Ja jag går hos psykolog

Hej!
 
Under denna vinter har jag gått hos 2 olika psykologer.
 
En var i Kolari som jag tog kontsakt med helt själv för att få mig lite i balans och börja få hjälp då jag kände att min sociala bit hade tagit ett stort slag i magen under hösten. Där gick jag en gång i veckan i ungeför 2 månader tills jag uppnått de mål vi lag till mig.
Jag hade tagit ett steg tillbak i mitt sociala liv och var rädd för starka band med nya vänner då jag var rädd att bli sårad igen. Jag undvek att vara ute bland folk och sökte mig mera till egen ro var jag endå inte trivdes. Men sakta men säkert så kom jag över höstens händelser genom att prata om dem och vågar och känner mig bekväm med att ta kontakt och bli vän med nya människor.
 
Den andra är en Neuropsykolog jag pratarr med via Skype en gång i veckan då han är i Rovaniemi.
Med han så går vi mera in på mina känslor och humör och har jag ska förstå mig på, förutspå och hantera mina känslor. Allt från raseri utbrott av olika slag till övervelig kärlek och glädje. 
Då mitt känslofiler i hjärnan är lite trött hela tiden så släpper den igenom mera känslor än förr vilket jag inte vant mig med ännu. Så jag har blivigt en mara känslosamm människa men ser mig själv ännu som balanserad, vilket innebär att jag har ofta blivigt rädd för mina ägna känslor och stängt in dem. Om nån har försökt att stänga in käslor så vet ni att det inte fungerar i det långa loppet. Förr eller senare så måste man låta könslorna leva ut. Där är varifrån mina utbrott kommer ifrån. De ska vi försöka få lite styr på. Det har gått förvånansvärt bra i 4 månader men just förra veckan så blev de illa igen. 
 
Allt detta är på grund av min hjärnskada, i grund och botten, men det finns mycket små saker runt om som hänt under de 2 senaste åren som hjälpt till att upptycka det stora problemet med att känslorna har mera fri gång i hjärnen. 
 
Men på förbättringsvägen är jag, eller förståelse vägen. Jag tycker faktiskt om denna bergochdalbana som är i mitt huvud ibland, skulle bara vilja få lite förståelse över hur den fungerar och kunna lite förhinda de största topparna och dalarna
 
Kram frå
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: