Barbacka

Hej!
 
Förra veckan blev det mycket barbacka ridning för min del. Det började med att Vares blev sjuk med magproblem och då hjälper det att promenera. Tur för min del att Vares är stor och stark och svarade snabbt på medecin och promenad så jag fick rida små skogsturer med han istället för att leda honnom runt på gården. 
 
 
För att han  hade magproblem så villa vi inte lägga mera tryck på han med sadelgjord så jag red utan sadel istället vilket var varmt och mysigt. Jag minns inte när jag senast ridigt utan sadel. Tror knappast jag ridingt en enga gång barbacka sedan min olycka och ridförbud då jag har måsta ta det så lugnt och försiktigt... 
 
 
Det var inga problem alls att rida med Vares ut i skogen, barbacka och ensam utan sällskap. Vi fick ett starkt förståelse och tillit till varandra där vi gick i lugn skritt genom skogen och jag pratade med vares om allt möjligt, varvat med att jag bara satt där och njöt av naturen och fågelkvittret och ibland sjöng jag nån sång som hoppade fram i mitt huvud.
 
 
Även på Ponnyklubben red vi barbacka och för att de var så få ponniklubbsbarn på plats så kunde vi rida ut i skogen.
 
 
Vi var ut i skogen i lite över en timme så vi hade tid kvar och gick till banan för att låta dem trava och galopera. Konsta vägrade lyssna på ponnytjejen, Pepppi, så hon övertalade mig att hoppa upp och galopera han några varv. Sagt och gjort. Jag drog mig upp på Konsta (utan sadel såklart) och fattade galopp i båda varv och så glad jag ner och slängde upp Peppi tillbaka som fortfarande inte fick galopp med honnom.
 
Vi lämnade galopp försöken där men jag var glad att jag fått testa på galopp och funderar på att ta konsta på banan någon dag utan sadel för att man kommer åt han så mycket bättre och träna på öppna och slutna samt framdels- och backdelsvändningar som han har lite svårt med. #HästTärmerManInteBehöverFörstå
 
 
Kram från en Eva-Maria 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: