Sommarjobb

Hej!
 
Nu har jag nått en milstolpe i sommarjobbet som gör att jag känner att jag är redo att berätta mera om vad det är jag ska jobba med.
 
 
 
 För två år sedan jobbade jag en sommar i kiosken på Käringsundsviltsafari och sålde biljetter men nu har jag tagit det steget längre och adopterade brorsans jobb som safariguide då han fick annat jobberbjudande. Så nu är jag en av dedm som sitter och kör traktorn och berättar om djuren som finns i safarit. Där finns alltså både kronhjortar och dovhjortar samt viltsvin, strutsar och lamor, och så bor det lite egeninflyttade fåglar av alla sorter där som sjöfåglar, hägrar och svanar.
 
 
 
 Först tänkte jag att hur svårt kan det vara att köra en traktor? Jag har ju kört allt möjligt, som snöskort, furhjuling, bobcat, paketbil och andra bilar i alla olika storlekar, och allt har gått jätte bra, men traktor var annorlunda. Det är inget finlir, utan stora bestämda rörselser som gäller. Efter en övningstur med hjälp och en övningstur helt själv samt två turer med grupp, som jag guidade för,så känner jag att jag har koll på att köra trktor... framåt.
 
 
 
Bakåt de är en helt annan grej. Det är ett stort och långt släp man kör med men, enda gången man ska backa det är efter arbetsdagen, då man skall backa in traktorn i garaget. Första turerna, då jag guidade för grupperna, så lämnade jag traktorn ute utan att äns försöka backa in. Det fick någon annan göra tyckte jag. Men första riktiga arbetsdagen så fick jag hjälp med att backa in traktorn och släpet av Jakob, andra dagen satt han i vagnen och bara visade om det gick helt fel och idag så backade jag in den helt själv utannågon hjälp alls. Tyckte det var en tillräckligt bra milstolpe, att kunna göra allt som man ska göra på jobbet själv, för att kunna berätta om sommarjobbet på bloggen.
 
 
Jag får ju inte den inbackad perfekt och inte e den inne på första försöket utan att behöva ta frammåt heller. Men det är först efter arbetsdagen man skall ha in den så det är ingen stress och jag har tid på mig. Sedan råkar jag ju vara lite rädd för att backa så stort ekipage och perfektionist tydligen också men de skall nog bli lättare allt efter att jag gör det.
 
 
 
Kram från en Viltsafariguide ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: