Dressyrtävling

Hej! 
 
Förra lördagen var det dressyrtävling på Stall Rosenqvist i Eckerö. Bara en vecka före tävlingen hade jag bestämt mig för att delta och häst valet blev Cilda på 5 år som aldrig varit på tävling. Vi tränade som snabbast i början på samma vecka. Jag var till stallet söndag, måndag, tisdag och torsdag och vi gjordde snabba och stora framsteg i både form och galopp. Kände mig jätte bra för tävlingen och sista dagen före tävlingen råpluggade jag banorna för lättC och lättB, putsade sadel och träns samt testade på mina nyinköpte tävlingskläder med resten av min ridutrusting. 
 
På själva tävlingsdagen kom jag i god tid till stallet för att hjälpa de andra fläta och knoppa sina hästar samt  göra egna til lCilda. I och med att det var hemma tävling och de utomstående hästanra åkte direkt upp till manege parkeringen så kändes våra hästar lugna inne i stellet, lite märkte de att det var nått skumt på gång med alla vita byxor och flätande, men i stort sätt så var hästarna lugna. 
 
Moa med Affe. Moa van Mini med Mysen och tog även andra platsen med Affe!
 
Jag och Nelly hade båda unghästar, Jag Cilda och Nelly hade Max som också är 5, vi hade ävan starterna rätt nära varandra på båda klasserna så vi bestämde att vi håller ihop och gör varandra sällskap under dagen. Uppvärmingen gick fort och de skötte sig jätte fint. Cilda kändes så lugn fastän det ar en utomstående häst med på banan.
 
När det var min och Cildas tur att rida LättC så började motgångarna. Hon vägrade gå framåt efter mittlinjen mot domaren. Jag fick hälsat och så var det stopp, efter lite bråk så slapp vi och fortsätta men det tog stopp igen när vi var på väg i stora mitt volten över mittlinjen mot domarna igen. Då fick vi ett spö med oss som hjälptetill ett par gånger till så slapp frammåt men i skritt delen så var det bara back och små skutt som fungerade. Cilda började även med en ny grej, nämnligen vända huvudet backåt mot de håll jag villa styra henne och bita mig i foten! Jag tog och tackade för mig och hoppades på att hon skulle bete sig bättre på LättB
 
Men nej. På lättB slapp vi inte bort från portöppningen och B hörnet alls. När jag gick på Cilda så gav hon tillbaka, med fotbitande, försökte sparka mig med hennes bakfötter, sedan gick det över till morrande och märrande och även ett par backut. Victoria kom och hjälpte till in på banan men inte äns de villa fungera. Istället fick jag tacka för mig igen utan att äns hinna hälsa.
 
 
Cilda hade tydligen hunnit bli brunstig under dagen och villa inte lämna pojkarnas synfält. Så det var nog inte helt bra att hänga med Max hela dagen... Cilda fick komma in i stallet och få knoppanran bort och sedan gå ut i sin gräshage och ta resten av dagen ledigt.
 
Men tävlingen var inte slut där utan jag fick en extra start på Gellic som sista startande i klassen. Gellic är gammal härreman på 25 år så han hade inte problem med nånting. Stadigt och fint in och igenom kom vi med 60,40% på lättB! Räkte inte till nån rosett för oss men jag är super nöjd endå.
 
 
Efter tävlingarna var vi till Bodegan och äta glass med stall gänget och de som han och villa. Mickis som vann LättB fick bjuda.
 
Jag, Moa, Hannah, Nelly, Lova och Mikaela åt vinnarmjukgalss på Bodegan
 
Jag är endå nöjd med dagen och Cilda är ju bara 5år, hennes första tävling och hon var så snäll, lugn och fin före själva klass starten för oss. Nog ska de bli tävlings häst av henne. Med nästa gåg bara och, träna, träna ,träna! övning ger fördighet och hon har många år på sig att öva.
 
Kram från en Eva-Maria :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: