Semester i Uppsala

Hej!
 
På torsdag åkre jag, pappa och mamam över till Uppsala för att träffa Henrik och Elin och se dreas nyrenoverade kök. Hemma hos dem fick vi middag och efter de så gick jag på egna äventyr. Våren var mycket längre på väg i Uppsala, alla träd var helt gröna med små löv och det var varmt, sommar värme, 25 grader minast.
 
Jag träffade Evelina och hon och jag gick på lång promenad runt hela Fyresån efter att vi hade bytt till shorts (tur att jag tog med mig "ifall det blir varmt") Senare på kvällen då fick hon mig med in på Gottlands nation var vi åt hamburgare. Hela dagen gick jag runt med den känslan att jag är utomlands. Sverige e utomlands, men mera utomlands, som London, Paris eller Amsterdam. På kvällen var vi via butiken och köpte glass som vi hade tänkt äta sammtiigt som vi ser på film men de blev ingen film då vi ännu hade så mycket att prata om. Den natten sov jag hos Evelina
 
Evelina och Jag
Fyresån
 
På fredag morogn när jag vaknade hos Evelina med solan skinande ute, lite varmt redan inne, och inte så mycket måsten på hela dagen bara lite små planer så kände jag igen känslan av semester och utomlands. Vi bestämde oss för att gå till stan och shoppa. Jag hittade en jätte fin sommar topp, en helt vanlig T-shirt, jeans jacka och nya ljusblåjeans. Vid 12  träffade vi Biana och alla tre var vi och köpte sallad på Coop och så satte vi oss vid ån på gräset och Lunchade. Sedan tog jag min kasse från Evelinas till Bianas var jag skulle sova följande natt. 
Jag Evelina och Biana
Gottlands Parken
 
På eftermiddagen mötte jag upp familjen igen och vi var på Ångkvarn och åt middag tillsamans. Ångkvarn är ett eget litet bryggeri och mera som en bar än resturang men plockar man några små rätter som förrätt så en lite större rätt som varmrätt så blir man ricktigt bra mätt. speciellt om man tar efterrätt med som jag gjorde. Mysigt och trevkligt ställe och kommer nog att gå dit igen när jag kommer till Uppsala men mera som bar med nått smått tilltugg då stämmningen där passar bättre till de.  
 
 
varmrätt, fich and crisps
 Efterätt, glass med bacon
 
Efter de var jag och hämta Evelina och vi gick till Biana för att förfesta före vi gick ut på barer. Det var först var det bara vi tre men så bjöd Biana mednån till dit, en kille hon pluggar med, som jag inte minns vad han heter men han kom inte med ut på bar så kan skulle på jobb följade dag. Jag, Evelina och Biana gick int ill centrum för att leta upp nån bra bar och hittade oss på O'Connor's var de hade ett bra Live band. Evelina gick lite tidigare och jag och Biana fortsatte till ännu en bar på en sista drink före vi gick till henne.
 
 
Följande dag, efter bara 4 h sovande, så var jag på frukost till Hotellet var mamma och pappa bode. Elite heter hotellet, där vill jag bo nästa gång med. De har jätte fina frecha rum, bekväma sängar, de ligger precis vid tågstation/busstation, och deras frukost är gudomlig. De har ett våffelgärn så att gästerna får laga sina egna voflor och det finna massor med tillbhör. Efter frukosten var jag, mamma och pappa och hämtade Henrik och vi fortsatte alla fyra till Kungsör för att träffa pappas kusiner och våra småkusiner (sysslingar) 
 
Där var vi först hos Magret och Björn på lite smått Fika och titta till deras fastigheter och sitta och prata före vi fortsatte till Benny och hans familj på midddag. Efter middagen var jag med Nelly och bada, senare satt Henrik och Rasmus ute på terassen och pratade och jag Filippa Rebecka och Nelly lagade hemma gjord slime med lim, raklödder och linsvätska. 
 
Björna och Margrets hund
Magrgrets och björns brygga
Jag har vattenkrig med Nelly
Nelly och Jag med Slime
 
Jag fick vara chaufför hem då jag är familjens absolutist. Det var mycket tungt efter så lite sömn natten före och det började just bli mörkare när vi åkte så det tog mycket på ögonen. Vi klarade oss alla hem till våra ställen och jag blev och sova hos Henrik den natten. 
 
Det var Eurovisions final, men ärligt så kände jag bara efter att ha sett intrott och första låten att nej, Nej jag vill inte äns se detta i år. Så vi bytte till Avicii Tru Story istället. 
 
Söndag var sista dagen i Uppsala och det kändes som sista dagen på semester då jag Henrik och Elin satt och åt frukost på balkongen. Jag och Henrik var och hämtade mamma och pappa från hotellet och så vi var hos henrik  och Elin och fika före vi åkte till båten och hem.
 
Ålandshav
 
Hela resan har varit som en utlands semester för mig. Och ska man var helt riktig så var det ju de. Sverige är utomlands då man bor i Finland och det var Semerster då jag inte har jobb. Jag hade allt rätt att känna mig som på semester för det var just de jag var på.
 
Kram från en Eva-Maria :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: