I'm a Unicorn... eller?

skrivet 31.1.2018
Hej!
 
Enda sedan jag slutatde gymnasiet och, så kallat, flyttade hemmifrån för att studera så har jag varit lite av en olycks benägen person. Jag klåpar mig med de mästa småsaker hela tiden så som att jag stukar foten, får blåmärken, sår, skavår och liknande händelser lite hela tiden. Men emmellanåt så händer de störe saker så som att jag får en srpickai ett revbenen eller får en hjärnskada. 
Och nu detta...
 
Jag fick en ordentlig smäll av ett horn just ovanför högeröga på tisdag morgon i sammband med morgon arbetet.
På bilden syns en bula ovanför höger öga på pannan. Denna bild är tagen efter allt morgon arbete så det är cirka en timme efter händelsen. Under dagen så svulnade den mera och fick även ett fint blåmärke ovanpå bulan.
 
 
Händelsen var sådan att jag skulle sätta fast Aslak, en highland- tjur, i staketet med ett grimskaft i hans halsband, så som vi gör varje morgon före vi ger kossorna mat och städar deras hage. Aslak kom inte tillräkligt nära staketet så jag måsta satte fast han så att jag sträkta ermeb ovanifrån staketet istället för emmellan plankorna. När jag fick fast han tog han ett steg närmare för att klia sig på staketet och skakade på huvudet så att han träffade min panna. 
 
Han var alltså inte på nått sätt agresiv och menade inte att slå till mig med sitt horn. Han råkade dock göa det och de har mycket styrka och hornen är hårda. Jag förstod inte helt hur hård smäll jag fått så jag fortsatte morgn arbetet som vanligt. 
 
Det var först när Noora sa åt mig att jag har en härrans stor bula som jag kände den själv och den gjorde ont. Men inga andra bekymmer så som svindel, huvudvärk, problem med synen, minne eller balans. Vid andra ord så betyder det att det bara är ytliga skador. 
 
 
Såklart så rang jag till sjukhuset i Kolari och berättade om vad som hänt. Därifrån så sa de att det högst troligt inte är nått annat än just ytligt och att det läker av sig själft. Men tyckte även att det skulle vara bra att komma dit följande dag då jag endå skulle till Kolari sjukhus på psykolog besök, med tanke på min hjärnskada historik så att man får denna händelse dokumenterad.
 
 
Under natten hade bulan slutat växa och lagt sig lite jämnare och under dagen har smärten blivigt lindrigare. Har lite haft känslan av att ha en kepps på mig på grund av att  höger öga inte har fullt bra synfelt uppåt. 
 
 
Idag var jag på jobb igen som vanligt på morognen och åkte sedan till psykolog och efter det så träffade jag en sköterska som tittade snabbt till pannan och sa att det är presic så som jag trodde och fått höra att det bara är ytligt och jag fick gå utan destu mera kontroller eller medeciner. 
 
Får väll bara er ut så här nu ett tag framöver...
 
 Uppdatering 2.2.2018 
Fick tydligen inte bara ha en bula och blåmärke i pappan längre. Idag vaknade jag och trodde att jag bara var lite mörk under ögonen men såg snabbt att jag har blåmärken vid ögonen och de har under dagen bara blivigt större och tydligare. 
 
Får väll se hur man ser ut imorgon när man vaknar...
 
Kram från nån Eva-Maria