Abisko

Hej!
 
Jag lyckades få mig flera dagar ledigt så att jag hade möjlighet att åka iväg lite på äventyr. Äventyret bar väster ut mot Abisko som jag lovade Jakob att besöka under denna vinter.
 
Någonstans efter Pajala
 
Mellan Kiruna och Abisko
 
Började köra ditåt på onsdag morgon och var framme där ungefär kl 15 svensk tid. Jakbob visade mig snabbt runt och sedan åkte vi och körde skoter upp på bergen. Vi körde mot Lapporten men slapp inte enda dit då snön från bergen hade blåst bort och det var för mycket sten framme. 
 
Första gången på ordentlig fin skoter
Jakob
Mot Lapporten
 
På kvällen grillade vi torsk tillsammans med de andra som jobbar på Abisko Guesthouse. 
 
mat
 
Följande dag hade vi tänkt åka till Norge och fiska men de var ösregn i norge och strom lovat till Abisko så vi skippadde det och tog och åkte ner till Torneträsk och pimplade istället.  Fick ingen napp men var kul att stira ner i ett hål och se lite småfisk.
 
detta stirrade jag ner i över en timme 
 
Sedan åkte vi till Björkliden på lunch.
 
utsikten från Björkliden
 efter lunch gick vi ovh kolladde på silverfallet. ett vattenfall.
På kvällen hade Jakbo en snöskotersafari och jag fick komma med och köra längstbak. Det var pluss 2 och regn så jag var som en dränkt katt efteråt men det var endå roligt att få sköra skoter igen.
 
På fredag åkte vi in till Kiruna för att göra erenden, shoppa, äta lunch, besöka marknaden ovh ta hem en till bil som var på flygfältet. 
 
 
Jakob skulle in på Jula, clas ohlsonns, Rusta och massor med sånt så han skörde mig till ishotellet, Ice Hotel i Jukkasjärvi, var jag fick spendera några timmar så att jag skulle slippa skämma ut han i alla butiker. Lyckade ju skämma ut han i en redan då jag lekte med ett didtansmätarhjul. 
 
baren
hallen
ett hotelrum
 
När jag var klar på ishotllet hämtade han mig ocvch vi åkte in till café Safari på lunch. Super mysigt café i mitten av Kiruna. Gul gammla byggnad, god taccotallrik,och Jakobs laxmacka såg inte dålkig ut den heller, och så tog jag en banana splitt till efterätt. 
 
 
 
Sedan hade vi energi att gå på makrnaden ett tag. HIttade varma fårskinnainlägg till skorna och brända mandlar. 
 
Vi hittade detta..
och dessa örhängen. Ja kniven var vass.
 
Vi fortsatte att snurra i lite ibutiker och mataffären före vi körde tillbaka och jag fick en egen bil att köra. en WV transporter så inga konstigheter. 
 
På lördag morgon åkte jag tillbaka till Kiruna med min egen bil och sa hejdå till Abisko. I Kiruna stannade jag hos Jenni och Per och skörde hundsläde, drack teh med Jenni och träffade deras son Ivar och deras valpar. 
 
Malamut Adventures heter deras firma om man vill åka i Kiruna med en litet familja företag med bra guider. 
små valpar på 3 veckor
dom där blåa ögonen!!
 
Sedan var det bara restan av vägrn att köra hem igen i mörker och snö men kom tryggt tillbaka och somnadde redadn före klockan 21.
 
När jag lämnade Abisko
 
Det var verkligen ett äventyr och jag kommer attt försöka göra om mera momt våren igen. Jag gillade Abisko och Kiruna absolut men nog är Äkäslompolo mitt ställe. Fast jag nu fick jonn förfrågningar på både Abisko Guessthouse och av Malamut Adventures. Får ju ha dom bakom örat omdet skulle råka hända nått. 
 
Kram från en Eva-Maria ;)