Kiruna

Hej
 
Förra helgen hade jag ledigt från jobbet både lördag och söndag måndagen efter så jag hade tre dagar ledigt efter varandra och det betyder äventyr. Mitt äventyr blev denna gång tillbaka till svenska sidan och till Kiruna hem till Jenni och Per med deras lilla som Ivar samt deras Huskeys .Jag började köra mot Kiruna på lördag förmiddag och var där på eftermiddagen (250km) 
 
Jenni och Per var i full fart med att bygga upp flera hundburar då de skulle få tillökning i familjen snart. I början var jag med och hjälpte bygga men snabbt så hittade jag mig sitta på maken på ett renskin  med lilla Ivar och vara barnvakt. Det blev min syssla för resten av dagen att vakta Ivar. 
 
Jag, Ivar och valpen Sylvia
 
När lill killen sommnat på kvällen så värmde vi bastu
 
Följande dag (söndag) hade Jenni en morgon huskeysafari så jag tog min bil och åkte in till kiruna centrum för att se lite lådor eller annat vettigt att ha på hilles falk då jag har lite den känslan att det kan bli trångt inne i bilen då jag ska ner till Åland igen. Hittade dock ingenting annat än billiga bra pännremmar och så var jag "snabbt via" kapphal... stor shoppade där i över en timme.
 
 
På kvällen var jag och Jenni ut med hundspann bara hon och jag. Hon hade en släde med 6 hundar och jag en egen släde med 6 hundar. Jag har inte kört hundspan mera än en gång och de var så jag var två månader sedan i kiruna hos dem med så var lite spännande att nu få en helt egen. Jag fick även göra i ordning min egen hundspann med att lätta säle på hundarna och hämta dem till ledet och lägga fast dem. 
 
 
Byte även plats på hundarna i mitten av turen själv då det visade sig att lilla savu inte skulle orka vara längs tram hela turen. 
 
 
Vi körde 20km och solen hann gå ner före vi var tillbaka. Min släde var lite tyngre så blev lite efter Jenni ibland men hundarna viste vart de skulle och jag fick tillit till dem och mitt eget självförtroende mådde bra. Men jag blev inte lika långt bak som Quannik a.k.a Mama Bear. Hon är inte en spann hund men tycker om att springa med men 20 km var lite mycket åt henne men hon kom med hela vägen 
 
 
båda var trötta efter turan
 
På måndag var jag igen till Kiruna centrum då lite flera butiker var öppna och hittade nått i att ha på fleket. inte det snyggaste men det kommer väll att fungera nu och rätt praktisk låda annors med att ha till senare. 
 
stor verktygslåda i playwood
 
Sedan körde jag tillbaka mot Äkäslompolo igen med flera små pauser och ingen stress alls. Hille börjar kännas bekväm att köra men höger fot tröttnar om man kör längre än 2 h isträck så det är bra med många små bensträckare. 
 
Ja, jag tog en bensträckare var jag tog selfies.. dagens ungdomar XD
 
Lilla Ivar lyckades ändra min syn på små bebisar helt och hållet. han var lugn och glad och skrek inte i onödan och rätt tydlig med vad han villa. Han blev nog lite flrtjust i mig med då han helka tiden striade på mig och villa endast att jag matar han då jag var i närheten. Det illa är de börjar prata tror jag. Har ännu onte träffat en över 1 åring som skulle ha fått mig att känna mig så som Ivar fick mig. Tror de är det som kallas Babyfeber.
 
 
Kram från en Eva-Maria
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: