Ice-Karting

Hej!
 
För några dagar sedan var jag med Janina, Marie och Sylvane och köra Ice-Karting. Det är alltså gokart men på is som man förstår från namnet. Vi var på HenriKallojärviOy i Ylläsjärvi och körde. Vi hade fått special pris då Henri och Tomi från Konijänkä känner varandra.
 
 
Vi körde i 30 minuter och det räckte bra för att få känslan i körandet, börja testa gränser, hitta rytmen, känna bilen och bli trött i armarna.
 
De andra hade inte kört så mycket förr så första 15 minutrarna i högervarv så körde jag mera solo. Jag bekantade mig med att en så liten bil med endast gas och broms kan drifta så lätt i kurvorna och försökte få mera kontroll i kurvorna. Drifting är roligt men man tappar förvånansvärt mycket fart och tid med att köra sidlänges. 
 
 
Henri kom och drog loss mig en gång från en snövall då jag spann runt i en snävkurva. Jag lovar det var bara en gång, efter de så hade jag full koll och kunde rätta till mina misstag själv. spann runt några gånger till men släppte gas och ingen broms så stannade bilen, svängde ratten och gav en knyck med gasen så svängde bilen på plats runt tillbaka mot rätt håll. 
 
 
Följande 15 minuter hade Sylvane fått bra känsla i körandet och vi slapp och tävla mot varandra lite. Janina och Marie såg jag mäst men höger hand uppe i luften och fronten i en snövall
 
 
Vi hade alla jätte roligt och det var helt klart värt att testa. Harredan sagt att jag ska komma tillbaka nästa år och mina förhoppningar är att min bror ska komma hit på besök så jag kan köra mot han, för han kan köra och kommer lägga emot en ordentlig kamp.
 
 
 
Kram från en Eva-Maria Ralli Ritu :p


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: