en lada och brönna allt bränbart och som tack så fick vi använda oss av några stugor och bastu vid en sjö där vi badade bastu på både kväll och morgon. 
 
Jag har varit på miniutflyckt med Anita var vi cyklade till ett ställe med höga trappor upp till ett berg med vinskydd var vi grillade korv och stekte plättar och så var i upp i utskickstornet och tittade på Åbo hamn när båtarna kom in. Jag hade ont i benen efter cyklandet och trapporna, ont i käken efter allt leednde och ont i magen av allt skrattande. Anita är underbar. Tänka sig att få en sån bra kompis sista tiden på skolan. 
 
 
en dag var jag på scoutstugan och städade ordentligt. Städade hela förrådet och hängde upp alla verktyg på väggen. Finns massor att göra ännu men den är så mycket bättre nu.
 
Med mamma, Jaana och Tiina var jag på skördemarknad. Vi var på Bolstaholm, Stallhagen, Hagakungsgård, Västergård, Lumparby Ollas, Amalias limonadfabrik och Marskogenslam. 
 
Jag har spelat biljard och börjar lära mig en hel del med. Och jag vinner! När jag spelade mot Teemu van jag 2/3 för han la 8 i för tidigt och den vita i samma slag som 8 hamnade i rätt hål... med pappa van jag 3/4 för 8 hamnade fel... Jag citerar pappas inlägg ". I guess putting down the white one frequently and the black one in the middle of the game is not the best strategy"
 
Det var det största viktigaste sakerna som  jag villa dela med mig av på bloggen 
 
Kram från en Eva-Maria. 
 
Nu fortsätter blogg pausen :)