Tillbaka i Lappland

Hej!
 
Jag nämnde tidigare att jag flyttat tillbaka till Lappland och att jag skulle dela med mig mera om de i ett senare inlägg. Så må detta vara de inlägget.
 
Måndagen 19 November tog jag Eckerö Linjen på morgonen över till svenska sidan för jag villa testa köra svenska kusten uppåt. Orkade köra ända till Skellefteå var jag tog in på Bed and Breakfast vid namn "Gränden" över natten
 
Note to self. Tro inte att du klarar av att köra långa sträckor efter en semester med tidsskillnad
 
Den 20 November så fortsatte jag och svängde så att jag kom till Tårneå var jag var via Motonet och fortsattde på finska sidan till Kolari posten för att hämta saker till min chef, Miriikka.
Svenska sidan har väll kanske bättre väg men inte bättre val av paus platser. Saknade verkligen de som Finland har. Alltså ABC stationer. 
 
Ljusslingor så att vi har julbelysning på stallet
 
Framme på Konijämkä djurgård var jag ungeför kl15.  Miriikka han visa lite runt och beskriva saker som ändrat. Efter de letade jag upp mitt hus jag hyr och bärde in mina saker från bilen.
 
Följande dag körde jag Miriikka, hennes man, Tomi och äldsta dotter till flygfältet då de skulle iväg på semester och jag fick inte chef rollen för den tiden de var borta, alltså två veckor. 
Med mig på jobbet hade jag 3 praktikanter och en till arbetare, samt Miriikkas mamma Mariitta i Kafeterian och ridläraren Sani.  
 
På arbetet har allt flytit på rätt bra trots det att det inte funnits mera än 5cm snö på de bästa dagarna så har inte kunnat köra släde med häst eller ren ordentligt, inte kunnat rida på banan och skogen e rätt krånglig med då det är kallt och marken är frusen och ingen snö.
 
 Måsta få alla hästar attröra på sig lite nu och då så var ut och red med praktikanterna
En dag var det lite mera snö så då fick renarna jobba lite
 
Istället har min fritid inte gått som på strömsö
 
Den första veckan hade jag både flyttkaos och jetlag efter våran semester.Efter arbetsdagarna hade jag tid att se över mitt boende och få saker på plats. Lite små saker som måsta fås fixade, som Postlådsproblemet (finns alltså så många hus med samma nummer och A,B,C stämmer inte alls ihop med verkligheten, och olika hyresgäster hela tiden att posten inte hänger med mera vem som bor var och vart man ska sätta posten. Men nu har jag mitt namn tydligt på lådan)
Jag har fått mitt rum rätt hemträvligt  med hjälp av andra då jag fick ett bord i lån av Mariitta, en brödrost av Sani och så köpte jag mig en egen bättre vattenkokare. Finns ännu saker som fattas i detta hushåll som potatisskalare, decilitermått. En bredare bäddmadrass ska komma snart då jag har sattihop 2 sängar så jag har 160cm säng.
 
bruna bordet är från Mariitta. och ljusslingorna är mina egna köpta från IKEA
 
Under dennna tid har jag haft sönder min Piggybank så jag har haft glassplitter över hela farstun, Min mobil (A3) fick också smaka av farstuns dtengolv och gick samma öde till mötes som minandra mobil (S7) gick i mötes i Mexico, alltså sprucken skärm. A7an blev lagad i Åbo och kom på posten för någon dag sedan men tuchen fungerade inte längre och frontkameran var suddig, så jag gav upp på den med.Så nu e en heklt nu A8 påväg till mig på posten. Och ett super snyggt skyddsskal. Min dator håller sakta på att ge upp och startar om sig själft, när jag statar den uppger den att den blivigt 'avstängd på fel sätt tryck på enter för att starta upp normalt' fat jag stängt av den på rätt.
 
Den första December kom min hyresgäst. Huset är alltså två delat och hyr ut det andra rummet i andra hand. Hon heter Päivi och är 36 år. Mycket speciell person. Men ska inte gå in på de destu mera. Våra person kemier går inte bara ihop så bra men vi delar inte mera än dusch, bastu, toa, bykmaskin och farstu så ska väll inte vara nått problem med det endå hoppas jag. Bara jag kan ta och säga åt henne direkt istället för att låta irritationen gro och sedan explodera som de ofta gör för mig.
 
huset utifrån
 
Har varit här över två veckor redan och  Miriikka och de andra har kommmit tillbaka från deras semester så jag har varit ledig i några dagar. Jag har varit sjuk med hosta snuva och undertemp och inte hunnit vila bort det under tiden de varit borta. Orsaken till de är att jag har den synen att det är bättre att göra sakerna själv eller vara med så att sakerna blir gjorda på rätt sätt från början. Är dålig på att förklara och deligara andra i arbete, så det är skönt att Miriikka är tillbaka som kan de och jag kan gå tillbaka tillatt bara göra så fort jag e frisk igen.
 
Mera kommer när mamma och pappa varit här i januari och jag fått upp min nya dator med.
 
Kram från en Eva-Maria :)